אין זה סוד כי מקצועות המחשבים נחשבים, באופן מסורתי, למקצועות מבוקשים ומכניסים. מוסדות רבים מציעים לימודי מחשבים במסלולים שונים, כמו גם קורסים שונים לכל החפצים לרכוש השכלה מקצועית. אבל היכן כדאי ללמוד? האם באוניברסיטה או במכללה? אולי בכלל כדאי ללמוד באמצעות לימוד עצמי? בסוגיות אלו, כמו גם בשאלה איזה קורס מחשבים כדאי ללמוד, נעסוק במאמר שלפניכם.
ראשית יש לדעת שכל הסוגים של לימודי מחשבים מחייבים אנגלית טכנית ברמה סבירה (לפחות), כמו גם נטייה טכנולוגית. אם אין לכם בכלל נטייה טכנולוגית ורמת האנגלית שלכם נמוכה, בדקו עם עצמכם עד כמה אתם באמת רוצים ללמוד לימודי מחשבים, כמו למשל קורס טכנאי מחשבים, קורס MCITP או קורסים דומים. את רמת האנגלית הטכנית אפשר אמנם לשפר, אבל נטייה טכנולוגית כבר קשה יותר לסגל, בייחוד בגיל מאוחר. במילים אחרות, תהיה זו טעות לבחור לימודי מחשבים אך ורק בגלל פוטנציאל ההשתכרות, ללא כל משיכה או נטייה לעיסוק הטכנולוגי עצמו.
יש לכם נטייה טכנולוגית ואנגלית טכנית ברמה סבירה? מומלץ שתחליטו, קודם כל, אם אתם מעוניינים ללמוד באוניברסיטה, במכללות או במסגרת לימוד עצמי. הכלל המנחה הוא פשוט: אם יש לכם יכולת לימוד עצמי, משמעת עצמית חזקה ואתם מעוניינים לרכוש מקצוע מוגדר בתחום המחשבים, שקלו לימוד עצמי. קורסים כמו קורס טכנאי מחשבים או קורס סיסקו ניתנים ללמידה גם במסגרת לימוד עצמי, עם ספרי הלימוד, הציוד וחומרי העזר המתאימים. מצד שני, אם אין לכם משמעת עצמית מפותחת אך אתם רואים את תחום המחשבים כתחום מרכזי וחשוב בחייכם, שקלו ללמוד תואר ראשון באוניברסיטה, בתחום המחשבים. לא נדרש מכם לדעת, כבר בתחילת הלימודים, באיזה מקצוע תעסקו בעתיד. דבר זה יתגלה לכם בבוא העת ואולי אפילו רק עם סיום הלימודים. אם אין לכם משמעת עצמית חזקה ואתם גם לא מעוניינים להשקיע מספר שנים בלימודי מחשבים לתואר ראשון, חשבו ברצינות על לימודי מחשבים במסגרת מכללות שונות. זהו הפתרון האידיאלי עבורכם.
לימודי מחשבים במסגרת מכללות הם לימודים המוכוונים לקראת רכישת מקצוע טכנולוגי מוגדר, באמצעות קורסים ספציפיים. אנשים חסרי רקע טכנולוגי יבחרו להתחיל עם קורס טכנאי מחשבים, הקרוי גם קורס טכנאי PC. קורס כזה מקנה להם את היסודות הטכנולוגיים של מערכות הפעלה, כמו גם יסודות של חומרה ותוכנה. למעשה, קורס טכנאי מחשבים הוא קורס התחלתי, המספק הכשרה ראשונית מעולה לכל קורס טכני שתבחרו ללמוד בהמשך. בסיום קורס טכנאי מחשבים יכול הבוגר לפתוח חנות מחשבים או מעבדת מחשבים משלו, או לעבוד כשכיר בארגון כלשהוא.
קורס MCITP מהווה, גם הוא, קורס מחשבים מבוקש מאוד. קורס זה מתאים לבוגרי קורס טכנאי מחשבים, שצברו גם ניסיון מעשי. קורס MCITP מכשיר תלמידים להיות מנהלי רשתות. ארגונים רבים מפעילים שרתים (מחשבים חזקים) האחראים על פעולות מסוימות כמו דואר אלקטרוני, גיבוי נתונים או גלישה באינטרנט. בוגר קורס MCITP עובר הכשרה מקיפה כמומחה לענייני הקמה, שדרוג ותחזוקה של שרתים ארגוניים. בסיום קורס כזה, ניתן למצוא עבודה בארגונים בתפקיד מנהל רשתות, מקצוע טכנולוגי מכובד ומכניס.
תלמידים רבים ממשיכים ללמוד גם אחרי קורס טכנאי מחשבים או קורס MCITP. הם לומדים תחום טכני נדרש הקרוי תקשורת נתונים. בתחום זה, קיים ביקוש מתמיד למנהלי תקשורת נתונים שעברו קורס סיסקו. סיסקו היא חברת ציוד תקשורת הנתונים הגדולה בעולם. חברת סיסקו מסמיכה אנשי מקצוע בתחום תקשורת נתונים. כל מי שסיים קורס CCNA, שהוא הקורס הבסיסי של סיסקו, ניגש למבחני ההסמכה. עם מעבר הבחינה בהצלחה, הוא מקבל את התעודה המקצועית היוקרתית.
תלמידים המבקשים לרכוש מומחיות מקצועית אמיתית, ממשיכים ללמוד גם אחרי קורס CCNA. קורסים מתקדמים בתחום תקשורת נתונים, כמו קורס CCNP או קורס CCIE הם אמנם קורסים טכניים מורכבים (ולא פשוטים), אך ההסמכה המקצועית המתקבלת בסוף- מצדיקה את המאמץ. מומחה תקשורת נתונים, בוגר קורס CCNP או קורס CCIE, יכול להשתכר אפילו כמה עשרות אלפי שקלים חדשים, מידי חודש.
אבל לא מספיק לדעת שאנו מעוניינים ללמוד לימודי מחשבים במסגרת מכללה. מומלץ לבחור במכללה טובה ובעלת מוניטין. מכללה איכותית אשר נלמד בה קורס טכנאי PC, קורס MCITP או קורס CCNA, טומנת בחובה יתרונות משמעותיים עבורנו. ראשית, חומר הלימודים במכללה כזו הוא מקיף ועדכני. שנית, מעבדות המחשבים בהן נתרגל את החומר הן המתקדמות והמשוכללות מסוגן. שלישית - וזהו היתרון החשוב מכולם- מעסיקים מעדיפים לקלוט בוגרי לימודי מחשבים שלמדו במכללות ידועות, מאשר בוגרי מכללות בלתי מוכרות. הסיבה היא פשוטה- המעסיקים יודעים כי רמת הלימודים במכללה איכותית היא גבוהה וכי כל בוגר קורס מטעמה הוא בעל ידע מקצועי מספיק, כדי שניתן יהיה להפקיד בידיו את תפעול המחשבים של הארגון.