על פי כתבה ב"דה מרקר", 100 מיליון ש"ח יוקצו לטובת הקרן, שמטרתה חיזוק מבנים באזורים שמוגדרים "לא כדאיים כלכלית". האוצר הציע להכניס את התכנית לחוק ההסדרים.
בשנים האחרונות אנו עדים לחיזוק מבנים במסגרת תמ"א 38. מבנים רבים ברחבי הארץ חוזקו באופן זה ולפי פרסום ב"דה מרקר", הממשלה עומדת להקצות משאבים למען קידום פרויקטים לחיזוק מבנים. הכספים, בגובה כ-100 מיליון ש"ח, יועברו ליזמים שיקדמו את הפרויקטים הללו, במסגרת קרן מימון מיוחדת שתוקם. מטרת הקרן היא הקמת פרויקטים לחיזוק מבנים באזורים שנחשבים ללא כדאיים כלכלית.
בממשלה מעריכים כי סכום הקרן כולה יגיע לחצי מיליארד ש"ח, דרך מינוף הכסף באמצעות הלוואות שיינתנו מהבנקים. כ-810 אלף דירות בישראל זקוקות לחיזוק, כך עולה ממחקר שנעשה עבור משרד הבינוי והשיכון, כ-70 אלף מהן נמצאים באזורי סיכון. לשם כך נוצרה תוכנית תמ"א 38 לחיזוק יסודות מבנים, כך שיוכלו לעמוד ברעידת אדמה. החיזוק מלווה בבנייה על גגות הבניינים ובתוספות מעליות וחדרים לכל דירה, כדי להצדיק את העלות הכספית של המהלך.
רק 880 בקשות להיתרי בנייה מתוך 1,415 התקבלו מאז אישור תוכנית תמ"א 38 בשנת 2005. הממשלה שהציעה לכלול את הקמת הקרן בחוק ההסדרים נענתה בחיוב לאחר בחינת יישום תמ"א 38. עד כה, מבנים חוזקו בעיקר במספר ערים קטן: חיפה, תל אביב, רמת גן ורעננה. ביישובים המוגדרים "פריפריה" שבהם מחיר חיזוק המבנים גבוה מערך זכויות הבנייה, כמעט לא נרשמו חיזוק מבנים כלל.
מהנתונים עולה תמונה די עגומה שהממשלה מעוניינת לשנות. לשם השוואה, בתל אביב הוגשו 341 בקשות ואושרו 204 בשנת 2012. באזור המרכז המאוכלס אושרו 81 בקשות מתוך 94. בדרום ובצפון לעומת זאת, הוגשו רק 22 בקשות ו-15 מתוכן אושרו.
30 אלף דירות זמינות לבנייה מתוך 75 אלף
נושא אחר שצוין באותה כתבה, הוא שלאחרונה משווקות קרקעות על ידי משרד הבינוי והשיכון ורשות מקרקעי ישראל, גם אם ישנם חסמים רבים המונעים בנייה ומצריכים מימון תקציבי גדול מאוד. חסמים שכאלו יכולים להיות הקמת מכון טיהור שפכים או התחייבות לסלילת מחלפים. התוצאה היא שרק כ-30 אלף דירות מתוך 75 אלף שהקמתן אושרה, זמינות לבנייה. בשלטון המקומי פנו לראש הממשלה כדי שזה יפעל לטובת הפסקת העיכובים.