אתם בוודאי יודעים שכאשר הינכם מפוטרים ממקום עבודתכם או שפרשתם, במידה ועבדתם יותר משנה שם מגיעים לכם פיצויים ולרוב פטורים לגמרי ממס. סכום הפיצויים אותו תקבלו יהיה שווה ערך למשכורת חודשית לכל שנת עבודה. קרי, אם הרווחתם 10,000 ש"ח בחודש ועבדתם שלוש שנים, מגיעים לכם 30000 ש"ח בפיצויים.
פיצויים הם פטורים ממס על פי החוק של מס הכנסה. חוק זה בא ממקום סוציאליסטי על פיו הפיצויים משמשים את העובד בזמן שהוא מחפש מקום עבודה אחר או בזמן שהוא מתחיל עבודה חדשה. בכל מקרה, הפיצויים הללו לא מחויבים בביטוח בריאות וביטוח לאומי על פי פסיקת בית משפט מכיוון שהם אינם נחשבים למשכורת חודשית.
פיצויים הפטורים ממס מאופשרים על פי חוק מס הכנסה למשוכרת חודשית של עד 11,950 ש"ח על פי שנת 2012. כל יתרה מעבר לכך תהיה מחוייבת במס. מה שזה אומר, לדוגמא- אם הרווחתם במשך שלוש שנים משכורת חודשית בסך 16,950 ש"ח, תהיו מחויבים במס על 15000 שקלים מסך הפיצויים שתקבלו- 5000 על כל שנה, עליהם תוכלו לבצע פריסת מס למשך 6 שנים מקסימום, וזאת על מנת להקל את נטל המס.
מאידך, ישנה אופציה אחרת לא לשלם מיסים על הפיצויים והיא לשאירם בקופת הגנמל במידה ויש כזו. כמובן שאם בחרתם להשאיר את הפיצויים והמענקים בקופת הגמל לא תוכלו לפדותם לפני פרישתכם לפנסיה, אבל כשתגיעו לזמן זה הפיצויים יהיו פטורים ממס. לכן, מומלץ להשאיר פיצויים ומענקים בקופת הגמל במידה ואין בהם צורך מידי.
אם יש לכם שאלות בנוגע לפיצויים שלכם, מומלץ לפנות ליעוץ מס מקצועי.