בעבר, לא יוחסה חשיבות גדולה להפרעות אכילה, דבר זה הוביל אנשים רבים לא להתייחס להפרעות האכילה שלהם ושל קרוביהם ברצינות, והתוצאה הייתה בעיות בריאותיות רבות. כיום, המודעות גבוהה מאוד בכל הקשור אל זיהוי הפרעות אכילה וצורות שונות של טיפול בהפרעות אכילה.
טיפול בהפרעות אכילה - תרופות או נפש?
בדרך כלל אנשים הלוקים בהפרעת אכילה זו או אחרת מתנגדים לטיפול וזאת משום שהם אינם חושבים שיש להם בעיה כלשהי. מסיבה זו תפקידנו כחברים והורים לזהות האם יקירינו לוקים בבעיות שונות בכל הקשור אל אכילה ולפנות אל פסיכולוגים או פסיכיאטרים אשר מומחים בתחום ויכולים לברר מהי דרגת החומרה של הבעיה ולהציע לנו את דרכי הטיפול המומלצות. בדרך כלל כאשר מדברים על הפרעות אכילה, הכוונה היא אל ההפרעות הבאות:
- אנורקסיה- מצב בו אדם רואה את עצמו כשמן, ללא קשר למציאות. במצב זהאותו אדם מפסיק לאכול בהדרגה את רוב המזונות ומגיע למשקל המוגדר כסכנת חיים.אנורקסיה פוגעת בכל מערכות הגוף ויכולה להוביל למוות.
- בולימיה- כאן אותו אדם נתקף בבולמוסים של אכילה ולאחר מכן מקיא אתכל המזון אותו הוא אכל. בדרך כלל קשה לזהות בעיה זו ביומיום שכן אותם בני אדםבדרך כלל נשארים במשקל קבוע. רוב האנשים אשר סובלים מהפרעה זו פונים לטיפולבעצמם או שאחד מהקרובים אליהם מזהה דפוס התנהגותי קבוע של הקאות לאחר אכילהופונה אל פסיכולוגים או פסיכיאטרים המומחים בתחום הפרעות אכילה.
- הפרעת אכילה שאינה ספציפית- הפרעת אכילה נראית לעין, כמו למשל השמנתיתר או הרזייה יתר על מידה. הפרעה אשר מלווה את אותו אדם זמן רב ויכולה לגרוםלנזקים בריאותיים.
טיפול בהפרעות אכילה- התאמת הטיפול
רק פסיכולוגים או פסיכיאטרים העוסקים בתחום הפרעות אכילה רשאים להגיע לאבחנה המדויקת ביותר ולהציע את הטיפול המתאים ביותר להפרעות אכילה.
כאן איש המקצוע יברר עם המטופל כמה זמן הוא סובל מההפרעה, האם הוא טופל בעבר וכיצד, מהו המשקל שלו ופרטים נוספים ובהתאם ימליץ על טיפול בהפרעות אכילה, מדובר בטיפול קוגניטיבי, טיפול קבוצתי, טיפול משפחתי, תרופתי ועוד.