אחד מן המקומות המוכרים ביותר בעולם ולכל האנשים הוא המקום בו נאפים לחמים, לחמניות, פיתות ועוד שלל מוצרי אפייה.
ילדים מכירים את הדרך למאפייה השכונתית לפני שהם זוכרים בעל פה את הדרך לבית הספר. וכמו הילדים כך גם המבוגרים. ריחו הטרי של מאפה לא יכול להשאיר אדיש לא ילד וגם לא מבוגר. עולם המאפים הינו מגוון ומאפשר התאמה לכל חשקי הלקוחות. לעיתים ניתן למצוא הזמנות מיוחדות של לקוחות, המרוצים משירותי המאפייה בה הם קונים ומבקשים הפקות מיוחדות מאותה מאפייה, במידה והיא מספקת שירות שכזה לקהל לקוחותיה.
ניתן למצוא מאפיות קטנות, שכונתיות, גדולות וכאלו המותאמות לפסי ייצור נרחבים וכלל ארציים.
תחום האפייה אינו חדש, אך ממשיך להתחדש ולהתפתח כל הזמן, בעזרת שילוב של קמח מסוגים שונים, סוגי מילויים שונים, וטכניקות אפייה המקנות פריכות, קשיחות וארומה נוספים לדברי המאפה.
אין הנחתום מעיד על עיסתו –
הנחתום הינו האופה. והמשפט אכן נכון. מי שיכול להלל או לקלס את עיסת האופה הינו הלקוח. לטובה ולרעה. מאפיות רבות לא יכולות להתקיים ללא זרם לקוחות קבוע. אזי על מנת לבסס את מעמדן ישנה אחריות להיות כל בוקר עם המאפים מוכנים – כי שעות הבוקר המוקדמות מובילות לגלי לחץ מצד הורים הרוכשים לחמים טריים לילדיהם לארוחות בבית הספר, לעצמם, ובכלל.
תחום הקונדיטוריה שונה. אמנם העבודה הינה זהה – מול לקוחות.אך קונדיטוריות רבות מציעות היצע שונה מהמאפייה הסטנדרטית. הדגש מושם על תחום העוגות, עוגיות, קרמים, עיצובים וקישוטים המהווים יצירת אמנות בפני עצמה.
קונדיטורים רבים עוסקים בסדרי גודל עצומים של פיות להאכיל – דוגמא לכך הינה מלונות. כל מי שמגיע למלונות מצפה לקינוח איכותי אחרי ארוחה טובה.
איכות היא לא מילה גסה –
האפשרות לספק ללקוחות את הטוב ביותר, מוביל בסופו של דבר לקהל לקוחות המחפש את האיכות ושב למאפייה או לקונדיטוריה שסיפקה לו את הסחורה הטובה ביותר, עליה שילם.
אך מה שיוצר סחורה טובה בתחום האפייה והקונדיטוריה הינו ציוד אפייה.
ציוד אפייה איכותי, מהימן אשר מסוגל להתמודד עם קנה המידה של הלקוחות, ומספק ללא דופי את מוצאי המאפה במשך פעילות המאפייה – הינו ציוד אפייה המקנה למאפייה את שמה הטוב.