החלטתם להתאגד לכדי חברה בע"מ? זקוקים למידע אודות התהליך בו אתם הולכים לצעוד? להלן כל המידע לו אתם זקוקים לשם הקמת חברה בע"מ במדינת ישראל:
פעמים רבות לאורך מסלול הקריירה העצמאית, עוסקים רבים מחליטים לשנות את הסטאטוס שלהם לארגון בע"מ ולא בכדי. עצם מעמדו של הארגון בע"מ כגוף משפטי העומד בפני עצמו והנפרד מבעליו, מקנה לעצמאיים רבים שקט רב, המאפשר להם לעסוק במקצועם ביתר נחת.
אולם, על מנת שעסק כלשהו יוכל לזכות במעמד הנכסף, עליו לבצע מספר שלבים הכרחיים, הדורשים ייעוץ משפטי צמוד. להלן פירוט מלא אודות השלבים השונים אותם יש לבצע:
מילוי טופס בקשה ושליחת מסמכים אל רשם החברות
על מנת לפתוח בתהליך יש למלא טופס בקשה הקרוי טופס 1, חתום על ידי עורך דין. לאחר מכן, יש לשלם את אגרת הרישום ולשלוח אל הרשם את טופס הבקשה, אגרת הרישום, עותק של תקנון חתום על ידי המסיידים והצהרת דירקטוריונים.
במידה ואכן תקפידו לשלוח אל הרשם את כל המסמכים הנדרשים, תירשמו בפנקס החברות ותקבלו מספר רישום.
פירוט המסמכים השונים אותם יש לצרף לבקשת הקמת חברה בע"מ
כפי שציינו, אל הבקשה המשוגרת אל הרשם יש לצרף עותק של התקנון אותו קבעתם כגוף מאוגד. התקנון הנ"ל מורכב מהנושאים הבאים:
שם החברה
בראש המסמך, יש לציין את השם שהענקתם לגוף העצמאי. השם יכול להיות כל דבר העולה על רוחכם, בתנאי שהוא אינו דומה באופן מופרז לשמו של גוף מאוגד אחר ובתנאי שהוא אינו פוגע ברגשות הציבור.
הון המניות
על המסמך לכלול פירוט אודות הון המניות של החברה כגון מספר המניות הרגילות, מספר מניות ההנהלה וכו'.
מטרות הגוף המאוגד
יש לציין במסמך את העיסוקים בהם אתם מתעתדים לעסוק.
הגבלת האחריות
היות וכאמור, הגוף המאוגד הינו ישות עצמאית ונפרדת מבעליה, יש לציין על גבי המסמך את האחריות המוגבלת של בעליה בכל הנוגע לחובות לנושים. כך, במידה והעסק ייקלע לצרות, בעלי המניות לא יידרשו לכסות חובות מעבר לגובה המניות בהן הם מחזיקים.
מדוע כדאי להיוועץ בעורך דין בעת הקמת חברה?
היות ומדובר בהליך בעל משמעות רבה, יש להקפיד ולבצע אותו אך ורק בליווי צמוד של עורך דין מקצועי, היודע כיצד לבצעו על הצד הטוב ביותר. רונן ליבוביץ', עורך דין מוסמך, מציע לכם שירות מקצועי וליווי צמוד לאורך כל הדרך.
לקבלת פרטים נוספים ולתיאום פגישה עם רונן ליבוביץ', ניתן למלא את טופס יצירת הקשר המצורף.