קיץ ישראלי מביא עמו טיולים ברחבי הארץ ובעיקר באזור הצפוני שלה. באזור זה ניתן להתרשם מריחות של יין המיוצרים בחביות יקבים, במאמר זה ניתן לכם מספר עצות על סוגי ומיני יינות שמייצרים היום יקבים משובחים וכמה מהן יהיו לוהטות וצוננות.
בשנים האחרונות טרנד ייצור היין, כובש גם אנשים שמעולם לא נולדו למשפחת ייננים. בתוך כך, ישראל הפכה למעין מעצמה לייצור יין וכזו שמרכולתה מבוקשת מצד מדינות זרות. בעקבות כך, הרבה אנשים מגלים עניין לצפות מקרוב ביקבי בוטיק באזורים שונים בארץ ואף לרכוש את הייצור המיוחד והמגוון. יש אפילו שמגדילים בין טיול מיקב זה לאחר ומקבלים חשק ללמוד את רזי המקצוע ולהתחיל לייצר יין בעצמם.
מהיקב מהגורן מאיפה שבא...
המשפט הנפוץ הזה, שבה אותנו בצחוק מתוך סרט הבורקס - "חגיגה בסנוקר" בכיכובם של זאב רווח ויהודה ברקן. כך ענה השחקן אריה אליאס לאחרון באחת מהסצנות, עקב שתייתו המרובה ואהדתו ליין . המשפט המצחיק חובה בתוכו הרבה מעבר להטיית הצחוק. היין מגיע מהיקב אבל קודם כול הוא גדל בגורן בסבלנות ובהקפדה רבה.
אם תצפינו לצפון הארץ, תגלו נופים ירוקים של כרמים ולצידם יקבים מרהיבים, השוקדים לאורך כול השנים לייצר מהם יינות משובחים. התענוג הצרוף בביקור ביקב, מלווה בטעימות של סוגי יינות מהאדומים העזים ועד הלבנים העמוקים. עוד בטיול יש סיורים מודרכים שמעניקים מבקרים ערך מוסף ומורחב על אודות היין ותהלכי הייצור שלו.
על יקבים וסוגי יינות
ישנם יקבים ביתיים ויקבי בוטיק. כמו גם יקבים גדולים המייצרים אלפי בקבוקים בשנה. כל יקב נבנה בתהליכים ארוכים שהיכו שורשים במהלך השנים עד שהפכו להצלחה מעשית. ביקבים וותיקים יוצאים יינות עשירים משעריהם אל חנויות ומשם מגיעים לכוסות שלנו.
סוגי היינות הנפוצים והאהובים על הישראליים הם: קברנה סוביניון - הנחשב לקלאסי שביינות ושטעמו שונה מיקב ליקב. עוד בולט על מדפי היינות ובתוך גביעי היין הוא : שרדונה ובעל טעם ארומטי עשיר לעומת אחוז אלכוהול נמוך. כאמור היקף מכירות היין בישראל עומד על 40 מיליון בקבוקים לשנה - נתון שנותן חשק למזוג את האדום הזה בהנאה.