כאשר לקוחות פונים לחברה לבניית אתרים, אחת השאלות שיש לתת עליה את הדעת היא הבחירה בין אתר סטטי לדינמי. לכן חשוב להכיר מראש את שתי האפשרויות, לדעת מה ההבדל ביניהן, ולקבל את ההחלטה הנבונה והנכונה.
אתר סטטי הוא אתר בו התוכן הוא חלק אינטגרלי מדפי האתר, הבאים לידי ביטוי בקוד ה- html שלו. לפיכך, עדכון התוכן באתר דורש עריכה של הקוד. ניתן לעשות זאת באמצעות תוכנות כמו Frontpage ואחרות, אך מדובר בהתערבות שדורשת רמת ידע ובקיאות לא מבוטלת בנושא. שינויים משמעותיים יותר בתוכן דורשים אפילו התמקצעות. ניתן לומר שבניית אתרים סטטיים הולכת ונעשית פחות מבוקשת משנה לשנה, ומפנה את הדרך לבניית אתרים דינמיים.
אתר דינמי הוא אתר שניהול התוכן שלו קל ונגיש גם לאותם אנשים שאין להם ידע בשפות תכנות ותוכנות ייעודיות מורכבות. אתרים כאלה מכילים בסיסי נתונים, אשר בהם מוזנים התכנים של האתר. כך, למשל, טבלה אחת מכילה את כל התפריטים, טבלה אחרת – את כל הטקסטים, טבלה נוספת – את כל הקישורים, וכדומה. קיימת, כמובן, מערכת קשרים מובנית בין הטבלאות. עדכון התוכן הופך להיות פשוט מאוד: כל מה שצריך זה לערוך את הטבלה, בלי לגעת בקוד של האתר. בניית אתרים דינמיים תופסת תאוצה בזמן האחרון, ויותר ויותר אתרים נבנים בצורה הזאת.
בניית אתרים חצי דינמיים עדיין אינה שכיחה. מדובר, למעשה, באתר סטטי, אשר רק חלק או חלקים מוגדרים ממנו ניתנים לעריכה פשוטה שאינה דורשת התערבות בקוד האתר. בצורה כזאת מתאפשרת גמישות מוגבלת המוגדרת רק לנושא ספציפי בדף מסוים באתר, ללא אפשרות נגישה לעדכון החלקים האחרים.
לסיכום, בניית אתרים סטטיים דומה לכתיבת טקסט כתמונה: כל שינוי בטקסט יחייב הפעלה של תוכנה גרפית כגון פוטושופ. לעומת זאת, בניית אתרים דינמיים דומה לכתיבת טקסט בתוכנה כמו וורד: השינוי הוא קל ולא דורש ידע מקצועי. כאשר האתר דורש עדכון תוכן בתדירות גבוהה, מומלץ ביותר לבחור באתר דינמי, כדי לאפשר לבעל האתר עצמו או לעובדיו לבצע את העדכונים בקלות וללא פניה לאנשי מקצוע. כאשר מדובר באתר שלא צפוי להתעדכן, או שצפוי להתעדכן לעתים רחוקות מאוד, או שרצוי למנוע ולהגביל את הגישה לעדכונו – ניתן לשקול בניית אתר סטטי או חצי דינמי.