בתקופות של מיתון במשק, העסקים הקטנים הם אלה שנפגעים באופן הקשה ביותר. בנוסף לכל, הבנקים אינם ששים לאשר אשראי לעסק קטן, ובמיוחד בעת משבר. יחד עם זאת, קיימות אפשרויות להשגת אשראי לעסק, עליהן נפרט.
אשראי לעסק ניתן על ידי המערכת הבנקאית ובאמצעות המימון החוץ בנקאי. במערכת הבנקאית קיימת אפשרות לבקש הלוואות מבנקים מסחריים או לנכות צ'קים (כלומר, לקבל מזומנים על סמך צ'קים דחויים שהתקבלו בבית העסק). מימון חוץ בנקאי מתאפשר על ידי לקיחת הלוואה מחברות שונות, כגון חברות ביטוח וקופות גמל, לקבל הלוואת פקטורינג (כלומר, הלוואה על סמך חשבוניות עתידיות), לבקש אשראי ספקים, לפעול לקבלת השקעה או לקבל הלוואה באחת מקרנות הסיוע לעסקים קטנים.
הבנקים ידועים בחוסר גמישותם, בקשיחותם ובמדיניות שלהם של אי נטילת סיכונים. יחד עם זאת, הכתובת הראשונה אליה כדאי לגשת לקבלת אשראי לעסק, היא דווקא סניף הבנק בו מתנהל חשבון העסק. יש להעלות בפני הבנק את צרכי האשראי של העסק לתקופה הקרובה. ההיכרות הארוכה של הבנק עם בית העסק תייעל את תהליך הבחינה של הבקשה ותקצר אותו משמעותית. גם אם התשובה של הבנק היא שלילית, או שתנאי ההלוואה שהוא יציע יהיו קשים, תוכלו לקבל נקודת ייחוס ברורה שתמקד אתכם בעת הפנייה אל הגורמים האחרים.
אשראי ספקים היא חלופה טובה עבור עסקים רבים. מדובר באשראי הניתן על ידי הספקים הגדולים ללקוחות העסקיים שלהם, במטרה משותפת לקדם את המכירות שלהם. בשיטה הזאת נמכרת הסחורה לבית העסק תמורת שטר חוב וללא תשלום במזומן. העמלה תהיה נמוכה, ואין למעשה צורך בבקשת הלוואה. לספק יש אינטרס מובהק לעזור לבית העסק במקרה כזה, ולכן עסקה כזאת יכולה לתרום לשני הצדדים.
קרנות הסיוע מאפשרות קבלת אשראי לעסק בתנאים הטובים ביותר. עם אותם הבטחונות שהבנק דורש, ניתן לקבל בקרנות הסיוע הלוואה בהיקף גדול עד פי 3 מזה שהבנק יציע. תנאי הפריסה והריבית נוחים גם הם. ניתן לבחור את הקרן המתאימה על פי סכום ההלוואה הנדרש, מטרת ההלוואה, תקופת ההחזר והריבית. יחד עם זאת, כמחצית מהפניות אל קרנות הסיוע נדחות, לכן קבלת האשראי אינה מובטחת מראש.
לסיכום, קיים מגוון אפשרויות של גיוס אשראי לעסק, גם בעת משבר. יחד עם זאת, לא מומלץ לחכות למשבר על מנת לתכנן את מערך האשראי. תכנון האשראי מבעוד מועד יכול לחסוך את הטרחה הרבה הכרוכה בגיוס אשראי לעסק בתקופת מיתון.