מה זה שרת וירטואלי
שרת וירטואלי נוצר על ידי חלוקה של שרת פיזי (ייעודי) לכמה מיני סרברים, הדבר ניתן לביצוע עלידי טכנולוגיית וירטואליזצייה. המונח שרת וירטואלי לרוב נמצא בשימוש בכל הנוגע לשרותי אחסון HOSTING ולפעמים כאשר הכוונה היא למכונה וירטואלית VIRTUAL MACHINE.
שרתים וירטואלים VPS -Virtual Priver Servers עובדים בסביבה מאוחדת ונמצאים בשימוש של מכונות וירטואליות אחרות. אבל בכל אספקט הפונקציונליות של שרת וירטואלי היא שוות ערך לעבודה על מחשב פיזי המשמש לקוח מסויים ומתואם לצרכיו האישיים. שרת וירטואלי מציע בדיוק את אותה הפרטיות כאילו שאתם עובדים על המחשב שלכם בבית. התועלת של שרת וירטואלי באה לידי ביטוי בצורת העבודה, זה כאילו שאני אומר לכם שניתן לעבוד עם "מחשב" אחד ככמה מחשבים נפרדים, מה שמאפשר עבודה רציפה של מספר משתמשים על אותו מחשב בו זמנית, לבצע פעולות שונות, להריץ בו זמנית מספר תוכנות שונות דבר שחוסך לנו חומרה (בסופו של דבר כסף) חברות אירוח אתרים רבות משתמשות בשרתים וירטואליים עבור הלקוחות שלהם משום ששרת וירטואל אינו משתמש בכל המשאבים של המחשב המארח (פיזי) כך שהן יכולות להציע פיתרון יעיל וחסכוני עבור הלקוחות. שרתים אלו יכולים להיות גם פרטיים Dedicated לשימוש עבור משתמש בודד.
מאז שחברות אירוח אתרים החלו מארחות שרתים וירטואליים קטנים על שרת פיזי יחיד, העלות של אירוח אתרים יכול להיות בר השגה בעלות נמוכה הרבה יותר. בנסיבות רגילות, אתרים רבים יכולים לפעול על כל אחד מהשרתים הוירטואליים הפרטיים, המופעלים במחשב המארח. עם זאת, אם יש לנו שרת וירטואלי יחיד שדורש הרבה משאבים מהמחשב המארח, זה יכול לגרום לטעינה ירודה של דפי אינטרנט ובעיות איטיות כאלו ואחרות. במצב זה, שרת ייעודי הוא הפתרון היחיד, המוצע על ידי ספק אירוח האתרים על מנת להתמודד עם תנועה עצומה ועבודה בהתאם לצרכים.
למרבית האנשים אין מושג ירוק מהו בעצם אירוח שרת וירטואלי ואיך הוא עובד. מספר רב של אנשים יכולים לעבוד מול שרת כזה בו זמנית כאשר מוגדרים מספר יוזרים (משתמשים) לכל אחד מוקצים משאבים לפי בקשתו כמו גודל דיסק קשיח, כמות זיכרון RAM, כמות מעבדים CPU, רוחב פס (מהירות אינטרנט), מערכת הפעלה אפילו מספר כרטיסי רשת. מה שיפה פה זה שכולם משתמשים באותו הזיכרון, הדיסק ובאותו המעבד כל אחד לפי "הפרוסה" עליה שילם. תוכנת שרת וירטואלי נטענת על המערכת הפיזית ומחלקת אותו לפי הגדרה. מה שכלכך יפה בשרתים וירטואליים זה שבכל זמן (גם תוך כדי עבודה) שהמשתמש זקוק לעוד זיכרון הוא פשוט יכול להגדיל עי שיחת טלפון לספק, אותו דבר לגבי גודל דיסק, כמות מעבדים רוחב פס וכו'..
דבר נוסף, שרת וירטואלי יכול להיות משוכפל תוך זמן קצר מאוד כך שאם מע ההפעלה קורסת בתמיכה פשוט מורידים לכם את המערכת הישנה ומפעילים אותה תוך דקות ספורות. כלומר מפחית את תופעות ההשבתה - בכך שרתים וירטואליים הופכים את עסק שלך לפשוט מוגן מאסונות כאלו ואחרים.
מקווה ששפכתי קצת אור על הנושא האפור.