הגיע הרגע, מרימים ידיים
סגירת חברה היא צעד לא פשוט שמתחיל בקבלת החלטה קשה. בעבור אלו שהחברה מהווה בעבורם מפעל חיים הצעד כרוך בלא מעט קשיים. סגירת החברה מתבצעת באופן טבעי במקרים בהם בעל החברה כבר מבוגר וברצונות לפרוש. אם אין בסביבה בני משפחה צעירים או שותפים שמעוניינים להמשיך לנהל את העסק כדאי יהיה לסגור אותו. הסגירה עולה על הפרק גם במקרים בהם הפעילות בחברה גוועת ודועכת בהדרגה. אין ביקוש למוצרים ולשירותים של החברה והפעילות נפסקת ללא כל כוונה לחדש אותה בעתיד. הסיטואציה השלישית בה סגירת חברה עולה על הפרק מתייחסת לקשיים כלכליים ומצבים בהם הסגירה היא למעשה פירוק חברה על ידי כונס הנכסים.
מה צריך לעשות?
ממש כמו הקמת חברה כך גם סגירת חברה דורשת תכנון מס, טיפול מול מס הכנסה, פנייה לביטוח הלאומי וסגירת הפעילות אל מול רשם החברות. את כל הצעדים הללו אפשר יהיה לבצע רק לאחר שהוסדרו כל ענייני הכספים של החברה. אם החברה חייבת כספים לבנק או לעובדים אי אפשר יהיה לסגור אותה בהליך רגיל. ליווי מקצועי בתהליך הסגירה אפשר יהיה לקבל מעורכי דין שעוסקים בתחום או בחברות מיוחדות שמציעות חבילות שירות מקיפות. אם בחרתם לשכור צוות מקצועי תוכלו ליהנות מהליך מהיר וחיסכון משמעותי בהוצאות הכספיות.
סגירת חברה ללא סיוע חיצוני
אם החלטתם בכל זאת לבצע את התהליך בעצמכם יהיה עליכם להתחיל במכירת כל המלאי של החברה והסדרת ענייני הכספים. לאחר מכן יש להמשיך אל סגירת התיק במס הכנסה. חשוב להבין כי לאחר סגירת התיק לא ניתן יהיה לבצע להוציא חשבוניות או כל פעילות אחרת בחשבון הבנק של החברה. לשם סגירת התיק במס הכנסה תתבקשו להציג מסמכים שמעידים על סגירת הפעילות הכספית של החברה. אם לא סגרתם את ענייני הכספים של החברה לא תוכלו לקבל אישור סגירת תיק במס הכנסה ולהמשיך אל השלב הבא. התהליך במס הכנסה מתפרס על פני מספר חודשים בהם ממתינים לפניות של נושים או עובדים שמחזיקים בחובות פתוחים של החברה. לאחר מספר חודשים בהם איש לא פונה ניתן לסגור את התיק.
הפנייה לרשם החברות
השלב הסופי בכל תהליך סגירת חברה הוא פנייה לרשם החברות לשם מחיקת החברה מפנקס החברות בישראל. לאחר שהחברה נמחקה לא ניתן עוד להשיב אותה לחיים מבלי לפתוח חברה חדשה. אל רשם החברות חשוב לפנות במועד הנכון בכדי להימנע מתשלום האגרה השנתית. עדכנו את משרדי הרשם כי החברה נמצאת בהליכי סגירה. אם לא תעשו זאת תתבקשו לשלם אגרה שנתית בתוספת ריבית פיגורים וקנסות. בעבר נהוג היה למחוק מפנקס רשם החברות את אותן חברות שלא משלמות בזמן את האגרה השנתית. כיום כבר לא נהוג למחוק אותן אלא להטיל עליהן קנסות כספיים גבוהים. חבל יהיה לשלם אלפי שקלים בעבור האגרה השנתית או קנסות, אם החברה נמצאת בהליכי סגירה הגישו את הבקשה בזמן המתאים ותוכלו למנוע הוצאות כספיות מיותרות.