כיום מוסדות אקדמיים רבים מציעים תוכניות תואר ראשון בתחומים רבים. תפקידם של המוסדות האקדמיים הוא להכשיר את תלמידיהם לקראת קריירה מקצועית. תחומי הלימודי בתוכניות התואר ראשון נחלקים לשלושה תחומים עיקריים: מדעי הרוח, מדעי החברה ומדעים מדוייקים. החלוקה הזו מהווה את את גופי המידע העיקריים שמככבים באקדמיה. תחת החלוקה הזו של הפקולטות ניתן להגדיר בצורה נכונה יותר את מסלולי התואר ראשון אשר מציעים המוסדות.
אנשים רבים כיום נמשכים דווקא לתחומי מדעי החברה, ולמקצועות כמו לימודי משפטים, לימודי חשבונאות ולימודי מנהל עסקים. הסיבה למשיכה זו נובעת בעיקר מכך שמקצועות אלו כמעט ומבטיחים קריירה מוצלחת ופורייה בתחומי הלימוד הללו. סיבה נוספת הינה העובדה שתחומי לימוד אלו, לא דורשים הסמכה נוספת, כלומר, הלומדים לימודי חשבונאות ולימודי משפטים, אינם מחוייבים בהמשך לימודים לתואר שני על מנת לעסוק במקצוע ולפתח קריירה משגשגת. לעומת תחומים כלימודי פסיכולוגיה או לימודי קרמינולוגיה, תקשורת וכ'ו. אשר מומלץ להמשיך ללימודי תואר שני בהם על מנת להצליח להגיע לקריירה משגשגת ומוצלחת.
הבחירה במקצוע אותו תלמדו בתואר ראשון הינה משמעותית ולכן אם אתם מוצאים את עצמכם נמשכים לתחום מסויים מאחר ויש לכם תכונות מסויימות או יכולות מסויימות, מומלץ אולי לפנות לתחום כזה. לימודי חשבונאות למשל מצריכים הבנה מתמטית מינימלית כמו גם, ראייה מרחבית של תמונת המצב העסקית. אולם, כמובן שגם אם אין באמתכם את היכולות הללו, לימודי תואר ראשון יעניקו לכם את הכלים ויכשירו אתכם לקראת עיסוק בקריירה המבוקשת.
לימודי חשבונאות מכשירים את התלמידים בכל הנוגע לעולם הפיננסי, הן בשוק הפרטי והן במגזר הציבורי, למעשה תחום זה עוסק בניהול חברות, אך מן הפן הכלכלי, כספי. דבר זה דורש כמובן כלים מקצועיים, שכן, אין באפשרות אדם מן השורה ללא הכשרה שכזו להצליח לנתח את הפן הכלכלי של חברה מסויים ולייעץ לה על דרך המשך התנהלות וכדומה.
לסיכום, ניתן להבין כי לימודי תואר ראשון מעניקים את ההכשרה הרצויה על מנת להצליח לפתח קריירה. באם אתם שוקלים לגשת ללימודי תואר ראשון, בדקו את התוכניות המוצעות, כמו גם את המשרות שסיום תואר ראשון בתחום הנבחר שלכם יאפשר לכם להתקבל אליהם.