ישראלים רבים אינם מרוצים מאפשרויות ההשקעה שהבנקים מציעים כיום. אכן, פקדונות בנקאיים צוברים ריבית מזערית; לכן רבים מנסים לאתר ערוצי השקעה חליפיים בהם התשואה גבוהה יותר. השקעה בנדלן בארה"ב קורצת כיום לרבים מאיתנו: נראה שאפשר לרכוש דירה או בית במחיר נמוך מאוד (יחסית למחירים בארץ) ולהנות מדמי שכירות במשך תקופה ארוכה.
השקעה בנדלן בארה"ב יכולה להתבצע בשלט רחוק, כלומר אין הכרח מבחינה משפטית לנסוע ולראות את הנכס. אתרי אינטרנט רבים מציעים תיאורים מקיפים של הנכסים המוצעים למכירה, לרבות תמונות. גם את עסקת הרכישה ניתן לעשות מהארץ: לצורך כך יש ליצור קשר עם משרד תיווך ולייפות את כוחו להציג את צד הרוכש בעסקה, וכמו כן להעסיק עורך דין מורשה מקומי לצורך עריכת חוזה וליווי משפטי של התהליך. בארה"ב מקובל גם להזמין איש מקצוע שיכול לערוך דו"ח בנוגע למצב הפיזי של המבנה (קונסטרוקציה, צנרת וכדומה), אך אין זו חובה. לא נדרשים אישורים מיוחדים בגין היותו של הרוכש תושב של מדינה אחרת.
אם כן, השקעה בנדלן בארה"ב דורשת פרוצדורה קלה יחסית. במידה ולא מבקש הרוכש הלוואות לצורך העסקה, כל התהליך מרגע איתור הנכס המתאים ועד לסיום הרכישה יכול לארוך חודש בלבד. המהירות הזאת היא אחת הסיבות לכך שישראלים רבים שוקלים השקעה בנדלן בארה"ב. סיבה נוספת היא מצבו של שוק הנדל"ן האמריקאי: המחירים הם עדיין מחירי שפל, ובו בזמן הופיעו כבר סימני התאוששות ראשונים. משמעות הדבר היא שעדיין קיים מלאי עצום של נכסים מעוקלים אשר הבנקים מעוניינים להיפטר מהם במחירים נמוכים, ויחד עם זאת ההתעוררות בשוק כבר מורגשת והמחירים מתחילים לעלות.
אם כן, השקעה בנדלן בארה"ב עשויה להיות עסקה משתלמת ביותר. יחד עם זאת, מדובר בעסקה מורכבת למדי, במיוחד אם עושים אותה בשלט רחוק. חשוב ביותר לשכור את שירותיהם של מתווכים ועורכי דין בדוקים ואמינים, לבדוק את ערך הנכס המוצע בערוצים חליפיים למעט ההצעה, לאסוף מידע אודות השכונה והעיר בה נמצא הנכס ואודות הביקוש לנכסים לשכירות, ובנוסף לכך לבצע בדיקה של מצבו הפיזי של המבנה.