כאשר מסתכלים על הסטטיסטיקה, הגירושין עדיין לרוב קשים יותר לגברים אשר נאלצים לרוב לממן את בת זוגם בתשלום מזונות. עולמנו עדיין מתנהל בצורה פטריארכלית ולרוב כאשר בני זוג מתגרשים הגבר הוא זה אשר מוצא את עצמו עם עול ההוצאות על כתפיו. בעידן בו הכסף והנכסים מהווים עוגן לביסוס מעמד וכמדד להצלחה בחיים, צביון עולם משפט הגירושין השתנה לחלוטין. בעוד בעבר גירושין היו מחוץ לנורמה החברתית והיו דבר נדיר יחסית, כיום מדובר בתופעה נפוצה עד כדי מגפה. ולמרות זאת, ישנם דברים שונים אשר לא השתנו חרף השינויים התרבותיים הרבים אשר חלו בעידן זה.
התא המשפחתי במדינת ישראל לרוב מורכב מזוגות נשואים אשר נישאו בארץ בנוכחות רב ועדה. מעבר לכך - בארץ ישראל של זמננו לא ניתן להתחתן בחתונה אזרחית, והדרך להפוך את הזוגיות לרשמית וקבילה מול הרשויות עוברת עד היום בין כתלי הרבנות. מצב זה נשמר על-ידי חוקי מדינת ישראל אשר מקנים לרבנות את הזכות הבלעדית לביצוע טקסי חתונה (וגירושין) בקרב זוגות יהודים. התבוננות ראשונית בעובדה זו יכולה להטעות אותנו לחשוב כי לרוב הגבר ייצא בידו על העליונה במשפט הגירושין, שהרי זה יתנהל בבית דין רבני אשר מנוהל על ידי גברים ותחת חוקים ותקנות שמונחים לפי חוק התורה, הריהו חוק המושתת על דת פטריארכלית ואורחות חיים פטריארכלים. העובדות אינן מדוייקות, מה גם שהחוק מאפשר לזוגות מתגרשים לפנות גם לבית דין לענייני משפחה במקביל או כתחליף לבית הדין הרבני.
בפועל, התופעה הנפוצה ביותר הינה כי הגבר הוא זה אשר מפסיד את רוב זכויותיו ואילו האישה זוכה בזכות לגדל את הילדים בביתה, תוך קבלת מזונות ותשלומים שונים מהבעל אשר מחוייב על-פי תוצאות הדיונים לשלם סכומים שונים בכדי לתמוך במשפחתו, מבלי להיות מעורב או להיות מעורב אך בקצת בבחירות אותה מבצעת האם. כלומר, האם יכולה לקבל את המשמורת על הילדים ומכאן לבחור מה יאכלו, כיצד יתלבשו, היכן יחונכו, ובכלל לאילו תכנים יהיו חשופים, וזאת הרבה יותר מן האב. ההשפעה על חינוך הילדים בזוגות גרושים היא לרוב מכיוון האם, ואילו האב נתפס כמעין ישות אשר אחראית להגיע מעת לעת לאמר שלום ולתת כסף בכדי לתמוך במשפחה אשר הוא אינו חלק בה כלל וכלל.
דבר נוסף לו אנו עדים הוא הפאסיביות היחסית של הגבר בכל הנוגע להחלטה לבצע מהלך גירושין. על אף קיומה של תפיסה כלשהי הרואה את הגבר, הפטריארך, כיישות סמכותית ופעלתנית אשר מכתיבה את מהלך העניינים - הן בעולם והן בזוגיות, ישנן סטטיסטיקות אשר מראות כי האשה היא זו הבוחרת לרוב ליזום את המהלך ולהתגרש. ניתן להשוות זאת לעולם הרפואי בו גברים נוטים להיוועץ ברופא לעיתים רחוקות הרבה יותר מהאשה. בעוד גבר אשר חש מעט חולה יעדיף לא לפנות לעזרה, נשים נוטות לפנות לייעוץ כאשר משהו בגופן מטריד אותן ואיננו בריא לחלוטין. מצב זה משתקף גם בבחירה וביוזמה לבצע מהלך לכיוון סיום מערכת היחסים, ונשים רבות הן אלו הפונות בסופו של דבר לעורך דין גירושין ומתחילות בתהליך, ובכך תופסות את הגבר לא מוכן וזוכות להכתיב את מהלך העניינים בצורה יותר חדה. הן אלו אשר יגישו את המסמכים המשפטיים לבית הדין בו הן מעדיפות לבצע את המשפט, לרוב תוך התייעצות עם עורך דין דיני משפחה ובבית הדין האזרחי אשר נוטה יותר מזה הרבני ללכת לכיוון האשה וצרכיה לפי סטנדרטיים אזרחיים.