בית אבות ותפקיד המשפחה במעבר
בעוד שלכל אחד מאיתנו ברור שכאשר ישנו הורה שזקוק לטיפול ע"י אחיות ומטפלות סיעודיות
יוצא שמוטל על משפחתו הקרובה של ההורה לעשות הכל בכדי לעזור ולסייע לו ולטפל בו, הרי שלפעמים אנו עלולים לשכוח שאף במידה וההורה הוא מתפקד בכוחות עצמו משפחתו יכולה וצריכה לסייע לו בעת המעבר אל בית האבות.
ההכנה לשינוי
אם הורה מבוגר מאד, צריך להעביר אותו לבית אבות סיעודי אבל אם ההורה הינו עצמאי, הוא עובר לגור בבית אבות.
השלב הראשון של ההכנה לכך הינו ההיערכות טרם המעבר.
איך מתכוננים לשינוי זה?
כמו במקרים שונים במשך החיים הרי שההיערכות הטובה ביותר היא בדיקה של הנושא.
בשביל שלא נשאר בלי ידע והכנה מוקדמת, שלא נהיה מופתעים מהדבר שעתיד להיות ובשביל שנדע למה עלינו לצפות, הרי שיש צורך לקרוא אודות אותם עניינים העוסקים בתחום מגורים בבתי אבות על כל סוגיו, לדעת את מושגים הקשורים לכך ולדעת על מה מדובר כאן.
כמו כן, כדאי לבקר בדיור המוגן שבחרנו בכדי שנכיר את אותו מקום דיור, וכן את דרך ניהול העניינים שלו, נכיר את צוות העובדים וכן את השכנים.
כך גם ניתן להבחין גם בפרטים טכניים לא גדולים אולם חשובים מאד כמו: כיצד יכולים להגיע לבית האבות, וכמה זמן יקח לנו להגיע לאותו מקום.
להכין את השינוי
המעבר לבית האבות מצריך בנוסף הכנה של מקום הדיור שאצלו עובר להתגורר ההורה הקשיש.
כשנבחר אותו מקום, אנו צריכים לבחון אם ישנם דברים מסוימים שמוטל עלינו לעשות במקום על מנת שהוא יתאים בצורה טובה למקום מגוריו הקשיש במקום.
ניתן לקבוע פגישה יחד עם אנשי הצוות בכדי שהם יכירו את הדייר העתידי ויקבלו עליו מידע, מה הצרכים המיוחדים של ההורה.
ישנם גם עניינים בירוקראטיים למיניהם שיש צורך להתעסק איתם לפני המעבר לדיור המוגן: מהחלפה של הכתובת למשלוח מכתבים ועד להשכרה או גם מכירה של הדירה שבה התגורר הקשיש טרם המעבר אל בית אבות.
חשוב לדעת אם ישנם שינויים מסויימים שעלינו לבצע אותם בשגרה היומיומית או אפילו השבועית שלכם ואיך אנחנו משלבים את אותם ביקורים במקום המגורים החדש עם מהלך היום הלחוץ – יותר או פחות.
להשתנות
המעבר אל לבית אבות סיעודי הוא לא מעבר אל עולם נוסף נידח ושונה. נוסף לכך, מדובר על שינוי משמעותי באורח חייו של ההורה הקשיש שעובר אל בית אבות בחייו ובחיים של של בני המשפחה שלו.
המשפחה אינה אמורה לבצע שינויים רבים באורח חייה.