השקעה ברכישת נדל"ן בארה"ב נראית כיום הזדמנות פז למשקיעים ישראלים רבים. המחירים הנמוכים של נדל"ן בארה"ב, שער הדולר הנמוך, האמונה של המומחים בהתאוששות הקרובה של שוק הנדל"ן בארה"ב, היעדר אפיקי השקעה מבטיחים בארץ והקלות בה ניתן לרשום את העסקה מבלי לטוס – כל אלה מייצרים סיטואציה מיוחדת במינה בה ההשקעה בנכסים בארה"ב נראית אטרקטיבית במיוחד. יחד עם זאת, אנשים רבים שנכנסים לשוק ההשקעות הזה בלי הרבה נסיון, עושים טעויות, וכאן מובאות כמה מהנפוצות ביותר.
הטעות הראשונה אותה עושים המשקיעים בנדל"ן בארה"ב היא השאננות הנובעת מהמחיר הנמוך לכאורה אותו מבקשות חברות הניהול על נדל"ן בארה"ב. חברות רבות מציעות בתים בעלות מצחיקה של 50 אלף דולר. יחד עם זאת, גם מחירים נמוכים בסדר גודל הזה עשויים להיות מוגזמים. חברות ניהול רבות רוכשות נכסים במחירים של 10-20 אלף דולר, משפצות ומכניסות דייר בשכירות. לאחר מכן הנכס נמכר למשקיעים במחיר של 50 אלף דולר, כאשר כל הנכסים בסביבה עולים הרבה פחות. ביצוע מחקר שוק מקדים עשוי למנוע את הטעות.
טעות נפוצה נוספת ברכישת נדל"ן בארה"ב היא ההפתות להבטחות של תשואה מינימלית. מרבית המשקיעים המתחילים רוצים לחוש בטחון בהחזרים לפחות בשלבים הראשוניים, ויחד עם זאת אינם בקיאים במחירי השוק הריאליים. לכן במקרים רבים חברת ניהול מוכרת למשקיע כזה נכס בשווי של 80 אלף דולר ומבטיחה לו החזרים שנתיים של 10 אלף דולר למשך שלוש שנים. בפועל המחיר הריאלי של הנכס יכול להיות 30 אלף דולר, וההחזרים השנתיים שהמשקיע מקבל משולמים לו מהעודף שהוא עצמו שילם.
טעות נפוצה נוספת היא הנסיון הנואש לתזמן את הרכישה של נדל"ן בארה"ב לנקודת השפל של מחירי הנכסים. בפועל, אין שום משמעות לקליעה לנקודת שפל. המשמעות היחידה היא הפרש המחירים בין הרכישה למכירה – והפרש זה יכול להיות גבוה גם אם הרכישה לא נעשתה בנקודת שפל, והמכירה לא נעשתה בנקודת שיא.
לסיכום, השקעה בנדל"ן בארה"ב דורשת ביצוע מחקר שוק מעמיק, גם אם העסקה מבוצעת באמצעות חברת הניהול. מסוכן מאוד להסתמך על מקור מידע אחד. כדאי לקבל חוות דעת שנייה או לבצע מחקר עצמאי באמצעות הכלים העומדם לרשותנו ברשת.