עור הפנים שלנו, שהיה כה יפה וחלק בצעירותנו, הופך עם השנים לחרוש קמטים. לפתע בפני השטח החלקים מופיעים סדקים, תלמים וכו', כסמל פיזי לעייפותו של הגוף לעת זקנה, כמו בית ישן שקירותיו מתחילים להתבלות ולהיסדק. מאחר והפנים אינן ניתנות להסתרה, סימני הזמן ניכרים עליהם בצורה הכי משמעותית ובולטת – מה עושים? מילוי קמטים!
לפני שאתם מתחילים לרוץ ולחפש אחר טיפולי מילוי קמטים, כדאי לדעת כמה דברים: ישנם קמטי הבעה הנוצרים מפעילות שרירית, כמו למשל כיווץ המצח. לסוג זה לא יואיל מילוי קמטים, כי הם משתנים לפי ההבעה – עבורם יתאים טיפול כמו הזרקה של בוטוקס, שמנטרל את פעילות השריר לזמן מה, וכך מחליק את המקום. לעומתם יש קמטים סטטיים, שהם הקשורים בהזדקנות, והם אלו שאותם יש למלא.
ישנם חומרים רבים ושונים המשמשים למילוי קמטים, וכל הזמן נוספים חומרים חדשים ושיטות מתקדמות יותר – טווח ההשפעה משתנה מאחד לשני, ויש כאלו שתוצאותיהם ניכרות במשך חודשים בודדים ואילו אחרים מחזיקים למספר שנים. פרט להזרקת חומרי מילוי קמטים אפשר כמובן לטפל בבעיה ולעבור הצערת עור (מלשון "צעיר") בשיטות כמו פילינג (קילוף כימי) או בניתוחי מתיחת עור הפנים.
חומרי מילוי קמטים
חומצה היאלורונית – חומרים המבוססים על חומצה היאלורונית הפכו לטיפולים המומלצים כיום בחום על ידי אסתטיקנים. למרות שהשם "חומצה" מעט מרתיע, מדובר בחומר בטוח לטיפול, שכן אחד מתפקידיה החשובים של חומצה זו בגוף האדם הינו שמירה על נפח העור ועל הלחות המצויה בו. כמובן, חשוב לשים לב שהטיפול נעשה במוצר בעל תו תקן בינלאומי ואישור של משרד הבריאות. ישנם מוצרים תחת שמות שונים שכולם בעצם עשויים חומצה היאלורונית למילוי קמטים, ביניהם רסטילן, ג'ובדרם, פרלן ועוד.
כאמור, סוגי חומרים אלו הינם הבטוחים והשכיחים ביותר כיום בשוק עבור מילוי קמטים.
קולגן – החלבון המוכר ביותר בגוף האדם, שגם מספק נפח לעור שלנו. ככל שאנו מזדקנים, כמותו בגוף מצטמצמת, והדבר משפיע גם על יצירת הקמטים. הקולגן מתאים גם לטיפול בקמטי הבעה, וההשפעות שלו מיידיות, אם כי קצרות טווח (מחזיק מעמד מספר חודשים).
סיליקון – כן, אותו חומר המוכר מאוד מניתוחי החזה הפלסטיים (ובשנים האחרונות גם מאינספור כלי מטבח) משמש גם עבור טיפולי מילוי קמטים, שכן הוא יוצר גירוי שגורם לגוף לייצר קולגן טבעי – שכאמור, תורם לנפח העור. מדובר בהזרקה של חומר בכמות מאוד מאוד קטנה ובהדרגה בטיפולים נפרדים, אחרת הוא יכול לזוז וליצור גבשושיות לא סימפטיות. הטיפול מתאים רק לקמטים באזור הפה, אך בשל תופעות הלוואי האפשריות רבים מעדיפים להשתמש בשיטות מילוי קמטים אחרות.
בנוסף לחומרים שציינו, יש גם טיפולים נוספים: מילוי קמטים באמצעות שומן הנשאב מחלק אחר מגוף המטופל, ביו-אלקמיד סינתטי ואיזולגן שגורם לייצור קולגן (אך אינו מתאים לקמטים עמוקים). כתמיד, מוטב להתייעץ עם פלסטיקאי או רופא עור לפני ביצוע טיפולים מכל סוג למילוי קמטי הפנים.