לפעמים אנחנו רוצים לדבר עם מישהו שיעזור לנו בבעיה אישית כלשהי, ולפעמים אנחנו צריכים את זה, כשיש לנו בעיה רפואית שמצריכה זאת (אלכוהוליזם, הפרעה נפשית וכדומה). לא משנה מה הסיבה שבגללה אתם צריכים לדבר עם מישהו, יש את כל המקצוענים שבעולם שיכולים לעזור לכם.
מי שסובל או החלים מהפרעה נפשית או התמכרות, מוכרח לדבר עם פסיכיאטר במודיעין או פסיכולוג, בעיקר בחודשים הראשונים, גם לאחר שהטיפול הסתיים. אנשים כאלו, שעלולים למעוד חזרה להתמכרות שלהם או שתלויים בתרופות פסיכיאטריות כדי לטפל בהפרעה הנפשית שלהם, מוכרחים שיהיה מישהו לדבר איתו, פסיכולוג או פסיכיאטר, כדי לעקוב אחר ההתקדמות ולמנוע התדרדרות חזרה למצב הקודם.
תדירות וכמות הפגישות עם פסיכיאטר בראשון לציון או פסיכולוג תלויות בשלבי הטיפול של האנשים בעלי ההפרעות וההתמכרויות. ככל שעובר הזמן, ורואים התקדמות או יציבות במצב של המטופל, מספר המפגשים פוחת והם ונהיים בתדירות נמוכה יותר.
ובנימה זו, נעבור ל"בעיות" אחרות, שאולי הן לא חמורות כמו אלה שמצריכות פסיכיאטר ברחובות או פסיכולוג, אבל הן בהחלט עלולות לפגוע באיכות החיים. קואצ'ר הוא שמו של מעין פסיכולוג, רק בלי תעודות ובלי שלמד פסיכולוגיה, ובניגוד לפסיכולוג, הוא לא רק מקשיב ורושם דברים על הדף, והוא בוודאי שלא נותן תרופות. מטרת הקואצ'ר היא לאמן את האדם, כמו מאמן לספורט, אבל הקואצ'ר מתמקד בחשיבה, בנפש ובמטרות שרוצה להשיג המטופל שלו בכל תחומי החיים.
הקואצ'ר הוא לא הכרח, אבל יש אנשים שצריכים מישהו אובייקטיבי לדבר איתו ולקבל ממנו עצות, גם אם יש להם בני משפחה וחברים שיכולים לייעץ להם, כי לפעמים זה מתקבל אחרת ממישהו חיצוני ולפעמים, אותו גורם חיצוני יכול לומר את הדברים בצורה ברורה ומובנית יותר, שבסופו של דבר מביאה ללקיחת יוזמה ועשייה מצד המטופל.
אז תמיד טוב שיש עם מי לדבר, בייחוד כשקשה, ועדיף שזה יהיה מישהו שלא מכיר אתכם ואת המטען שלכם באופן אישי. אם אתם אחרי תקופה קשה בחיים (מחלה או התמכרות), רצוי שהפסיכיאטר או הפסיכולוג יישאר אצלכם בזיכרון של הטלפון הנייד, ליתר ביטחון. אבל גם אם אתם בסך הכל צריכים תמיכה, עידוד ודחיפה להשגת מטרות ויעדים בחיים האישיים, עדיין כדאי לשמור על אנשי הקשר האלו - הקואצ'רים - למקרה של ירידת מתח וחששות או התלבטויות לגבי העתיד.