על המטבח ההודי המגוון
אוכל הודי מבוסס, בעיקרו, על תבשילי ירקות, קטניות מסוגים שונים, בשר, יוגורט וגם תבלינים מגוונים מאד. בדרך כלל מדובר בוריאציות שונות, המשלבות בין התבלינים והמרכיבים הנוספים ויוצרות מנה שונה בכל פעם. בשל גודלה העצום של הודו, אוכל הודי הוא אוכל מגוון מאד. מאפייניו של המטבח ההודי שונים בכל אזור. אוכל הודי בצפון הודו איננו זהה לזה שבחלקה הדרומי. הסיבות לכך נעוצות בשל מבנה האוכלוסייה (המוסלמים, תושבי הודו, מבשלים אוכל הודי שונה, מזה שמבשלים ההינדים) ובאמצעים העומדים לרשותה. אוכלוסיה דלה באמצעים תבשל אוכל שונה, מזו שעשירה בהם.
החריפות במנות השונות
החריפות באוכל ההודי משתנה ממנה למנה. אוכל הודי נחשב אוכל מתובל מאד, אולם מידת החריפות שבו יכולה להיות בעוצמות שונות. ישנן מנות, הנחשבות פיקנטיות ואינן חריפות כל כך, בעוד שאחרות יכולות להיחשב כחריפות מאד. מכיוון שהמטבח המקומי מאופיין, בין היתר, בהתאם לגידולים השונים באותו אזור, כך גם מידת החריפות משתנה ממקום למקום.
את הפלפלים החריפים ניתן למצוא בכל אוכל הודי, אולם רמות החריפות שלהם תהיינה שונות. מכיוון שתנאי מזג האוויר בהודו אינם זהים בכל אזור, מידת החריפות של הפלפלים הגדלים בהם, שונה גם כן. בצפון הודו, למשל, הפלפלים חריפים יותר בשל תנאי מזג האוויר הקיצוניים. ולכן, שם ניתן יהיה למצוא מנות פיקנטיות וחריפות הרבה יותר, בהשוואה לאלו המוגשות בחלקה הדרומי של המדינה.
כיצד מתמודדים עם עוצמת החריפות
אחת הדרכים להתמודד עם עוצמת החריפות של האוכל ההודי, היא בעזרת הלחם ההודי "נאן" (Naan), הנחשב מרכיב חשוב בכל ארוחה. מלבד העובדה שהוא משביע מאד ומשמש גם כמעין כלי לאיסוף המזון, הוא עוזר לספוג את החריפות שבאוכל ההודי.
דרך נוספת לעשות זאת היא באמצעות ה"לאסי" (Lassi), משקה יוגורט מרענן ומתקתק, המפחית באופן משמעותי את מידת החריפות שבמנה. גם ה"קרד" (Curd) הוא דרך מצוינת להתמודד עם החריפות. הקרד הוא יוגורט מצנן, שמוגש לצד הארוחה או כמנה בפני עצמה. לעיתים מצורף לו ירק, כמו עגבנייה או מלפפון, ולעיתים גם פירות, כמו אננס למשל.
המיתוס – נכון או לא נכון?
אם כן, מיתוס החריפות של אוכל הודי הוא אכן נכון, אולם מידת החריפות איננה זהה בכל האזורים ויכולה להיות בעוצמות שונות. אם אתם מטיילים בהודו, סביר שתתקלו בלא מעט מסעדות (ובישראל אפילו בכמה ברים בתל אביב), המגישות מנות הודיות, הנחשבות כמנות מסורתיות, אולם באלו לא תורגש החריפות. ייתכן כי הסיבה היא רצונם של המקומיים להתאים את המנות לחיך המערבי, וייתכן שבאותו אזור הפלפלים החריפים אינם כל כך חריפים...