בעונת החורף, כשהטמפרטורות יורדות והקור חודר לעצמות, אנחנו צריכים דרכים להתחמם. אמנם הסוודר והחימום עוזרים ללא כל ספק, אבל כדי לחמם את הגוף מבפנים אנחנו צריכים להיעזר במאכלים ומשקאות מחממים. לפי התורה הסינית, מאכלים מחממים מגבירים ומחזקים את הגוף מפני מחלות החורף.
לפיה, בחורף מומלץ לבחור בתפריט של מזונות ותבלינים שנחשבים מחממים. הירקות המחממים הם בעיקר הכתומים, כמו בטטה, אך מומלצים גם בצל, קישוא, שום, כרישה ושלל ירקות השורש - צנון, סלרי, צנונית וכדומה. הפירות המחממים הם פירות הדר וקליפתם, תותים, אגסים, תאנים, פפאיה, ליצ'י, דובדבנים ואננס. כמו כן מומלץ לאכול פירות מיובשים, שתהליך הייבוש תורם לפי הסינים לאנרגיית החימום שהם פולטים.
בנוסף, מומלץ להמעיט במוצרי חלב ולהגביר אכילת בשר כבש, כבקר ועוף. בדומה לאמהות היהודיות, הסינים ממליצים גם על מרק העוף כמרפא המחלות הנצחי. מבחינת דגנים, כדאי להעדיף מלאים ובמיוחד את השיפון ושיבולת השועל. קטניות גם הן נחשבות למחממות, במיוחד אלו בעלות גוון כהה כמו שעועית שחורה וחומה, עשים חומות ופולי אזוקי. לצמחוניים הקטניות יכולות להחליף את הבשר. מבחינת השתייה ברור מאליו מהי שתיה מחממת - תה לסוגיו, אך לא תה מנטה או נענע שנחשבים למקררים יותר. התה מחמם, מרגיע ומשכיח רעב שעשוי לגרום להשמנה בחורף.
באופן כללי, יש להעדיף בחורף אוכל מבושל ו"כבד" יותר, מבחינת המרקם והמרכיבים שלו. נזידים, תבשילים ומאכלי קדירה עשירים ברטבים כבדים ובשיטות בישול שמתאימות לימי החורף הקרים. גם מאכלים כמו דייסות שונות, חמין, תבשילי קטניות וכמובן מרקים מעולים עבור ארוחות חורפיות. אל תוותרו גם על פעילות גופנית – חורף הוא לא סיבה להישאר בבית, להיפך – טיול חורפי הוא מהיפים ביותר.