מאפיין תרבות שהוא אחד מהבולטים בעיניי הוא השפה. כל פיריודה והמילים המאפיינות אותה, כל זרם באומנות ומילותיו הייחודיות לו – כל עם או חברה ומושגיה ומונחיה. בעשורים האחרונים אנחנו חוזים בהתפתחותו של סלנג בגוון חדש לחלוטין – סלנג כתוב המופיע באינטרנט.
התפתחותו של האינטרנט יצרה דרכי תקשורת חדשים שלא היו קיימים עד אז – עיקרם הוא הצ'אטים, המיליים והפורומים (ואולי לאחרונה גם הפייסבוק).
דרכי תקשורת חדשים אלה דורשים מהירות כתיבה – ועקב כך הם הובילו להתפתחות של שפת קיצורים המיוחדת לאינטרנט (כאשר סלנג אינטרנטי הוא בעיקר באנגלית שהיא השפה הכי מדוברת באינטרנט). התופעה התגברה בשנים האחרונות עם התפתחות הטלפונים הסלולארים והתקשורת דרך SMSים – גם שם נדרשת הזריזות והיעילות הרבה בכתיבה.
דוגמאות של סלנג באינטרנט קיימות בשפע והכתבה קצרה מלהכיל את כולם ולכן אציין רק מספר דוגמאות נחמדות:
הקיצור Lol פירושו Laughing out Loud (צוחק בקול) ומקביל אולי בעברית ל"חחח"ים הרבים.
גם הקיצור rofl שמשמעותו Rolling on Floor, Laughing הוא קיצור מוכר שכוונתו מתגלגל מצחוק.
הקיצור 4u הוא קיצור ל-for you (בשבילך).
הקיצור "gg" במשחקי רשת פירושו הוא Good Game. Brb הוא Be Right Back, Cu הוא כמובן קיצור של See You. דוגמאות עבריות לכך הן "בצפר" במקום "בית-ספר" או למשל "לאדע" במקום פשוט "לא יודע".
שני פיתוחי שפה נוספים שמקורם באינטרנט והם קשורים קשר הדוק למילות סלנג הם הסמיילים ושפת ה-Leet. הסמיילים הם למעשה דרך להבעת רגשות בכתב דרך האינטרנט מסמיילי בוכה לסמיילי עצבני דרך סמיילי המגלגל עיניים – כמעט כל הבעה ניתנת לתרגום לשפת האינטרנט בדרך כלל בסוף משפט בשביל לציין את הנימה בה הוא נאמר.
שפת ה-Leet היא שפה הייחודית לאינטרנט שלכאורה מחליפה את האותיות האנגליות בתווים שונים במקלדת כגון מספרים או סימנים. למשל –
במקום Sleng ניתן לכתוב $13|\|6. התרגום של המילים הוא כמובן אינו פשוט, אבל הוא יכול לשמש דרך "סודית" להעברת תכנים בכדי שלא יסוננו על ידי הבוטים המתוחכמים, או לחליפין דרך להדגשת מילה חשובה.
לסיכום – הסלנג באינטרנט הוא ללא ספק תחום המתפתח במהירות עצומה. את ההתפתחות של התחום הזה עדיין לא ניתן לחזות אבל אין לי ספק שבעתיד הקרוב נדבר יותר ונכתוב אפילו הרבה יותר בעזרת סלנג אינטרנטי.