התנפצותה של בועת הנדל"ן של ארצות הברית בשנים 2006-2007 היא אחת המכות הקשות ביותר שספגה כלכלת המדינה בתקופה האחרונה. גם היום, כאשר לדעת כולם מתחיל שוק הנדל"ן להתאושש, עדיין מרגישים היטב שהענף חווה תקופת שפל. אחת הסיבות לכך היא המספר הגבוה של דירות מעיקול בארה"ב.
עד לפני השפל, אף אחד לא היה חושב שמספר הנכסים המעוקלים הוא מדד לבריאותו של הענף. תמיד היו אנשים שלא החזירו את המשכנתאות, והבנקים היו מעקלים את הדירה או את הבית, אך מספר של אנשים ומשפחות כאלה היה זניח לעומת סך הרוכשים. יציבותו של ענף הנדל"ן שלפני המשבר והצמיחה שלו לאורך שנים גרמו לשאננות בקרב הדרג הניהולי של הבנקים. כתוצאה מכך הבנקים הקלו ראש במתן הלוואות לרכישת דירות ובתים, קיצרו את הפרוצדורה ולא דרשו בטחונות רבים. משפחות רבות רכשו נכסים יקרים מדי וכאשר הגיעה תקופה מעט קשה יותר, לא עמדו בתשלומים. עיקולים הפכו לעניין שבשגרה, ועד היום דירות מעיקול בארה"ב מהווים כמחצית מההיצע הכללי בשוק.
בנקים אינם מעוניינים להחזיק בנכסים מעוקלים. לכן דירות מעיקול בארה"ב מוצעות במחירים שעשויים להיראות מצחיקים למשקיעים הפוטנציאליים. בחלק מהמקרים, מחירי הפסד אלה נמוכים ב-50% מהמחיר המקורי של הדירות. גם במחירים אלה, הדירות אינן נמכרות במהרה, וככל שהמכירה מתעכבת, מצבן מדרדר, וכתוצאה מכך שוב יורד המחיר. הבנקים נאלצים בינתיים לשלם את הארנונה ומסי נדל"ן אחרים. לכן בחלק מהמקרים נאלצים הבנקים להרוס את הנכסים שאינם נמכרים על מנת למנוע הפסדים נוספים.
מומחי הנדל"ן סבורים שרק עם יציאתן של דירות מעוקלות משוק הנדל"ן יוכל הענף להגיע למחירים ריאליים ולהתאושש. יחד עם זאת, עבור משקיעים, ובמיוחד משקיעים זרים, רכישה של דירות מעיקול בארה"ב עשויה להיות הזדמנות נדירה. המחירים הנמוכים לא יחזיקו מעמד; בסופו של דבר שוק הנדל"ן יתאושש והמחירים יעלו בהתאם. לכן עכשיו זה הזמן לבחון עסקת נדל"ן בשוק האמריקאי.
לסיכום, דירות מעיקול בארה"ב הן נטל על כלכלת המדינה, ובמיוחד על ענף הנדל"ן השואף לחזור ולתפקד במלוא כוחו. יחד עם זאת, משקיעים זרים יכולים להנות מהזדמנות עסקית נדירה של רכישת נכס במחיר חסר תקדים. מי שיכול להרשות לעצמו השקעה לטווח הארוך, ולעמוד בהוצאות אחזקה עוד מספר שנים, עשוי להנות מנכס מניב בעתיד.