פתיחת עסק בעיר ראשון לציון ידרוש מבעליו, בדיוק כמו בכל עיר אחרת בישראל, ביצוע הליך רישוי מתחילתו ועד סופו בצורה מושלמת. ההליך מתחיל במחלקת רישוי העסקים בראשון לציון המעניקה שירותים לעסקים מתחילים וותיקים כחלק משירותי הרשות המקומית בעיר.
שלבי התליך
הליך רשיון עסק הינו מורכב יחסית, הוא דורש מבעלי העסק להציג את כל הפרטים הידועים לו וגם את אלו שהוא עדיין אינו בקיא בהם מול הרשויות, מחלקת רישוי העסקים ראשון לציון מצידה מנחה את בעלי העסקים לגבי דרישותיה, ביניהם הצגת רשיונות, תוכניות, אישורין שונים, טפסיים וניירת רבה ובה כל המידע על בית העסק החדש לרבות תוכנית הפעילות העתידית שלו, המבנה בו הוא עתיד להיפתח ותוכניות התשתיות השונות (בעיקר בעסקים העוסקים במזון) כמו חשמל, מים, גז, ניקוז וביוב וכדומה.
לאחר הגשת כל הניירת אל נציגי המחלקה לרישוי עסקים בראשון לציון יועבר החומר אל וועדה שתעביר את מסקנותיה לאחר כמה שבועות ותקבע האם העסק עומד בכל תקני הבטיחות והגהות, הרישוי וכיוצב' וראוי לקבל את רשיון העסק. במידה ולא מחוייבת הועדה לציין מה הם הליקויים ולהעניק לבעל העסק הזדמנות לתקן ולשפר אותם.
התהליך כולו אורך זמן רב, מומלץ למי שמבקש לפתוח את בית העסק שלו באופן חוקי ומסודר להתחיל את הליך הרישוי הרבה לפני אירוע הפתיחה ולעסוק ברשיון העסק בצורה מסודרת עוד טרם נפתחות דלתות העסק. זאת על מנת להימנע מחיכוכים עם אנשי הרשות והפקחים שיכולים לסגור את העסק, במקרים קיצוניים אף להוציא צו סגירה רשמי מטעם המשטרה והעירייה, בעיקר כאשר מדובר בעסק שעלול לסכן את לקוחותיו (עסק למזון שאינו עומד בתקן למשל).
בטיחות מעל לכל
חלק חשוב מאד בהליך רישיון העסק הינו הבטיחות. העיריות המקומיות והרשויות מקפידות הקפדה יתרה על נושא הבטיחות בעסקים. כחלק מההליך עצמו יש לפקוד את מכבי האש והמשטרה, להזמין קצין בטיחות למקום ולהצטייד בהתאם להמלצותיו, לרוב מדובר בפיזור מטפים וספרינקלרים למשל למניעת שריפות. לאחר הביקורת של קצין הבטיחות והתקנת כל האמצעים וקבלת האישור ניתן להמשיך בתהליך רישיון העסק.