בעבר רכישת עגלות תינוק נעשתה יחד עם רכישת שאר האביזרים הנחוצים: מה כבר צריך לבחור בעריסות על גלגלים? כיום המצב שונה: עגלות תינוק הפכו להיות למתקנים משוכללים ומעוצבים, אשר מופצים בעשרות דגמים מטובי היצרנים. גם המחיר הגבוה של עגלות תינוק מהדגמים היוקרתיים יותר מחייב התיחסות מיוחדת. לכן תמונת המצב כיום היא שהורים צעירים שוקדים מול אתרי היצרנים ומבלים זמן רב בפורומים המוקדשים לנושא, על מנת להבין איזו עגלה תתאים להם באופן מיטבי.
אם כן, עגלות תינוק מתחלקות למספר סוגים עיקריים. ראשית כל, אמהות אשר מתכוונות לנסוע הרבה עם התינוק ברכב צריכות לשקול את העגלות הרב תכליתיות. מדובר, למעשה, על אפשרות להתקין סלקל על גבי מרכב העגלה ולהסיע בצורה כזאת את הילד. היתרונות הם ברורים: לאחר הנסיעה ברכב אין צורך לטלטל את התינוק או להעיר אותו בהעברה אל העגלה; ניתן להוציא אותו מהרכב בתוך הסלקל, להרכיב את הסלקל בקלות על העגלה, ולהמשיך בטיול. החסרון הגדול של עגלות תינוק מסוג זה הוא שהייה ממושכת בסלקל, אשר לא מומלצת לתינוקות רכים. בנוסף, משך השימוש בעגלה קצר יחסית, ומוגבל במשך השימוש בסלקל.
עגלות תינוק משולבות מיועדות לשימוש ממושך, מגיל אפס ועד לגיל בו הפעוט לא ירצה יותר לנסוע בעגלה. עגלות כאלה הן מערכות של רכיבים מתפרקים. על השלדה ניתן להרכיב עריסה לתינוק (אמבטיית שכיבה המומלצת לתינוקות קטנים הזקוקים למשטח שכיבה אופקי לחלוטין). כאשר גדל התינוק וניתן להושיב אותו, מחליפים את העריסה במושב טיולון מתכוונן המאפשר מגוון מצבים. בדגמים רבים התקנת הטיולון מתאפשרת בכיוון הנסיעה, ואילו התקנת העריסה – נגד כיוון הנסיעה, על מנת התינוק יראה את האם. היתרון הגדול של עגלות תינוק משולבות הוא שימוש ממושך ונוחות מירבית בכל מצב. החסרון של עגלות כאלה הוא משקלן הגבוה.
הסוג הנוסף של עגלות תינוק הוא טיולון. מדובר בעגלה קלילה המיועד לישיבה או למצב של חצי שכיבה. טיולונים משמשים פעוטות מגיל שנה בערך, ומתאפיינים במשקל נמוך ובקומפקטיות גבוהה. כמו כן, מחירם נמוך מאוד ביחס לעגלות תינוק אחרות.
לסיכום, בתוך מבחר עצום של עגלות תינוק ניתן להבחין בשלושה סוגים עיקריים. בחינה של מאפייני הסוגים השונים של עגלות תינוק תאפשר לצמצם את מרחב הבחירה ולאפשר לכל צרכן להתמקד בדגמים המתאימים לו מבחינה פונקציונלית.