סרטן המעי הגס- השפעות בריאותיות ואפשרויות טיפול
סרטן המעי הגס הוא אחד מסוגי הסרטן השכיחים והמסוכנים ביותר הקיימים היום. חשיבות הטיפול המוקדם היא קריטית וזאת מאחר שמאופיין בהתפשטותו המהירה ופגיעה במעי הגס עד לכדי הוצאתו מכלל פעולה, כיום ישנן דרכים רבות לגילוי מוקדם וטיפול עד כדי החלמה.
מהו המעי הגס?
המעי הגס הוא איבר חיוני בגוף האדם הנמצא בתוך הבטן, הוא משמש כאיבר עיכול אחרון במערכת העיכול תפקידו העיקרי של המעי הגס הוא תהליך סינון נוזלים ומלחים מיותרים העברת צואה נוזלית מהמעי הדק והוצאתו על ידי תהליך סינון. דרך פי הטבעת בדרך הצואה. פגיעה במעי הגס ותהליך סרטני אינו נוצר באופן פתאומי, זהו תהליך ארוך אשר מתמשך ומתפרש לאורך חודשים ואפילו שנים.
כיצד מאבחנים את סרטן המעי הגס?
דרכי אבחון סרטן המעי הגס, הן רבות ומגוונות וניתנות לאבחון על ידי בדיקות דם וצואה שגרתיות המבוצעת בקהילה במרפאה האזורית מתקופה לתקופה בהוראת רופאה המשפחה, בעת הצורך למשל בעת גילוי דם בצואה שולח הרופא את המטופל לבדיקה פנימית הנקראת בדיקת קולונסקופיה לצורך שלילת קיום גידול סרטני או לחילופין גילוי המוקדם של סרטן המעי הגס, בדיקה זו מתבצעת בשתי דרכים אף היא על ידי צילום האזור או כריתה של כמה רקמות, כריתה זו נקראת ביופסיה בביצוע הביופסיה, כאמור, מתבצע חיתוך קטן של רקמה לצורך אבחון המעי הגס ובדיקה האם הוא נגוע בתאים או גרורות סרטניות או לא.
מהן ההשפעות השונות של סרטן המעי הגס על גוף האדם
בכדי להבין את הסיבה להשפעות השונות של סרטן המעי הגס יש להבין כיצד הוא משפיע על המעי הגס עצמו. כאשר קיים גידול במעי הגס הוא סותם או חוסם חלק ממנו ולעיתים את כולו, כאשר כל המעי הגס נחסם או לחילופין נגרמת תופעה של נקבים במעי הגס, תיווצר תופעה של כאב חריף מאוד וצורך בניתוח מיידי, כאשר לא מבוצעת פעולה מיידית של ניתוח במקרים אלה אחוזי ההשרדות הינם קטנים ביותר.
חסימת המעי הגס, גורמת לשיבוש פעילות המעי הגס, זאת אומרת שיבוש תהליך התיווך בין המעי הגס למעי הדק ותהליך העיכול עצמו. השפעה של שיבושים אלה גורמים פעמים רבות לתופעות של כאבי בטן וכאבים בקיבה , דם בצואה, אשר בדרך כלל מהווה סימפטום מרכזי לגידול סרטני במעי הגס
דרכי מניעה ובדיקה
לצערנו הרב, הטכנולוגיה והמדע הרפואי טרם גילו דרך למנוע את תופעת סרטן המעי הגס. הדרך הטובה ביותר למניעת מקרי חירום המסכנים חיים הוא פעילות עקבית של בדיקות דם וצואה תקופתיות ובעת מציאת סימפטומים מחשידים בדיקת קולונסקופיה בהוראות רופא המשפחה, חשוב מאוד לא להתעלם מהבעיה ובכל מקרה של כאב חריף מאוד בקיבה או חשד לדם בעת מתן צואה יש לגשת מיד לרופא המטפל ולבקש בדיקות דם.
סרטן המעי הגס- אל תתנו לזה לתפוס אתכם.