בוהן, אחד מהמטפלים והתיאורטיקנים המובילים בתחום של טיפול משפחתי וזוגי, טען כי אנשים בוחרים את בני הזוג שלהם באותה רמת דיפרנציאציה כמותם, כאשר הוא התייחס למושג דיפריאנציה כיכולת לעשות הפרדה בין רגשיות לשכליות ובין עצמנו לאחרים. בנוסף לבחירתם בני זוג ברמת דיפרנציאציה דונה לשלהם, הם ייצרו משפחה לפי דפוסי משפחות המקור שלהם. ניכר כי אנשים נוטים לשחזר בבחירתם בבני זוג וביחסים משמעותיים אחרים את דפוסי ההקשרות שנלמדו במשפחת המקור, ולהעביר דפוסים דומים לילדיהם. ניתן לשנות הדפוסים באמצעות דיפרנציאציה ממשפחת המקור וכמובן בתיווך של טיפול מתאים.
בספרות תועדו שלושה דפוסים סימפטומטים במשפחה שדרגת הדיפרנציאציה בה נמוכה. הראשון מבינהם מתבסס על בנושא חוסר תפקוד פיזי או רגשי אצל בן זוג. יכול להיווצר מצב שבן זוג אחד לוקח יותר אחריות בגלל חוסר תפקוד של האחר וזה הופך אותו לפגיע גם .הדפוס השני הוא קונפליקט זוגי כרוני גלוי ולא פתור. הדפוס השלישי הוא הפחתה פסיכולוגית באמצעות התמקדות בילד- התמקדות בבעיותיו מסייעת כביכול לבצע תהליך של הדחקה ושיכחת יתר הדברים המפריעים ביחסים הזוגיים.
בעת ה הכרויות הראשונות עם בן זוג פוטנציאלי כדאי איפוא לשים לב לדפוס ההתקשרות שלו ולרמת הדיפרנציאציה המשוערת שלו. כמובן שכל הסתכלות על האחר תהיה לוקה בחסר אם לא תהיה גם התבוננות וחקירה עצמית. כל אחד מאיתנו צריך להיות מודע לנטייה הטבעית שלנו לאהוד היכרויות עם אנשים הדומים לנו מבחינת רמת הדיפרנציאציה, אבל לזכור שזו בדיוק המלכודת שלנו. אולי זה מסר שכדאי שתשמרו לכם טרי בראש בפעם הבאה שאתם גולשים ב אתר היכרויות . חשוב כמובן גם לזכור שקשה לאתר דפוסי התקשרות ורמת דיפרנציאציה בן רגע, וזהו תהליך מתמשך הלוקח זמן ואנרגיה רבים ומתמשכים.