חפש מאמרים:
שלום אורח
23.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

יישום ERP – השאר אותו פשוט

מאת: מורן נסירמיחשוב ארגוני17/10/20091265 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

אנו רוצים שה ERP יהיה פרויקט עסקי ולא פרויקט IT, לכן, אנו עובדים עם המנהלים שלנו כדי לתכנן כיצד זה הולך להיראות.

 

יותר ויותר, עסקים קטנים ובינוניים SMBs)), מגלים שגודל ארגון קטן או בינוני  אינו בהכרח  מתורגם לפעילות וצרכים קטנים ומורכבים פחות בתחומי הנהלת החשבונות, מכירות, ניהול קשרי לקוחות, ושוק ה ERP מתרחב בתחום ה SMBs.

 

חברות קטנות רבות הבינו את היתרון התחרותי הקיים בניהול תהליכי וטכנולוגי.

 

כיום, חברה יכולה להיות קטנה בגודלה, אך עדיין להתחרות בשוק הגלובאלי כנגד חברות גדולות יותר.

חברות אלה הפכו להיות צרכניות מורכבות של טכנולוגיה.

 

לעיתים תכופות פונות חברות מתחום ה SMBs לכיוון מערכות ה ERP כתכנון עתידי, "לכשתגדל ותתרחב החברה", ולרבים מחברות אלה זה נוטה להפוך לפרויקט ה"מתנגן" כל הזמן ברקע, אך טרם בא למימוש.

 

חברות אלה הן לעיתים תכופות קטנות יותר, בעלות פחות ניסיון, וזהו עבורן הפרויקט הגדול הראשון שהן עושות בעצמן ועבורן כמובן זה גם אתגר.

 
       

בין הנושאים בהם חברות SMBs נתקלות:

 
     

עובדי IT רבים מתוך הארגון חסרי ניסיון ביישום וביצוע פרויקט בקנה מידה מעין זה, והמומחים Subject Matter Experts (SME) "" מתוך העסק לנושא זה מוצאים כי קשה להם למצוא את הזמן ולהיות מעורבים מספיק להרמת הנושא, היות והם כבולים לפעילות השוטפת.

 

מה שעושה את זה קשה לבצוע בארגונים קטנים הוא הזמן המוגבל של אלו המומחים ובעלי המקצוע המכירים את הארגון מתוך העסק, אשר להם הידע כיצד העסק פועל, התהליכים העסקיים הקיימים היום והיכן הם רוצים למצוא את הארגון בשנים הבאות.

כמובן שלכאן יש להוסיף את נושא התקציב ואת העובדה שהמגמה היא שהעסק הולך וגדל.

 

יחד עם זאת, לארגוני SMBs לא קיימת האפשרות של בניית צוות בן 30 איש לפיתוח, ניהול והרמת מערכת ERP, ומניסיון נצבר של עבודה מול חברות קל מאוד לרדת מהמסלול כשמדובר בפרויקט ERP שאינו מנוהל נכון.

 
      

הנקודות הבאות צריכות לעזור לחברות קטנות יותר למקסם את הסיכוי שלהן להצלחה:
    

 

בחר במודל היישום הנכון

 

בזמן שחברות רבות בוחרות ליישם ERP כפרויקט פנים ארגוני,  אחרות פונות למודל "מארח" Hosted, המאפשר חוסר מורכבות ופשטות ברכישה, פריסה או תחזוקה.

צורת הבחירה שלך תשקף ותשפיע על הראיה האסטרטגית שלך להכנסת מערכת ERP בעתיד. קיימת התפלגות סביב הנושא של עד כמה אתה רוצה להשתמש בטכנולוגיה כדי להשאיר את החברה "עובדת", כנגד היתרון התחרותי.

חברות אשר רוצות לשדרג את  התועלת, ולשמור על הפונקציונאליות של המשרד האחורי; החלק האדמיניסטרטיבי של חברה (שיש לו קשר ישיר מועט ביותר עם הלקוחות), צריך להסתכל על השירות/ האירוח כעל סוג של פריסה.

 
        

אל תהפוך זאת לפרויקט טכנולוגי

 

מעבודה עם מנהלים בכירים וותיקים, ניתן לומר שכדאי "ללכוד" את יכולות העסק והדרישות התפקודיות לפני בקשת ה (Request For Proposal) RFP ליישום מערכת ה  ERP הממשמשת ובאה.

ההמלצה הכי גדולה היא, אל תנקוט בגישה בה ההיבט הטכנולוגי יהיה המוביל, בדוק תחילה כי אכן הצרכים בתהליכי העסק נתמכים ומאפשרים לו לפתח ולשדרג את תהליכיו בעתיד. אתה רוצה שהפרויקט יהיה עסקי ולא פרויקט IT. לכן, עבוד עם המנהלים העסקיים שלך על כיצד אתם רוצים שזה יראה, או לפחות למה אתם רוצים שזה יהיה דומה.

 
       

אל תיתן לספקים שלך להחליט

 

ל SMBs רבים ישנה מערכת יחסית ארוכת זמן עם אינטגרטורים והנטייה היא לקצר את בחינת התהליך, ולתת לחברה החיצונית להחליט לבד. זהו צעד מוטעה.

הטכנולוגיה בהיבט של שיטות ותהליכים טכניים היא כל כך אסטרטגית, שזאת טעות לאפשר למישהו להחליט על כך בשבילך ללא ידע מעמיק והיכרות עם החברה.

לכן חשובה כל כך היא גם המעורבות של העוסקים בתוך החברה.

המפתח הוא לערב את הגורמים המובילים בארגון למן ההתחלה, וכן לוודא שתהליכי הליבה של העסק והמטרות העסקיות לטווח הארוך משתקפים בתוכנה.

אתה רוצה שיסודות ה ERP יישארו איתך לפחות חמש שנים, לכן זה חייב להתאים לאסטרטגיה ארוכת הטווח של החברה לפחות לחמש שנים הבאות .

 
        

עקרון "הנשיקה" הוא ידיד שלך

 

SMBs רבים ממעטים להעריך את קנה המידה של השינוי המעוצב על ידי הכנסת מערכת ERP, ובוחרים בגישת היישום של ה"מפץ הגדול" ( Big-Bang), הכל בבת אחת.

למרות זאת, מומלץ תחילה להתמקד ולהתרכז בהכנת הליבה התפקודית הבסיסית, ולאחר מכן ותוך כדי להוסיף מרכיבים נוספים.

"פשטות וחוסר מורכבות היא המנטרה", קח את היסודות וצרוב אותם עם העסק תחילה.

 
      

קח לך "סמן" מהחבר'ה הגדולים

 

תהליך הערכה כרוך בשקידה נאותה תוך תכנון מדוקדק וקפדני של כל פעילויות החברה ובדיקת ההשלכות של כל החלטותיה העסקיות, בדיקה ומחקר על המוצר והספקים, מצגות מפורטות וביקור ושיחה באתר הלקוחות הקיימים של הספק.

כל זה יכול להיות מאוד נורמאלי להערכות של טכנולוגיה בארגונים גדולים. אך זה יכול להיות חדש לחברות ה SMB.

תהליכי בדיקה אלה מושרשים כבר בחברות וארגונים גדולים, אך חברות ה SMBs לא עושות זאת בתכיפות כזאת, כך שמן הסתם הם יחפשו את קיצורי הדרך ואת הדרך הקלה. הם יכולים לראות מוצר אחד ולחשוב שזה נראה מאוד מרשים, אז מדוע להמשיך הלאה?

 
     

עזרה מבחוץ היא "מפתח" אך היה בררן

 

בזמן שיועץ חיצוני יכול להיות חיוני לצוות ולעזור בבחירה, עליך לוודא שאתה בוחר ספק תוכנה אשר מצוי בקיא ומכיר התחום בו הינך פועל בתעשייה.

 
       

לסיכום,

 

חברות SMBs רבות ימצאו כי הכנסה ויישום של מערכת  ERP מטביעה נקודת מפנה אמיתית בצמיחת החברה. זה לא קל לביצוע, זה חשוב, אבל זה מאוד קשה.

מעולם לא נתקלתי, בכל מקום שהוא במישהו  מדלג על התהליך ושזה גם יצליח, אבל אפשר לומר בוודאות שאם אתה נשאר ממוקד, שותף לתהליך ומחזיק את ערוצי התקשורת פתוחים, אתה תצליח והארגון יהיה שבע רצון.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

מורן נסיר - מנכ"ל חברת More Choices Ltd

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת מורן נסיר

מאת: מורן נסירמיחשוב ארגוני17/10/091686 צפיות
בני אדם הינם היצורים היחידים על פני כדור הארץ שיכולים לעשות אותה שגיאה פעמיים. ואכן, הם גם עושים זאת. אותם אלה שהתנסו ביישום מערכת לניהול משאבי הארגון ( ERP) יודעים לספר עד כמה הנושא מורכב, קשה, איטי והתהליך כרוך בהוצאות גבוהות. בעוד חברות רבות מודעות לעובדות אלה, הם עדיין ממשיכות במאמצים ונכשלות. אחרים המודעים למורכבויות אפילו אינם מנסים זאת. אז מי בעצם עושה את ההחלטה הנכונה? אף אחד! ושוב נשאלת השאלה: מה ארגונים בעצם צריכים לעשות?

מאת: מורן נסירמיחשוב ארגוני17/10/091269 צפיות
לאחרונה נתקלתי במאמר מצוין שנכתב בעיתון בריטי, בעקבות מציאת מסמכים רבים של המאפיה האיטלקית, במהלכו, פורטו " 10 הדיברות של המאפיה". המאמר פירט כיצד ניתן לנהל את "העסק" ולהריץ עסק מצליח. נשמע לגיטימי לגמרי. ואז בצורה הומוריסטית ובאופן משעשע ביותר עלתה השאלה..... והועבר המסר הבא: "היכן שיש כללי עסק, בוודאי, צריכה להיות מערכת מחשוב ארגונית??". מצאתי לנכון לשתף אתכם, בטוחה שלא תשתעממו, אני אהבתי..........

מאת: מורן נסירמיחשוב ארגוני17/10/091471 צפיות
הכנסה / הקמה של מערכת מידע, הינה נקודת זמן חשובה במיוחד לתחילתו של תיעוד התהליכים העסקיים וזוהי הזדמנות פז לנצל מהלך זה לעשות "סדר" בפעילות והתיעוד הארגוני. הארגון נדרש להשקעה עצומה של זמן ומשאבים רבים. הצלחת היישום תלויה בעבודה נכונה ובלווי נכון של היישום ותהליך ההטמעה בארגון. חשיבה על העתיד היא חלק מהותי בפעילות הנדרשת בתהליך הכנסה של מערכת מידע חדשה לארגון.

מאת: מורן נסירמיחשוב ארגוני17/10/091381 צפיות
מאמר זה דן באתגרים האופייניים לחברות רבות המתמודדות עם החלטה על בחירת מערכת ERP ומעלה צעדים מוכחים להתגבר עליהם. עם כל כך הרבה פתרונות שונים בשוק, כשכל אחד מציע מספר אין ספור של תכונות ייחודיות, ממיין אותם ובוחר את הפתרון הנכון לארגון שלך, הנושא יכול לשאוב הרבה מאוד זמן ואפילו להיחשב למשימה מרתיעה.

מאת: מורן נסירמיחשוב ארגוני17/10/091620 צפיות
בסיפור אליסה בארץ הפלאות, אליסה הולכת לאיבוד ועוצרת לשאול את החתול איזה נתיב לבחור. החתול שאל, " לאן את רוצה להגיע?" ואליס ענתה, "אינני יודעת." החתול ענה, " אם כך כל נתיב ייקח אותך לשם". אותו היגיון יכול לחול על תהליך בחירת תוכנה: ללא תוכנית ברורה, המאמץ נראה מאיים, מפחיד, מרוכז בזמן ואינטנסיבי ...

מאת: מורן נסירERP17/10/091398 צפיות
סימני המיתון והתנהלות המשק מסביב מביאים ארגונים רבים לבדוק כיצד ניתן לעשות יותר עם הרבה פחות ? נושא שכיח עימו מתמודדים היום עסקים קטנים ובינוניים (SMB ) הינו כיצד לגרום להגדלת ההכנסות והצמיחה העסקית ללא הגדלת מצבת העובדים בצורה משמעותית.

מאמרים נוספים בנושא מיחשוב ארגוני

מאת: צח סחרמיחשוב ארגוני26/04/173458 צפיות
מרכזיית IP וירטואלית לעסקים בענן - התקדמו לעולם התקשורת החדש ללא צורך ברכישת תשתיות התקדמו למרכזיית טלפונים חכמה בענן, תהנו מכל היתרונות (שרידות, תכונות מתקדמות ועוד) ועדיין תחסכו ממון רב (הקמה מיידית, ללא צורך ברכישת תשתיות יקרות, ברכישת חומרה, הזמנת קווים, עלויות תחזוקה והוצאות מיותרות נוספות

מאת: שלום כהןמיחשוב ארגוני06/11/163569 צפיות
בישראל של היום נפתחים מאות עסקים חדשים מידי שנה ושנה, עסקים בתחומים שונים שמוכרים מוצרים שונים או מספקים שירותים שונים, אך לצערנו חלק לא מבוטל מאותם עסקים לא מצליח לשרוד את השנה הראשונה ואלו שכן מצליחים לשרוד עד חמש שנים ואז נופלים. יש מספר קטן של עסקים שמצליחים ואפילו מצליחים בגדול וזאת בגלל כמה דברים שהם נותנים עליהם את הדעת. אחד הדברים הללו הוא ניהול נכון של העסק ולאו דווקא ברמה האישית...

מאת: yuval ozמיחשוב ארגוני12/04/151884 צפיות
מאמר שיעזור לכם להבין קצת יותר לעומק מהו שרת וירטואלי ומה הקשר שלו אלינו, למה משתמשים בו ומי משתמש בו

מאת: אלי זהבמיחשוב ארגוני16/03/151822 צפיות
מערכות פריוריטי וזום לעסקים שניהם מבית אשבל טכנולוגיות ולמעט הכותרת בראש מסכי התוכנה לא ניתן להבדיל בין במערכות, אם כך נשאלת מה ההבדלים המרכזיים בין התוכנות למעט ההפרשים במחיר. במאמר זה נענה על השאלה מעמוד על ההבדלים המרכזיים.

מאת: יוסי ויזלמיחשוב ארגוני15/02/152408 צפיות
לא תמיד פרויקט ERP הוא כשלון, אבל הרבה פעמים הוא מסתיים בהרגשת "חמיצות". מדוע ?

מאת: MyBusinessמיחשוב ארגוני25/11/142053 צפיות
חשיבות השימוש בתוכנה מקצועית ואיכותית לניהול העסק שלכם והיתרונות הטמונים בכך.

מאת: יונימיחשוב ארגוני03/03/148178 צפיות
מכשיר fax משולב הוא מכשיר המאגד בתוכו את האפשרות לפקסס, האפשרות לצלם, האשרות להדפיס והאפשרות לסרוק. ישנם יתרונות רבים במכשיר כזה כשהראשון שבהם הוא חיסכון בכסף – יותר זול לקנות את הכול במכשיר אחד מאשר לשלם על כל מכשיר ומכשיר בפני עצמו

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica