רובנו לא נולדנו עם כפית של זהב בפה, ושם המשפחה שלנו הוא לא "רוטשליד". לכן, כדאי שאת המימון הכספי עבור המוצר אותו יזמתם, תנסו להשיג מגורמים חיצוניים, כמו קרנות עידוד, משקיעים בנקאיים או משקיעים חוץ בנקאיים. פיתוח של מוצר הוא עסק יקר ביותר, ואם אין לכם הון התחלתי, מומלץ שתנסו לגייס מימון כספי מגורמים אשר יסכימו לתרום מכספם מתוך הנחה שיוכלו לגרוף רווחים מהמוצר שלכם.
תהליך גיוס מימון כספי מורכב ממספר שלבים. להלן השלבים הנדרשים למימון הכספי:
Preseed: גיוס בשלב הראשוני ביותר לצורך בדיקת היתכנות.
Seed: גיוס ראשוני למטרות פיתוח עד לקבלת דגם אבטיפוס של המוצר ותכנית עסקית.
First Stage: גיוס משאבים לצורך ייצור של אב טיפוס ותחילת הפעילות השיווקית.
Second / Third Round: שלבים מתקדמים המיועדים למימון הייצור והשיווק עד אשר העסק הופך להיות רווחי.
ישנן דרכים שונות לקבל מימון כספי ממשקיעים: הדרך הראשונה היא לפנות לקרובי משפחה וחברים. על אף האמרה שלא מומלץ לערבב עסקים עם משפחה, אם תשתמשו בכללי זהירות כמו למשל פירוט נרחב על תנאי ההלוואה שאתם מקבלים, תוכלו להימנע ממקריפ של אי נעימות וחוסר הבנה.
דרך אחרת היא פנייה ללקוחות או ספקים. אם יש לכם לקוחות או שאתם עובדים עם ספקים, אתם יכולים לפנות אליהם כדי לקבל מימון. חשוב שתיזהרו מניגוד אינטרסים אשר עלול לחבל בעסק שלכם ברגע בו המוצר ייצא לפועל. הדרך האחרונה היא לפנות למשקיעים פרטיים, שאין לכם איתם קשר משפחתי, חברי או עסקי. המשקיעים הפרטיים הם אנשים שמוכנים להשקיע מהונם הפרטי במוצר שלכם מתוך אמונה ביתרונותיו וסיכויי ההצלחה שלו בשוק.
דרך נוספת היא להשתמש בקרנות הון סיכון, שאלו קרנות השקעה גדולות של חברות שמטרתן לבשקיע ביזמים תוך כדי התחשבות בסיכוי מול סיכון. הדרך האחרונה היא לפנות לחממות טכנולוגיות או למדען הראשי. חממות טכנולוגיות מעניקות מימון ראשוני לפיתוחים טכנולוגיים.
בכל דרך של גיוס מימון כספי שלא תבחרו בה, אנו מקווים שזו תהיה הדרך להצלחה!