למה לעשות צניחה חופשית ?
מבחינה נוירולוגית, גוף האדם מתוכנן לשחרר אנדרופינים. זה משמש בעיקר כמנגנון הגנה שהיה רלוונטי בעת שהייתה רודפת אחרינו איזו צ'יטה פריהיסטורית לפני כמה אלפי שנים.
הצ'יטות כבר מזמן בגני חיות או בג'ונגלים רחוקים, אבל אנחנו ממשיכים עדיין לאגור את האנדרופינים בגופינו (רק למקרה ש....). מסתבר, שאגירה זו יוצרת מתחים מיותרים והגוף מעוניין לשחרר אותם. זו הסיבה שאנו נהנים כל כך להשתמש ברכבת הרים, ללכת לסרט מפחיד וגם לצנוח ממטוס. כל אילו, מסייעים לנו להתרוקן מאותם האנדרופינים עד להתמלאות הבאה.
צניחה חופשית נהפכה זה זמן רב לספורט אתגרי מועדף. ננסה כאן להציג אלמנטים בטיחותיים בענף, בכדי לשבור את הסטריאוטיפ האובדני שנדבק לענף זה.
סגנון הלימוד של צניחה חופשית המקובל בעולם הינו AFF , הקורס כולל ליווי צמוד של מדריכים לכל אורכו. בצניחות הראשונות המדריך עושה את כל העבודה כך שלך נותר רק להנות מהאנדרנלין. בצניחות ההמשך המתבצעות בליווי צמוד גם כן, מבצע התלמיד כבר חלק ממשימות הצניחה כגון ניווט והיגוי.
בכל שלב בקורס צניחה חופשית, עולים לגובה רה יותר עד הגעה לגובה המכסימאלי של 12,000 רגל, כשהנפילה היא למשך כ-60 שנ'.
למרות שצניחה חופשית נתפסת כקטלנית, אחוז התמותה בה, נדיר לענפי ספורט אתגרי אחרים.
כיום, סטנדרט הבטיחות בענף כה גבוהה עד שלפי התקן בכל מצנח בעולם המערבי יש מנגנון פתיחה אוטומטי המונחה ע"י מד גובה המותקן ע"ג ערכת הצניחה.
יש להירשם לאחד ממועדוני צניחה חופשית המורשים הפזורים ברחבי הארץ, בכדי להצתרף לקורס צניחה חופשית .