תמיד ציינו בפניך שיש לך חוש עסקי מפותח, אבל אף פעם לא עשית עם זה משהו. עכשיו, בשעה טובה, החלטת לפתוח את המגירה, ולהוציא את התכניות שהיו קבורות בתוכה שנים. כן, גם אתה החלטת לפתוח עסק חדש. הבעיה היחידה היא שאין לך ולו מושג בסיסי כיצד לעשות זאת בצורה הטובה ביותר.
הקמת עסק אינה דבר פשוט. נדרש לפעול מול גופים רבים בו זמנית, להיכנס לתוך נבכי הבירוקרטיה וגם להשיג לא מעט כספים למימון הראשוני.
מה כוללת פתיחת עסק חדש?
כאשר באים לפתוח עסק מכל סוג, יש להקפיד על מספר שלבים. ראשית, יש להגדיר בדיוק את מהות העסק: האם זוהי חברה, שותפות או פעילות עצמאית של אדם אחד? אלה ישפיעו על המסמכים שיש למלא, וההתנהלות במהלך השנים הבאות.
לאחר מכן, יש לפתוח את התיקים הרלוונטיים במס ההכנסה, במע''מ ובביטוח הלאומי. לא פעם, הדבר גורר אינספור טפסים, והתרוצצויות חוזרות ונשנות. רצוי מאד, בשלב הזה, גם לרכוש חשבוניות או קבלות.
כל אלה גוזלים זמן רב, ומצריכים ידע בתחומים לא מועטים. ללא טיפול נכון, ניתן ליצור מלכודת שקשה מאד לצאת ממנה.
הסוגיה הכלכלית של פתיחת עסק
על מנת לפתוח עסק מכל סוג, נדרש הון כלכלי שאינו מבוטל כלל. ברור שאין דינה של פתיחת עסק קטן בחיפה כשל הקמת חברת סטארט-אפ שעתידה לפעול בשוק הגלובאלי, אבל עדיין: בשני המקרים מדובר בהוצאות רבות, אשר ליזמים רבים אין.
מה ניתן לעשות? ובכן, כל גוף פיננסי המכבד את עצמו מציע הלוואות להקמת עסק, וכן פועלות קרנות רבות לצורך זה. עם זאת, מכיוון שגובה ההלוואה והתנאים למימושה משתנים באופן תדיר, נדרש להכיר את כלל האפשרויות הגלומות.
הפתרון: ליווי עסקי
בשנים האחרונות, יותר ויותר אנשים אשר החליטו לפתוח עסק עשו זאת באמצעות ליווי עסקי. שירות מסוג זה, הניתן על ידי יועצים מקצועיים, למעשה מעניק לבעל העסק את הסיוע אשר הוא זקוק לו כמו אוויר לנשימה: החל משלב התכנון והגדרת היעדים, דרך השגת ההון וההתנהלות הבירוקרטית, ועד לתפעולו השוטף של העסק.
בדרך כלל, ליווי זה יכלול גם הדרכה על שיפור התנהלותו של העסק, כשהוא כבר עומד. באמצעות ייעול תהליכי העבודה והניהול הכספי, ניתן לא רק לייצב את העסק מבחינה פיננסית- אלא גם להעלות את קרנו בעיני הלקוחות הפוטנציאליים.