מזל טוב! סוף סוף הגיע הרגע המיוחל - צברתם את הסכום הדרוש לרכישת הגיטרה החשמלית הראשונה שלכם. רכישת גיטרות בצורה נבונה דורשת ידע ונסיון. סביר להניח שאתם עדיין חדשים בענייני גיטרות, ולכן עשויים להזדקק למספר עצות מאנשים מנוסים יותר.
אם כן, קיימות שתי דרכים עיקריות לרכישת גיטרות : גיטרות יד שניה וגיטרות בחנויות. כאשר מדובר במתחילים, ההמלצה הכללית היא לרכוש את הגיטרות בחנות ולא אצל אנשים פרטיים, על אף שהמחיר בחנות עשוי להיות גבוה יותר. הסיבה לכך היא הסיכון שאתם לוקחים ברכישת גיטרה מאדם פרטי. יש לציין שבחלק מהחנויות ניתן לרכוש גיטרות חשמליות יד שנייה. גם במקרה כזה עדיף לרכוש בחנות ולא באופן ישיר, שכן אל החנות ניתן לחזור במקרה של בעייה.
הדרך הטובה ביותר לרכישת גיטרה בחנות היא להיעזר באדם מנוסה ובקיא בנושא, שיתלווה אליכם ויעיר על כל הדגמים המוצעים בחנות. לעתים קשה להשיג מלווה מומחה כזה, ולכן ניתן להיעזר במספר כללי אצבע. ראשית כל, אין למהר. יש לעבור על כל הכלים בחנות ולסמן או להניח בצד את כל הגיטרות שנראות לכם ומתאימות מבחינת מחיר. לאחר מכן יש לעבור לבדיקה קפדנית של כל גיטרה. חפשו שריטות, חיבורים לא מושלמים וכל פגם אחר שניתן לראות בעין. בצורה כזאת תוכלו לסנן חלק מהגיטרות שבחרתם בהסתכלות הראשונית.
בקשו שיכוונו את הגיטרות שעבור את שני השלבים הראשונים. נסו לנגן על כל אחת מהן. הצליל צריך להיות מלא ונטול רעידות, וכמו כן להיעלם בהדרגה. השתמשו במגבר הדומה למגבר שברשותכם, אם אינכם מתכוונים לרכוש מגבר חדש. בדקו האם נוח לכם לנגן על הגיטרות, האם נוח לאחוז בהן בצורה שאתם רגילים.
לאחר שבחרתם את הגיטרה המושלמת יש לזכור לרכוש מספר אביזרים נלווים. כיסוי לגיטרה הוא דבר חיוני. אל תשכחו לרכוש מגבר, אפילו מהדגמים הפשוטים (השכנים ישמעו אתכם בכל מקרה, אל דאגה). הפריט האחרון, אך החשוב ביותר הוא סט של מיתרים חדשים.
לסיכום, רכישת גיטרות היא מיומנות הנרכשת עם נסיון. ככל שתתמידו בנגינה, תנסו לנגן בגיטרות שונות, תלמדו את מאפייני הדגמים השונים ואת האופי האישי של כל אחת מהן, כך תוכלו לבחור גיטרות ביתר קלות.