חפש מאמרים:
שלום אורח
02.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

עסק משפחתי: קול חתן וקול כלה. קול שמחה?

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים11/06/20121039 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

אחת המחשבות אשר עולות לבעלי עסק משפחתי, אשר בנם או בתם נישאו לא מכבר, היא האם לצרף את בן המשפחה החדש, זה שנכנס זה עתה למשפחה, לתוך העסק.

יש החוששים מכניסה זו לתוך העסק. חוששים מאיך מנהלים עובד כזה ומה תהייה ההשפעה אם הצירוף ינחל כשלון ואכזבה. יש כאלה ש"הדם המשותף" הוא המרכיב החשוב ביותר עבורם ובני זוגם של הילדים בעסק הינם בגדר "אורחים" אבל לא באמת חלק מהמשפחה. מאידך, יש אשר מזמינים, מעודדים, או אפילו לוחצים כדי שאלה יצטרפו לעסק.

אין ספק שיש כאן גם אלמנט של מזל, מיהו בן/בת הזוג שאיתו התחתנו ילדכם. אך עדיין, תהליך יצירת אמון אורך זמן ויש לקחת זאת בחשבון.

במאמר זה אדון ביתרונות, בקשיים, ובפתרונות האפשריים למצבים מורכבים אלו.

מהם הנושאים שיש לתת עליהם את הדעת כאשר עובדים עם בן הזוג של ילדך?

· מהו תפקידו בעסק בעת כניסתו לעבודה ומהם אפשרויות הקידום שלו? האם יהיה הוא בעל עמדה ניהולית כבר בתחילת הדרך או לא? המעמד בעסק מהווה במובן מסוים מדד למעמדו במשפחה ולכן חשוב להתייחס לנקודה זו.

· מהו השכר אשר יקבל בעת כניסתו לתפקיד ומהם התנאים הנלווים לכך (רכב, ביטוח מנהלים, תנאים סוציאלים וכו'). השכר מהווה מדד להערכה מצד בעל העסק כלפי כישוריו. אין להקל ראש בנקודת פתיחה זו. השכר והתנאים מהווים מדד מצד המועמד לאופן שבו נתפס הוא בעיני בעלי העסק.

· במידה ויגלה כושר ניהולי וכריזמה האם בבוא העת יוכל להיות היורש של העסק? האם יש סיכוי למי שאינו ילדך לרשת את העסק?. בנקודה זו יש להבהיר לפני כניסתו לתפקיד את עמדת הבעלים בנושא. אם אין סיכוי שירש את העסק אך לו יש ציפיות לכך הרי שמן ההגינות שהוא ידע על כך. לעיתים דברים משתנים, מה שנחשב בתחילה כבלתי אפשרי הופך לאפשרי ואפילו לאופציה טובה ונכונה, כך שבעצם הכל פתוח. אבל אם בעל עסק מטפח ציפיות לחתנו כאשר יודע בוודאות בתוך תוכו כי זה לא יקרה, זו יכולה להיות התחלה של סיבוך משפחתי שתוצאתו הסופית אינה טומנת זוהר.

מהו היחס לו זכאים המצטרפים החדשים למשפחה ולעסק?

התשובה הישירה לשאלה – זה תלוי. תלוי במה? בתרומתם של אלה לעסק. במידה ותרומתם גדולה לעסק, תרומה שניתנת לכימות (צמיחת העסק, הגדלת מכירות, שיפור ברווחים) אזי יזכו ליחס אוהד ומפרגן בעסק. תרומתם יכולה להיות אפילו באווירה העסקית, בשיפור וירידת המתח שנוצר בין בני המשפחה. מנגד, אם נמצא שהם בעסק בשביל לקדם את עצמם ועניינם בלבד אזי התוספת שיביאו לעסק תהיה כזו שככל הנראה לא יזכו ליחס אוהד ומפרגן.

מהם היתרונות בהכנסת בני משפחה אלו לעסק המשפחתי?

· הם יכולים להביא איזון למערכת העסקית. עסק משפחתי מנוהל לעיתים על בסיס רגשי, דבר שיכול להיות בעוכריו של העסק. הכנסת קרוב משפחה שאינו מקרבת דם ראשונה מכניסה איזון לעסק, ומאפשרת שיתוף פעולה עם מי שיש לו עניין בעסק אבל עדיין אינו נושא מטענים רגשיים כלפי בני המשפחה.

· הם יכולים להביא ראייה אחרת לעסק, ראייה שונה עם זוויות מבט אחרות להסתכלות. הם באים מבחוץ ולכן מביאים איתם סוג של רעננות מחשבתית.

· במצבים מסוימים הם יכולים להפוך להיות המוח של העסק. הם אלו שיחושו אחריות עצומה ויעשו הכל כדי לקדם את העסק.

· הם יכולים להוות גשר בין בני משפחה כשדברים עולים על פסים של כעסים ומתחים.

מהו "השימוש" בבן זוג זה בעסק משפחתי?

לעיתים אנשים אלו תופסים צד של אחד מבני המשפחה, בדרך כלל של אחד שמחזיק בעמדת ניהול. לרוב בן הזוג ינהל עבורו מאבק פנימי שמתנהל בעסק. מה שקורה בפועל הוא שבני המשפחה ממשיכה בקשרים "טובים" והוא נושא בנטל המאבק. מאידך, הם יכולים לגשר בין הצדדים ולהביא לשלום בינהם. בפועל, בעת ויכוח או ריב, הם תופסים תפקיד חשוב כיוון שהם יכולים לעודד או להרוס את הקשרים המשפחתיים הקיימים.

מצד המשפחה, לפעמים הדבר הופך לקל ופשוט כאשר אפשר להאשים אותם כאשר הדברים לא מסתדרים. איכשהו הופכים אותם לשעיר לעזאזל. אבל לרוב, עם כל הצער והכאב, הם תמונת ראי של העסק ושל האנשים העובדים בעסק. הם תמונת הראי למתח ששורר ולדברים שלא מדברים עליהם.

מהו המלכוד שהם יכולים לחוש?

אנשים אלו יכולים לחוש מילכוד בעסק משפחתי. מחד, הם בדרך כלל יראו דברים אחרת כיוון שהם באים מרקע משפחתי שונה. מאידך, הם יודעים מה מותר ומה אסור להגיד ולרוב הם יבחרו לא להגיד. למה? כי בתחושתם, כאשר הם יעזו ויאמרו את מה שהם רואים אזי עלולים הם לחטוף אש צולבת למרות שאולי אמרו את דעתם של רובם.

לעיתים, מתוך מצוקה, הם יפעילו את בני זוגם, בני זוג שהם בקרבת דם ראשונה לבעלי העסק. במקרה כזה הדברים יכולים לקבל תפנית חיובית אבל לרוב תקבל תפנית שלילית. בעלי העסק לא יאהבו את התערבותם החיצונית של ילדם בעסק. במצב כזה כדאי להבהיר להם, תחת קוד חברתי מסויים של עסק, שכל אותם דיבורים בסופו של דבר מחלישים את העסק ולא מחזקים אותו, ולכן לא מומלץ לפעול כך. במידת הצורך ניתן לקיים ישיבות משפחתיות אחת לכמה חודשים, ישיבות שבהן ניתן להזמין את הילדים ואת בני זוגם כדי שיתרשמו מהאווירה בעסק.

מה קורה כאשר דברים לא מסתדרים?

הכניסה לעסק יכולה גם שלא להצליח. הסיבות לכך יכולות להיות רבות, כמו לדוגמא:

· הבדלי תרבויות שונות בנושא התנהלות בעבודה. בן הזוג בא מתרבות עבודה שונה מזו של העסק ולעיתים נוצרים חילוקי דעות על נקודות אלו. לדוגמא: עבודה בערבי חג, דיווחים למנהל, נוכחות בעבודה במשך כל שעות היום וכו'. התנהגות זו לא מקובלת על בעל העסק וזה יכול להוביל למהלך של עזיבה מהעסק.

· ציפיות משני הצדדים לעבודה מסוימת כאשר בפועל העבודה אינה מה שציפו.

· ציפיות לגבי ביצוע התפקיד כאשר בפועל התוצאות אינן מוכיחות הצלחה

· קידום שלא מתממש ובעטיו עוזב העובד את העסק

במצבים אלו מומלץ לקיים שיחת הבהרה ותיאום ציפיות כאשר מרגישים שהדברים עובדים בשונה ממה שחשבתם. אם לאחר פרק זמן מסוים (מספר שבועות עד מספר חודשים ספורים ) הדברים לא משתפרים יש מקום לנקיטת פעולה בנושא.

הצלחת שילובם של בני הזוג של ילדכם תלויה בגורמים רבים ולא רק בגורם אחד, אך בראש ובראשונה תלויה ברצון משותף של שני הצדדים לעבוד יחד ולשתף פעולה. בהצלחה.

כותבת המאמר:

חדוה יוסף יעוץ לעסקים משפחתיים

נייד 054-9039990

אתר www.fbusiness-consulting.co.il

בלוג hedvayosef.blogspot.com

E-mail:hedvajosef@gmail.com

חונכת מטעם מט"י

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

חדוה

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת חדוה יוסף

מאת: חדוה יוסףעסקים - כללי06/07/14969 צפיות
אם יש משהו מרגיז ומתסכל יותר מכל הוא הצורך לקחת הלוואות אחרי שבכל התקופה עבדנו קשה, התאמצנו, מכרנו, אבל תכלס בשטח, בשורת הרווח והפסד, אין מזומנים וצריך לקחת הלוואה.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131835 צפיות
אנשים צעירים שואלים את עצמם האם להצטרף לעסק המשפחתי שבבעלות המשפחה או לבחור במקום עבודה אחר. העסק מציע בטחון כלכלי ופריבילגיות מחד אבל באותה מידה יכול לבלבל את זהותם, את הגדרת מקומם, לגבי מי שהם ומה שהם רוצים לעשות. במאמר זה אדון בנקודות מבט בנושא.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131819 צפיות
בעל עסק משפחתי ירצה להעביר את העסק שייסד ועמל להצלחתו לבני הדור הבא במשפחה, אך המציאות מוכיחה כי לא תמיד זהו הצעד הנבון לעשות. עסק משפחתי נתפס לרוב כמקור לגיבוש משפחתי וכמקור פרנסה לכל בני המשפחה אך במצבים מסוימים שווה לשקול את מכירתו.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131879 צפיות
מייסד של עסק משפחתי צריך להיות מודע למאפייני אישיותו, כדי להפחית את החיכוך עם דור ההמשך ולטובת הצלחת העסק. במאמר זה אציג את טיפוסי המייסדים האופיינים וכיצד אלו "תורמים" להעברת העסק לדור הבא.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים11/04/131921 צפיות
פער הדורות בעסקים בכלל ובעסקים משפחתיים בפרט מקשה על העבודה המשותפת ולעיתים מאיים לסוגרו. אז כיצד מגשרים על הפערים ומצליחים לעבוד יחד.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים11/04/131692 צפיות
עסק משפחתי מכיל בחובו שני אלמנטים חשובים בחייו של כל אדם: משפחה ופרנסה. לפני שמקימים עסק שכזה יחד כדאי לקחת בחשבון מספר שיקוליים הכרחיים לפני הביצוע.

מאת: חדוה יוסףניהול11/04/131373 צפיות
האם כל עסק צריך יועץ עסקי. לדעתי לא. אך בכל זאת ישנם מצבים בהם כדאי להכניס יועץ לעסק לפני שיהיה מאוחר מדי. השאלה – מתי כדאי לעשות זאת?

מאמרים נוספים בנושא עסקים משפחתיים

מאת: רועי כץעסקים משפחתיים16/12/182074 צפיות
סבא חיים וסבתא יונה לבית משפחת בדיחי עלו לארץ ישראל מתימן בשנת 1942 - לא במבצע מרבד הקסמים כפי שנהוג לחשוב. הם חיו בירושלים ולפרנסתם מכרו פלאפל בעגלת מזון. טיגנו את הפלאפל על פרימוס ותושבי ירושלים מספרים שהטעם עד היום נשאר בפה...

מאת: yoni romעסקים משפחתיים03/06/152383 צפיות
בתכלס, כל מה שנכתוב באתר, לא באמת ישנה. אתם תגלשו בו קצת, אולי תקראו קצת על המפרט הטכני,  אז אנחנו לא מסתמכים על זה. אנחנו מסתמכים על שירות טוב, ייעוץ מקצועי ומוצר איכותי. אתם מוזמנים לבוא אלינו לאולם התצוגה כדי לראות את דלתות כניסה מעוצבות ברמת גימור הטובה ביותר בשוק ולקבל ייעוץ מבחינתכם הוא לא מחייב, אבל אנחנו עומדים מאחוריו ב- 100%.

מאת: דביר דבירעסקים משפחתיים22/02/151677 צפיות
כל חובב דגי נוי יודע שאין להמעיט בביתם של דגיו. המיכל מאכלס דגים, אלמוגים וחסרי חוליות, ובניגוד לאלמנטים אחרים כמו פילטרים או חצץ שניתן להחליף במידת הצורך הוא נותר קבוע. האקווריום צריך לשרת בראש ובראשונה את דייריו, בעלי החיים הימיים. סוגים שונים של דגי נוי מצריכים תנאי אחזקה שונים, לכן יש להיוועץ באנשי מקצוע טרם קניית המוצר או הכנסת דגים אליו. כמו שכולנו כבר יודעים הוא מוצב לצד רהיטים אחרים בבית, לכן עליו להשתלב בעיצוב הקיים. בחירת בית לדגיכם שלא תואמים את עיצוב הבית או המשרד תיצור חוסר הרמוניה ותגרע מיופיים של דייריו. צוות נטפיש ישמח לסייע לכם בבחירת בית חלומות שמתאים לצורכיכם המדויקים, בין אם כנקודת מיקוד בחדר ובין אם כרהיט פונקציונאלי. צוות החנות מבצע התקנה, אחזקה ותיקון של המוצר במקרה הצורך, וישמח ללוות אתכם משלב הקונספט עד להשלמה סופית מוצלחת

מאת: חגי טחבשעסקים משפחתיים03/01/151745 צפיות
קידוחי קרקע המהווים חלק בלתי נפרד מענף הבנייה, וזאת למטרת יצירת והנחת יסודות למבני מגורים העתיד להיבנות, או לחילופין, לצרכי חיזוק מבנים ותשתיות. ברוב המקרים, עבודות הקידוח מיושמות על ידי חברות קידוח המתמחות בענף מקצועי זה, והן מיושמות בעזרת מכונות קידוח ייעודיות וציוד מכני הנדסי המותאם לסוג הקרקע ולתוואי השטח בו מתבצעת העבודה.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131835 צפיות
אנשים צעירים שואלים את עצמם האם להצטרף לעסק המשפחתי שבבעלות המשפחה או לבחור במקום עבודה אחר. העסק מציע בטחון כלכלי ופריבילגיות מחד אבל באותה מידה יכול לבלבל את זהותם, את הגדרת מקומם, לגבי מי שהם ומה שהם רוצים לעשות. במאמר זה אדון בנקודות מבט בנושא.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131819 צפיות
בעל עסק משפחתי ירצה להעביר את העסק שייסד ועמל להצלחתו לבני הדור הבא במשפחה, אך המציאות מוכיחה כי לא תמיד זהו הצעד הנבון לעשות. עסק משפחתי נתפס לרוב כמקור לגיבוש משפחתי וכמקור פרנסה לכל בני המשפחה אך במצבים מסוימים שווה לשקול את מכירתו.

מאת: חדוה יוסףעסקים משפחתיים14/04/131879 צפיות
מייסד של עסק משפחתי צריך להיות מודע למאפייני אישיותו, כדי להפחית את החיכוך עם דור ההמשך ולטובת הצלחת העסק. במאמר זה אציג את טיפוסי המייסדים האופיינים וכיצד אלו "תורמים" להעברת העסק לדור הבא.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica