הפשרת קרקעות חקלאיות הוא תהליך ובו מספר שלבים. בסיום התהליך הארוך קיימת אפשרות לרווחים. מדובר בנושא שאמור לפתור את מצוקת הדיור בישראל.
מאת: דוד רפאל
היעדר כמות קרקעות לבנייה ברחבי הארץ בכלל ובאזור המרכז בפרט גרמו לעלייה מטאורית במחירי הדיור. ממשלת ישראל פעלה תחת לחץ המחאה החברתית ובמהלך דרמטי ומפתיע פעלה בנוגע להפשרת קרקעות חקלאיות ואישורם לבנייה. תהליך הפשרת הקרקעות אמור לסייע בפתרון מצוקת הדיור שנדמה כי רק מחריפה עם השנים. אמנם עדיין מדובר בהליך ביורוקרטי שנדמה כי הוא מסורבל ואין לו סוף, אך בעתיד הוא ישתלם ויעלה את ערך הקרקע במאות אחוזים ויעניק למשקיעים רווח ניכר.
שלבים בהפשרת קרקעות שונות
ראשית יש להבין כי הליך הפשרת הקרקעות שונה מסוגי קרקע אחד לשני. ע"פ הגדרת תמא 35 קרקע צמודת דופן למקום קיים תהיה בעלת אפשרות גבוהה להפשרה ולקבלת היתרי בנייה. קרקע פרטית או קרקע בבעלות המנהל, תועבר או תופקע ע"י המנהל ובעליה יקבלו את השווי שלה על פי חישוב היותה כקרקע חקלאית. מומלץ לקרוא תכניות מתאר של האזור על מנת להבין מה הם סיכויי ההפשרה של כל קרקע וכך להחליט מהי ההשקעה המשתלמת עבורכם.
לפניכם תהליך ארוך שיכול להניב רווחים
חייבים להבין כי הפשרת קרקעות מקרקע חקלאית לקרקע עבור צרכי בנייה לוקח זמן. מדובר בהליך בירוקרטי וחייבים לקחת בחשבון כי בסיום התהליך חלק מהקרקע תופקע עבור שטחים ציבוריים וניתן להפקיע 40% מהשטח מבלי לפצות את בעל השטח.
דוד רפאל הוא יזם נדל"ן בעלים של רפאל א.ג יזמות בע"מ