בעוד פעילי המחאה החברתית יוצאים נגד מחירי דירות מופרזים, הקבלנים לא ממהרים להתחיל בפרויקטי בנייה של דירות חדשות, בשל רמת הסיכון הגבוהה, מדיניות הגורמים המממנים והחשש לאי קבלת רווח. יחד עם זאת, קיים ביקוש לדירות חדשות בבת ים: העיר נמצאת במרכז הארץ, צמוד ליפו, על שפת הים. אין פלא שמשפחות רבות נשארות בעיר, ומחפשות הזדמנויות לרכישת דירה. העיר צפופה, והקמת דירות חדשות בבת ים חיונית להמשך התפתחותה.
שוק הדירות החדשות נמצא במיתון: מעטים יכולים לרכוש דירה כזאת, אך המחירים לא יורדים. ייתכן והסיבה לכך היא שאין אפשרות להוריד מחירים במצב בו עלות הקרקע מהווה את החלק העיקרי בעלות הדירות. לכן ההחלטה של עיריית בת ים למכור שני מגרשים להקמת מאות דירות חדשות בבת ים במחיר הנמוך ב-40% ביחס להערכת שמאי, נראית אמיצה אך נכונה.
המכרז לרכישת הקרקע והקמת דירות חדשות בבת ים פורסם לראשונה לפני כשנה, באוגוסט 2011. אף קבלן לא הגיש את הצעתו. לאחר מספר חודשים פורסם המכרז שוב, ואז הוגשו מספר הצעות; אך ההצעות הגבוהות ביותר שהגישו הקבלנים עמדו על כ-80 מיליון שקל, בעוד שהערכת השמאים לעלות המגרשים נעה בין 125 ל-135 מיליון שקל.
מדובר על שני מגרשים ברחוב קוממיות, כאשר שטחם הכולל עולה על 6 דונם. לפי התכניות הקיימות ניתן לבנות על המגרשים עד 252 דירות חדשות, עד 4000 מ"ר שטחי משרדים, ועד 1000 מ"ר שטחי מסחר. שני המגרשים נמכרו בנפרד.
ביקורת חריפה הועברה על החלטת העירייה למכור את המגרשים במחירים הנמוכים ממחירי שוק. יחד עם זאת, במצב בו קיים ביקוש כה גבוה לדירות חדשות בבת ים, נראה שהקמת שני מגדלים רבי קומות, המאפשרים תצפית מרהיבה לכל דירה וסטנדרט מגורים גבוה, תתרום לאיכות החיים בעיר ולרווחת תושביה. האחזות במחירי שוק הייתה גוררת המתנה נוספת בה המגרשים היו נשארים שוממים וללא בנייה. ההחלטה למכור, אפילו בהפסד, תגרום לתנופה בשכונה ובאזור כולו.
לסיכום, ניתן לומר שדירות חדשות בבת ים נחוצות לעיר הצפופה, שחלק גדול ממבני המגורים בה ישנים ולא מנצלים את אחוזי הבנייה הקיימים. תמהיל של מגורים, משרדים ומסחר בבנייה מודרנית ואיכותית יאפשר לעיר להמשיך ולהתפתח, ולשנות את פניה לטובה.