עובדה ידועה היא, כי ישראל נחשבת למעצמת הייטק בקנה מידה עולמי. תעשיית ההייטק הישראלית מפרנסת בכבוד ישראלים רבים. עובדי ההייטק נהנים מסטאטוס מקצועי יוקרתי, תנאים טובים ועבודה מאתגרת ומלאת עניין. לא פלא, על כן, שרבים מעוניינים להשתלב בתעשיית ההיייטק ולמצוא בה עבודה. התחנה הראשונה בהשתלבות בהייטק היא לימודי מחשבים במכללה או באוניברסיטה טובה. האופציה הפופולארית יותר מבין השתיים היא לימודי מחשבים במכללה, בעיקר משום שההכשרה במכללה היא מעשית מאוד ואורכת הרבה פחות זמן מלימודי תואר ראשון.
כדי להשיג עבודה בהייטק דרושים קורסי מחשבים שונים. קורס התחלתי פופולארי הוא קורס טכנאי PC, הקרוי גם קורס טכנאי מחשבים. במהלך קורס טכנאי מחשבים לומד התלמיד את יסודות עולם המחשבים מבחינת החומרה והתוכנה. תלמיד קורס טכנאי PC גם לומד בקורס זה נושאים כגון תיקון תקלות נפוצות במחשבים, יסודות של תקשורת מחשבים, עבודה ברשת האינטרנט, התקנה של אביזרי מחשוב כמו סורקים ומדפסות ועוד. בסיום הקורס יכול התלמיד למצוא עבודה כטכנאי מחשבים בשכר התחלתי סביר, כאשר משכורתו תעלה במשך הזמן, ביחד עם הוותק והניסיון שהוא צובר.
בוגרים רבים של קורס טכנאי PC ממשיכים ללמוד בקורס נידרש אחר, קורס MCITP. זהו למעשה קורס מנהלי רשתות, המכשיר את התלמיד להגדיר, לתחזק, לתפעל ולשדרג רשתות מחשבים מבוססות שרת. קורס MCITP מצריך ידע טכני מוקדם ומספק עבודה מבוקשת ומכובדת. בסיום קורס מנהלי רשתות ניגשים התלמידים לבחינת הסמכה של מיקרוסופט. בוגרי לימודי מחשבים במכללה איכותית יוכלו לעבור את הבחינה הזו ללא קושי.
אבל גם בעולם ההייטק ישנה תחרות. מאחר והתנאים טובים, מתחרים מספר מועמדים, לפעמים- מועמדים רבים, על מקום עבודה אחד. כדי להגדיל את הסיכוי למצוא עבודה בהייטק, ישנם רבים הלוקחים קורסי מחשבים מתקדמים. קורס כזה, למשל, הוא קורס סיסקו, הנקרא גם קורס CCNA. מדובר בקורס טכני, ונדרשת לו רמה טובה של אנגלית טכנית, בנוסף לידע מוקדם בתחום המחשבים. בוגרי קורס CCNA לומדים לבנות ולתחזק רשתות תקשורת נתונים מסוגים נפוצים. בסיום קורס CCNA ניגש התלמיד לבחינת הסמכה של סיסקו, יצרנית ציוד תקשורת הנתונים הגדולה בעולם. בוגרי לימודי מחשבים במכללה טובה לא יתקשו לעבור את הבחינה הזו בהצלחה ולקבל את ההסמכה היוקרתית.
לאחר סיום לימודי מחשבים במכללה, איך נגדיל את סיכויינו למצוא עבודה בתחום? להלן כמה טיפים שימושיים:
- אם למדתם קורסים כמו קורס טכנאי מחשבים, קורס סיסקו או קורס מנהלי רשתות במכללה איכותית, תוכלו להיעזר בסגל המכללה למציאת עבודה. מכללות טובות מחזיקות מעין "מחלקת השמה", המקיימת קשרים הדוקים עם התעשייה. קשרים אלו יסייעו לכם להיקלט בארגון הייטק. כדאי גם לשאול מרצים במכללה, אם הם יכולים לסייע לכם למצוא עבודה בתחום. לא מן הנמנע שלאחד המורים בקורס שלכם יש קשרים טובים בארגון הייטק כלשהו, דבר שיכול לסדר לכם - לכל הפחות- ראיון עבודה באותו ארגון.
- גשו אל מחלקות הטכנולוגיה בחברות כוח אדם טובות. בקשו להירשם ולקבל עדכונים אודות משרות פנויות. עצה ידידותית: אל תהיו יותר מדי בררנים בעבודה הראשונה שלכם. הסתכלו עליה כעל תקופת סטאז', בה תוכלו "להשתפשף" ולרכוש ניסיון מעשי יקר ערך.
- כנסו לפורומים באינטרנט המיועדים לבעלי מקצוע בתחום ההייטק. פורומים כאלה יכולים להיות, למשל, פורומים לבוגרי קורס טכנאי מחשבים, קורס CCNA או קורס MCITP. הציגו בקצרה את עצמכם, ציינו היכן למדתם ובקשו ממשתתפי הפורום לסייע לכם למצוא עבודה.