חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

פשיטת רגל

מאת: דורון עמיתדיני עסקים01/08/20121239 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

לאור המצב הכלכלי השורר בישראל והתחזיות בנושא פשיטות הרגל המרובות הצפויות ממצב זה, ניתן לראות ממעוף הציפור איך המערכת המשפטית במדינת ישראל מתכוננת ומכינה את עצמה לסיטואציה שמסדרונות בתי המשפט יתמלאו בפושטי רגל ויומני הרשמים והשופטים בבתי המשפט המפוזרים בארץ יתמלאו עוד יותר ממה שהם מלאים היום.

ברפורמה שקידם ה-כנ"ר (כונס הנכסים הרשמי של מדינת ישראל) אפשר ללמוד על ההבנה של המערכת לתעשיית הכספים של כונסי הנכסים החיצוניים (עורכי דין ורואי חשבון שנהנים מתגמול על סבלם של החייבים ונטל על הנושים) בכך שמאמצע שנת 2012 יהיה ניתן לקצוב את הזמן של הליך פשיטת הרגל וקבלת ההפטר (הפטר אומר שהחייב נפטר מכול חובותיו וחוזר משוקם לחברה בחזרה)

כ-יועץ עסקי למדתי כי המדינה הגדילה לעשות ומינתה ועדה שהגישה דו"ח מסכם לשר המשפטים בחודש יוני 2012 בנושא "שיפור וייעול הליכי האכיפה והגבייה בישראל" הווה אומר שיפור נושא הגבייה עבור הנושים, והתחשבות כלפי החייבים.

הועדה במסקנותיה כתבה כי: "מתברר שהרוב המכריע של החייבים הם אנשים המצויים במשבר כספי קשה, רק 50% מהחייבים מנצלים את ההליך לרעה". ועוד הוסיפה " המאה ועשרים מראה מגמת גידול הולך וגובר בשיעור החייבים, גידול זה מוסבר על ידי חוקרים כחלק בלתי נמנע ובלתי נפרד מתהליך הגידול של היקפי האשראי במשק המודרני, מהתפשטותה של כלכלת השוק ברמה המדינתית והגלובלית ומהתנודתיות הגוברת של כלכלת השוק"

כ-יועץ עסקי אני מבין מהמשפט הקודם כי הועדה הטמיעה את הסיבה כיצד חברות, עסקים ובעלי עסקים הגיעו למצב של חדלות פירעון וזאת כתוצאה מהיצע האשראי הזמין שהיה בתקופות שהמערכת הבנקאים ומערכת כרטיסי האשראי הבנקאים והחוץ בנקאים הרעיפו הלוואות ומחזרו הלוואות והוסיפו הלוואות במקום למנות ללקוחות עם סיכון מסוים – יועץ עסקי שיוכל להבריא את העסק ולא להניע אותו מתוך הלוואות כספיות.

לדוגמא נטען בהמלצות שהוגשו כי "שיעור השימוש בכרטיסי אשראי בישראל, גבוה על פי קני מידה מערביים" זאת ועוד שנוכח אחידות הממצאים של המחקרים האמפיריים הזרים, המבנה הלאומי והחברתי ההטרוגני (לא פחות מהישראלי) של החברות האמריקאיות והאירופאיות (שביחס אליהם קיימים מחקרים אמפיריים מקיפים) נמצא אפוה שתהליך הגלובליזציה של כלכלת השוק בישראל גבוהה על פי קני מידה מערביים ותהליך הגלובליזציה של כלכלת השוק הישראלית יהיו הממצאים האמפיריים בישראל דומים למדי לאלה שנמצאו במדינות הללו.

כ-יועץ עסקי רב שנים. אני קורא למערכת המשפט מזה זמן רב לשנות את הפרמטרים שלה לגבי חייבים ונושים, בצד הנושים במידה ותמנע הסחבת של כונסי הנכסים אזי יוכל הנושה לקבל יותר עבור החוב שחייבים לו ואילו החייב יוכל בהגינות להפטר מהחוב על פי מצבו הכלכלי האמיתי.

כפי שהבנו מההמלצות אזי 50% מהחייבים דוברים אמת אבל אלה אותם 50% שנפגעו כתוצאה מה-50% אשר ניסו לרמות את המערכת ולזכות בהפטר כאשר כול רכושם בידי חבריהם או משפחתם.

יש רק לברך על הצעדים אשר נוקט משרד המשפטים ביחד עם הכונס הרשמי של מדינת ישראל למען הקל על החייב, הנושה ומערכת בית המשפט שקורסת גם כך.

יפה שמדינה יודעת לתקן את חוקיה בעקבות מצבים משתנים, ומי לא יסכים כי האקלים העסקי, והקושי בקיום עסקים בארץ ובעולם יוליד לנו עוד פשיטות רגל כול עוד חברות לא יידעו לייצר עבור עצמם פתרון בדמות יועצים עסקיים, ולא יועצים פיננסיים ללקיחת הלוואות נוספות.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

דורון עמית יועץ שיווק..

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת דורון עמית

מאת: דורון עמיתיזמות עסקית08/06/141541 צפיות
האם אפשר לפתוח עסק בלי כסף? אולי? מה שבטוח שעסק הנפתח ללא הון עצמי של היזם או הבעלים לא יכול להחזיק לאורך זמן, עסקים לא שורדים בגלל שלא מתכננים אותם נכון והרצון לפתוח את העסק גובר על ההגיון לעשות את העסק בבטחון המקסימלי שלו.

מאת: דורון עמיתהלוואות20/05/141226 צפיות
הבנקים בישראל שינו מגמה, היום הם תומכים ב לתת אשראי לעסקים קטנים ובינוניים, האמת שההחלטה והמדיניות נכונה, הסיכון בפיזור אשראי לעסקים קטנים ובינוניים הוא נמוך שלא כמו בתאגידים הגדולים, היכן נכנסת הסוכנות היהודית לכול הסיפור הזה

מאת: דורון עמיתשיווק20/04/143369 צפיות
איך צריך לעשות שיווק לעסקים קטנים, האם שיווק בעסקים קטנים ובינוניים דומים לשיווק בעסקים וחברות גדולות

מאת: דורון עמיתיזמות עסקית14/04/141184 צפיות
עולם העבודה משנה כוון, הרבה מאד שכירים חייבים לקחת מגמה זאת ברצינות ולא להשען על התאוריה של שכיר, קבוע, בטוח וכ"ד

מאת: דורון עמיתייעוץ עסקי11/04/141203 צפיות
חשיבות העובד בעסק או בארגון אין לה אח ורע, השאלה כיצד אנו מקשרים בין הצורך והיכולת האנושית לבין הטרדות המרובות הפוקדות כול עובד ועובד

מאת: דורון עמיתייעוץ עסקי04/04/141122 צפיות
אם כמנהלים או בעלי עסקים נצליח לדעת להתמודד מול גחמות העובדים אזי נוכל ליצור סביבת עבודה נכונה אשר לשמה הוקמה החברה או העסק.

מאת: דורון עמיתייעוץ עסקי03/04/141226 צפיות
למעשה, לא צריך לפתוח עסק, להשקיע, לעבור את כול התלאות היום יומיות, מספיק להיות עובד ציבור או לעבוד בחברה ציבורית

מאמרים נוספים בנושא דיני עסקים

מאת: בנימין קלינגרדיני עסקים22/07/222729 צפיות
תוספת בניה היא הוספת שטח או קירוי שטח למבנה קיים ,בניית גדר, בריכה, הצבת ג'קוזי, סגירת מרפסת, פרגולה ועוד. זכויות הבניה של כל קרקע נקבעות בתכנית בניין עיר (תב"ע) והן מפרטות את היקף הבניה האפשרי במבנה. במקרים מסוימים, החוק מאפשר לבקש הקלות בהגשת בקשה לתוספת זכויות בניה וקווי בניין, הנתונות לשיקול דעת הוועדה המקומית. במידה וקיימות זכויות בניה שטרם מומשו במבנה – תוכלו לבקש מהועדה המקומית לתכנון ובניה היתר בניה לתוספת בניה, עד הגודל המותר לפי התב"ע. במידה ואין זכויות בניה לפעמים ניתן לבקש לנייד(לרכוש) זכויות בנייה מבעלי זכויות.

מאת: בנימין קלינגרדיני עסקים22/07/222690 צפיות
מהו רישיון עסק? על פי חוק רישוי עסקים תשכ"ח-1968, כל עסק הטעון רישוי בצו רישוי עסקים חייב ברישיון עסק לפתיחתו ולניהולו. רישיון לניהול עסק הינו מסמך הניתן על ידי העירייה המתיר את פתיחתו וניהולו של עסק לפי חוקים, תקנות ותנאים מכוח חוק רישוי עסקים. הרישיון ניתן לבעלי העסק המנהלים בפועל את העסק או האחראים לניהולו (אין קשר הכרחי בין בעלי העסק ובעלי הנכס). הבעלות של העסק מוגדרת לפי הרשום בטופס הרישיון שהוצא מטעם העירייה.

מאת: בנימין קלינגרדיני עסקים29/03/21872 צפיות
בתאריך 10.7.18 הצביעה מליאת הכנסת על תיקון 34 לחוק רישוי עסקים. הרפורמה הנוכחית ברישוי עסקים, הקרויה "רישוי עסקים דיפרנציאלי" מטרתה ליצור: איזון בין המטרות של חוק רישוי עסקים - שמירה על הציבור מפני נזקים (בריאותיים, בטיחותיים, סביבתיים וכד') - לבין עידוד הפעילות הכלכלית במשק וצמצום הפגיעה בעסקים. רפורמה זו היא בעצם המשך ישיר לרפורמה של 2012 ומשלימה אותה. גולת הכותרת של הרפורמה ב-2012 היא ההבנה שבכדי לייצר לבעלי העסקים וודאות, שקיפות ונגישות לדרישות החלות עליהם, יש לפרסם מפרטים אחידים. הרפורמה הנוכחית שואפת לשפר ולייעל את תהליך הרישוי, ובעצם יש לומר תהליכי הרישוי, משום שהיא מגדירה תהליכי רישוי שונים המותאמים לסוגי העסקים השונים ומכאן שמה "רישוי עסקים דיפרנציאלי" פעימה ראשונה של הרפורמה נכנסה לתוקף ב-1.1.19

מאת: בנימין קלינגרדיני עסקים04/01/211168 צפיות
מדריך אודות עבודות הפטורות מהיתר בנייה מדריך זה מפרט את סוגי העבודות והמבנים הפטורים מהיתר בנייה, על פי תקנות התכנון והבנייה (עבודות ומבנים הפטורים מהיתר), התשע"ד – 2014.

מאת: בנימין קלינגרדיני עסקים04/01/211089 צפיות
על פי הנחיות היועץ המשפטי לממשלה בנוגע לרישוי עסקים במבנים שאינם מוסדרים, במקביל לבדיקת גורמי הרישוי השונים, המחלקה לתכנון ולרישוי הנדסי בודקת אם הבקשה תואמת את דיני התכנון והבנייה בנושאים הבאים: חוקיות המבנה והיתר הבנייה. באם אין היתר בנייה – מידת העמידה בהגדרות המאפשרות רישיון עסק ללא היתר בנייה. התאמת השימוש בנכס לייעוד המבנה על פי היתר הבנייה ותכנית בניין עיר (תב"ע).

מאת: עידן שלומןדיני עסקים12/07/201143 צפיות
ב 15 לספטמבר 2019 חוקק אחד החוקים החשובים ביותר בשנים האחרונות בכל הנוגע לכלכלה בישראל. מדובר על חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי שמחליף את התהליך של "פשיטת רגל" כפי שהיה קיים במשך עשרות שנים וגרם נזק רב לחייבים, לנושים ולמערכת המשפט בישראל.

מאת: רוי ורלדיני עסקים29/01/201313 צפיות
ישנם אנשים רבים שמצאו הצלחה על ידי השקעה ברכוש מסחרי. אין שום קסם בלספק לך חיים מצליחים. תזדקק לידע עובד בנושא נדל"ן, להיות בעל ניסיון בשוק וניסיון בענף. מאמר זה מכיל כמה טיפים שיעזרו לכם להתחיל בהרפתקה שלכם ללמוד יותר על הפעלת נדל"ן מצליח.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica