אי אפשר לצלוח את החום באף מקום – אבל בישראל זה פשוט סכנת נפשות. הדרך היחידה להימלט מהסיוט הוא באמצעות מזגנים. איך בוחרים את המרענן הרשמי של הקיץ הבא? איך בוחרים מזגן שיש בו מסך אוויר איכותי – ושגם יהיה מכשיר ששומר על הסביבה ולא זולל חשמל?
בחירת מזגן
כדי להחליט על איזה מזגן ללכת, חשוב לקחת מס' פרמטרים בסיסיים לפני שבכלל מתחילים לעשות השוואת מחירים. ראשית, חשוב שזה יהיה מזגן מסוג שמתאים לבית שאתם עומדים לצנן כדי לא לבזבז סתם חשמל ו/או להרוס את המדחס למזגן. חשוב שהתפוקה והיעילות שלו יעמדו בדרישות שלכם. חשוב שיעמוד בתקנים, שתהיה עליו אחריות, שלא ירעיש או יטפטף וכמובן שיהיה קל לתפעל.
סוגי מזגנים נפוצים בישראל
(א) מזגן מפוצל עילי – מתאים בעיקר לחדרים קטנים. בגלל שיש לו מדחס למזגן שנמצא בתוך יחידה פנימית הוא נחשב לחסכוני במקום וטוב לגדלים קטנים של חדרים.
(ב) מזגן רב מאייד – מזגן עילי גם הוא, שאפשר לתלות גבוה. הוא מפוצל כך שאפשר לקבוע את הטמפרטורה בנפרד בכל חדר. יש לו מספר מדחסים למזגן ובכך הוא חוסך באנרגיה אם מאמצים אותו בכל החדרים.
(ג) מזגן רצפתי מפוצל לכל הבית – מתאים לחדרים גדולים. בדרך כלל פתח האוורור נמצא בחלק העליון שלו והוא נמצא קרוב לרצפה. בשל צורתו וכוחו של המדחס – הוא מקרר למרחקים טוב במיוחד.
(ד) מזגן מיני מרכזי – מזגן מפוצל המתאים לבתים גדולים. אפשר להצניע את הצינורות שלו תחת הנמכת תקרה. המזגן הכי שקט מבין כל המזגנים שאפשר לקנות בארץ אבל הוא זולל החשמל הגדול ביותר ולפיכך – הוא יקר מאד. חשוב מאד לכבות אותו בחדרים שלא נמצאים בהם אנשים אחרת הוא עולה הרבה מאד כסף ובעידן חסכון ואקולוגיה כמו שלנו, פשוט חבל.
מזגן הוא אחד המכשירים החשמליים החשובים ביותר בבית ישראלי. הוא ממש עובד שעות נוספות בקיץ. הישראלים אוהבים מיזוג אוויר זאת מכיוון שקר וגשום כאן בחורף – וחם מאד ולח מאד בקיץ. מאידך, מזגנים הם זוללי חשמל והם חלק גדול מאד מהחובות שלנו לחברת החשמל. בשל תפוקתם הרבה, כמעט כל היום במהלך הקיץ, הם גם נוטים לקבל בלאי משמעותי ולכן דורשים תיקונים. בין התקלות הנפוצות אפשר למצוא צורך במילוי גז למזגן והחלפת מדחס.
מילוי גז למזגן
גז למזגן היא אחת התקלות הנפוצות ביותר בארץ. המזגן עובד על גז והלה נוטה להיגמר אחרי שימוש שוחק. גז אינו דורש מילוי באמת, הוא גם לא מתבלה או מתיישן – הוא אמור להחזיק לכל אורך חייו של המזגן. מה שקורה בדרך כלל מורכב יותר: רכיב כלשהו מתבלה במזגן ובשל כך ישנה דליפה החוצה של הגז ולכן הוא נגמר. חשוב לאתר את מקור הדליפה, אחרת הגז ימשיך להיגמר לכם פעם בכמה זמן.
איתור תקלה במזגן ממוצע: מתחיל מ-300 שקלים ומטפס הלאה
החסרון של איתור הבעיה הוא מחירה – אבל מצד שני, חייבים לעשות את זה לפחות פעם אחת. טכנאי רציני עושה איתור באמצעות גלאי אלקטרוני. מחיר מילוי גז למזגן עולה בערך כדלהלן: מחיר מילוי הגז עולה כ-200-350 שקלים בממוצע. מה שמייקר – איתור התקלה. מה יקבע את המחיר? (א) איפה המזגן ממוקם בבית; היכן נמצא המדחס – מדחס כלוא בתוך קופסה יקשה וייקר את ההליך; בנוסף, אם המזגן מחוץ לבית – על הקיר, בקומה גבוהה ויש סיכון בעבודה – זה גם מייקר. גם מבחינת סוגי הגז ישנם סוגים יקרים יותר, אלו האקולוגיים, וזולים יותר, אולו מהדגמים הישנים שפחות מודעים לשמירה על הסביבה. כמות הגז תלויה בסוג המזגן.