העולם העסקי הוא מקום שמתפתח ללא רגע של נחת, כאשר התחרות רק גוברת וגוברת בקצב מסחרר. ארגון או חברה ללא קונסטרוקציה חזקה של ניהול עסקי טוב ומנוסה, יפלו מהר מאוד למרגלות המתחרים שלהם. לכן תחום מנהל עסקים הופך בשנים האחרונות ליותר ויותר נחוץ ולכן הביקוש לבוגרי מנהל עסקים גובר והופך את המסלול לאחד המבוקשים והאטרקטיבים ביותר באקדמיה בשנים האחרונות.
לימודי מנהל עסקים הם מסלול רחב מקצועות אשר בתוכו לא מעט תתי תחומי הדורשים ידע מעמיק ומקצועי בכל אחד מהם. הסטודנט נחשף בתחילת דרכו לתכנים כמו: כלכלה, התנהגות ארגונית, תפעול וייצור, מערכות מידע, שיווק, נושאי תקציב ועוד נושאים רבים אשר יוצרים מנהל עסקים מקצועי ומיומן. דבר נוסף שסטודנט של מנהל עסקים ייחשף אליו, הם המיומנויות הפרקטיות בהם יידרש לעסוק במהלך הקריירה שלו, ולכן יתרגל אותם במהלך לימודיו. מיומנויות אלה יעסקו בתחומי המסחר, ניהול אירגוני, תפעול וייצור, אחזקת מערכות מידע ושימוש בהן, יכולות שיווק, כישורי תקצוב ועוד לא מעט נושאים אשר בהן יעסוק לאחר הלימודים ועל כן חשוב שיכיר אותם וידע כיצד לפעול במסגרתן.
אופציות העבודה של הסטודנט הן רבות ומגוונות. במהלך לימודי מנהל עסקים רבים הם הסטודנטים אשר משלבים את התואר עם קריירה נוכחית על מנת שיוכלו להרחיב את תחום העבודה שלהם, לרכוש ידע שיעזור להם להתמקצע ולשפר את מיומנויות העסקים שלהם ולמנף את הארגון או החברה בה הם עובדים בעזרת הידע הטוב שהם משיגים במסלול. סטודנטים ללא הכשרה קודמת או עבודה, מוצאים מגוון רב של מקומות עבודה המעוניינים בסטודנטים של מנהל עסקים, מהבנה מוקדמת כי אלה לרוב אנשים איכותיים שיהוו כח עבודה טוב ומקצועי למגוון רחב של עבודות בנושאים אותם הם לומדים. מקומו עבודה אלה אף שואפים לשמר את הסטודנטים כעובדי קבע שלהם גם לאחר התואר, בהנחה כי אפשר לקדם אותם ולהשתמש בהם לתפקידים מורכבים יותר ואף לקדמם לתפקידי מפתח בכירים. אם כן, בוגרי התואר לא מתקשים למצוא עבודה בסיום התואר וביציאה אל שוק העבודה, כאשר השילוב של מנהל עסקים, בגלל האופן הכה רחב יריעה של תתי התחומים בתוכו, נמצא בכל אספק של התעשייה, ולכן היצע המשרות הוא עצום ועולה בהרבה על מחפשי העבודה בתחום. בנוסף, בגלל האופן הניהולי והאירגוני של תפקידי מנהל עסקים, לרוב משרות אלה יהיו בעמדות בכירות ותפקידי מבטח של ארגונים גדולים וקטנים אחד, ולכן יביאו למועסק תשואה גדולה בדמות משכורות גבוהות ביחס לממוצע של המשק.
מנהל עסקים אינו מסלול לימודים קל, מפאת מספר התחומים הרב שנלמדים בו, אך בהחלט מתאים לכל אחד. הדרישות לתואר הן כדלקמן:
נדרש ציון בגרות משוקלל של 90 לפחות.
בעלי ממוצע בגרות משוקלל בטווח שבין 75-89, העומדים בשאר דרישות הקבלה ללימודי תואר ראשון יוכלו להתקבל ללימודי שנה א' על תנאי ויידרשו להשיג ציון ממוצע של 70 לפחות כתנאי להמשך לימודיהם בשנה ב'. זאת בנוסף לכל תנאי המעבר האחרים.
תלמידים בעלי ממוצע נמוך יותר ידונו לקראת תום תקופת הרישום במסגרת דיון של ועדת קבלת חריגים, בנוגע לכל מועמד.בנוסף לעיל, נדרש המועמד להציג ידע מתמטי ע"פ הנדרש:
5 יח"ל – 65, 4 יח"ל – 75, 3 יח"ל – 85.
ציון 220 ומעלה במבחן ממ"י, ב- 10 שנים אחרונות.
ציון פסיכומטרי 120 ומעלה בפרק חשיבה כמותית, ב- 10 שנים אחרונות.
לימודים אקדמיים במתמטיקה, אשר נלמדו ב-10 שנים אחרונות.
בחינת מיון פנימית. ציון 80 לפחות בבחינה זו יהווה עמידה בתנאי הנדרש במתמטיקה לעניין הקבלה ללימודים.
אלה אשר לא יעמדו בתנאים הנ"ל, ידרשו במכינה במתמטיקה לפני תחילת הלימודים.