שימוש בסלקלים הוא בגדר חובה על פי חוק, כאשר מדובר על הסעת תינוקות ברכב. חלק מהאמהות מאמינות שתוכלנה לשמור על התינוק אם הוא יהיה על הידיים של אמו בזמן הנסיעה. זוהי טעות חמורה: במקרה של זעזוע כתוצאה מהתנגשות או בלימה פתאומית, עוצמת המכה אותה יחטוף התינוק הקטן תהיה גבוהה במיוחד אם אמו תחזיק אותו. ננסה להסביר מדוע.
שני דברים עיקריים מסכנים את הנוסעים בעת תאונה אפשרית. הדבר הראשון הוא טלטול של הנוסעים בתוך המכונית. שימוש בסלקלים שומר על התינוקות החגורים במקומם; לעומת זאת, תינוקות שנמצאים בחיקן של אמהותיהם, עשויים להיטלטל בתוך המכונית ולהיפצע כתוצאה מכך. הדבר המסוכן השני הוא התנגשות של הנוסע בכסא הקדמי או בלוח הבקרה של המכונית.
עוצמת המכה במונחים המקצועיים נקראית מתקף, אשר מחושב על ידי מכפלת המסה של הגופים המתנגשים במהירותם. במקרה של עצירה פתאומית המתקף יהיה תלוי באופן ישיר במשקל האם, אשר תמיד גבוה מאוד ביחס לתינוק. לכן חובה להסיע תינוקות וילדים אך ורק בתוך מושבי בטיחות התואמים את גילם ואת משקלם. כאשר מדובר בתינוקות קטנים מושבי הבטיחות המתאימים הם הסלקלים.
סלקלים הם פריטים אשר מופיעים בסעיפים הראשונים של רשימות חבילות הלידה. קשה להגזים בהערכת חשיבותם של הסלקלים, שכן מדובר בחייהם ובבטיחותם של התינוקות שלנו. בבתי החולים השונים לא ניתן לשחרר את התינוק הביתה אם הוריו לא מביאים סלקל לקראת השחרור. חשוב לציין, שגם אם אין ברשותם של ההורים רכב פרטי, יש לשאת את התינוק בתוך הסלקל לצורך נסיעה במונית או אפילו באוטובוס.
לסלקלים מספר שימושים נוספים, למעט שימוש החובה של הסעת התינוק ברכב. הסלקלים מאפשרים את נשיאתם של התינוקות בעת הליכה ברגל. הם מתאימים במיוחד לכל אותם המצבים בהם אנחנו נוסעים עם התינוק למקום אליו קשה להיכנס עם עגלה, למשל אל תוך בניין ללא מעלית. לעתים התינוקות נשארים בסלקלים גם בתוך הבית, אם הם נרדמו במכונית וההורים לא רוצים להפריע את שנתם.
לסיכום, סלקלים הם פריטים שחובה לרכוש או להשאיל. השוק מציע מבחר רחב של סלקלים לכל טעם וכיס.