חפש מאמרים:
שלום אורח
24.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

ההמלצה: להצטייד במזומנים (חלק ב)

 לקריאת חלק א'

קרנות - מרבית הקרנות המעניקות אשראי לבעלי עסקים הינן קרנות בעלות תקציב סגור ולפיכך יתכן מצב שקרן מיצתה את סך ההלוואות שהיא יכולה להעניק או שהקרן לא תוקצבה עדיין בתחילת השנה ולפיכך לא יכולה להעניק הלוואות עד לתקצובה.

הממשלה באמצעות הרשות לעסקים קטנים ובינוניים מנהלת קרן לעידוד עסקים קטנים ובינוניים המאפשרת לקבל הלוואה של עד 500 אש"ח. מטרת הקרן הינה לתת אשראי לעסקים (עד 70 עובדים ועד 22 מש"ח בשנה) למימון הון חוזר ו/או השקעה בציוד. הבנקים העובדים עם הקרן להענקת הלוואות הינם:  אוצר החייל, מרכנתיל דיסקונט והבנק הבינלאומי. את הבדיקה של העסקים המבקשים לקבל הלוואות מבצעת חברת תבור והיא הממליצה באם להעניק לעסקים את ההלוואות וממליצה על סכום ההלוואה. תהליך אישור הלוואה אורך כ- 4 חודשים ולרוב לא ניתן מלוא הסכום אף אם הוא נדרש.  תנאי הקרן: 70% בטחונות ממשלתיים, 30% של העסק, ערבות אישית של הבעלים, עד 5 שנים, עד חצי שנה גרייס, צמוד למדד/שקל/דולר לפי מצב השוק. במסלול ההשקעות, על החברה להשקיע לכל הפחות 20% מסכום ההשקעה המתוכננת.

כמו כן פועלת הרשות בתחומים נוספים: מחקר, הטמעת תקן ISO 9000 בעסקים קטנים ובינוניים, פרויקט ניצוץ - ניהול יצירתיות וצמיחה בעסקים קטנים ובינוניים ועוד.

קרן נוספת הינה הקרן ליצואנים בערבות המדינה לפיתוח השיווק בשוק העולמי ומיועדת לחברות מתחילות או קיימות בעלות פוטנציאל למכירות משמעותיות בשוק חדש או של מוצר חדש. הקרן הינה בערבות מדינה של 70% וערבות של העסק של 30%, כוללת ערבות אישית, מיועדת לעסקים עם מחזור מכירות של עד 10 מיליון דולר, עד 1 מיליון דולר הלוואה (מדורגת עפ"י גודל העסק, לדוגמא עסק של 500 אלף דולר בשנה יקבל עד 100 אלף דולר הלוואה), עד 5 שנים ועד 5 חודשים גרייס.

קרן אחרת הינה קרן העולה העצמאי של משרד הקליטה. הקרן מיועדת לעולים, בני עולים, אזרחים חוזרים וקטינים חוזרים. עד 35 אש"ח, עד 6 שנים החזר, עד שנה גרייס, הזכאות הינה עד 10 שנים מהעלייה או החזרה לארץ.

בתחום ההי-טק (אך גם לחברות מסורתיות המפתחות פיתוח טכנולוגי וחברות ירוקות), עבור עסקים בתחילת הדרך קיימת קרן תנופה אשר מטרתה לסייע לבעלי רעיונות בתחום הטכנולוגי בראשית צעדיהם על מנת להביא את רעיונותיהם לידי יישום תעשייתי. היקף התמיכה במסלול זה הוא בשיעור של עד 85% מהתקציב המאושר, עד לתקרת מענק של 200 אש"ח. גם באפיק זה מאושר לרוב סכום הנמוך מהתקרה.

לכל קרנות המדינה אתרים בהם ניתן לראות מהו התהליך לקבלת האשראי ומהם התנאים הספציפיים.

מעבר לסיוע הממשלתי ישנן קרנות פרטיות כאשר העיקריות שבהן הינן קרן שמש הנותנת הלוואה בתנאים נוחים של עד 90 אש"ח להקמת עסק ליזמים צעירים עד גיל 35. קרן קורת אשר לה מספר קרנות המפולחות לפי אוכלוסיות. תחת קרן קורת ישנה קרן לעסקים קטנים ובינוניים אשר מספקת הלוואות של 75-600 אש"ח עם תקופת החזר של עד 5 שנים וגרייס של 3-6 חודשים, קרן הלוואות למיקרואנטרפרייז אשר מספקת הלוואות של 20-60 אש"ח עם החזר של 1-3 שנים וגרייס של 3 חודשים, הלוואות לתושבי הצפון בשיתוף הסוכנות היהודית בהיקף של 20-350 אש"ח לתקופה של 3-5 שנים וגרייס של 3-6 חודשים, קרן הלוואות לערביי ישראל בהיקף של 35-150 אש"ח לתקופה של 3-5 שנים וגרייס של 3 חודשים (לעסקים ערביים או מעורבים יהודים - ערבים אשר מתקשים להשיג אשראי) וקרן להלוואות זעירות - מיקרופייננס להלוואות של 5-20 אש"ח בהחזר ל 1-3 שנים וגרייס של 3 חודשים (בעיקר לנשים המתקשות לגייס אשראי). את התנאים הספציפיים לכל הלוואה ניתן למצוא באתר קרן קורת.

קרנות נוספות הינן קרן ק.י.פ, קרן הצמיחה לעסקים בקיבוצים, קרן קו התפר, קרנות של האגודה הישראלית להלוואות ללא ריבית, קרנות ההלוואות לעידוד עסקים קטנים של המחלקה לישראל בסוכנות היהודית ואחרות.

שימו לב: תנאי בכל הקרנות לקבלת ההלוואה הינו הכנה של תוכנית עסקית מפורטת יותר או פחות. דבר זה צורך זמן וכסף. על מנת לשפר את סיכויי קבלת ההלוואה, מומלץ לא להכין את התוכנית לבד.

 לסיכום, כמנהלי כספים בחברות קטנות אנו ממליצים לחברות להערך לקראת יום סגריר. בתקופה הקרובה (יותר מבכל תקופה אחרת), המזומן הינו המלך. המזומן ידרש כדי לשרוד עסקית והמזומן יקנה אפשרויות לרכוש חברות שלא הצליחו לשרוד, במחירי מציאה. אנו ממליצים לעסקים הקטנים והבינוניים,להערך לקראת המשבר כבר היום ולהצטייד במזומנים. נסו להשיג אשראי מוגדל מהבנק מעבר לצרכים המיידיים ומתוך ראייה של תנאי שוק גרועים. אם הצלחתם, מצוין. אם הצלחתם באופן חלקי או כשלתם, אל יאוש, פנו לאפיקי האשראי החוץ בנקאי ולקרנות השונות ונסו שם. אומנם הריבית שם גבוהה יותר לרוב מהריבית הבנקאית, אולם הקריטריונים לקבלת האשראי נוחים יותר.

הטיפול בהגדלת המזומנים של העסק הינו צעד חשוב נוסף בתוך מגוון הצעדים שעל עסקים לעשות כדי לשרוד את המשבר, כמו העמקת הגבייה, דחייה של תכניות פיתוח והשקעות, חסכון בהוצאות שוטפות ומעבר לאאוטסורסינג בחלקיות משרה.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

הכותבים הינם אבי קרעין וזאב הרשקוביץ – מנכ"לים משותפים בניהול נטו.

ניהול נטו עוסקת במיקור חוץ של מנהלי כספים, חשבים וכלכלנים, במנטורינג עסקי לחברות ובהשמה מוכוונתTM של כ"א איכותי בתחומי הכספים, בכירים ומקצועות ההי-טק.

לאתר החברה: www.nihulneto.com

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת זאב הרשקוביץ ואבי קרעין

בכל פעם מועלה שיעור המס בשברי אחוזים, אך לבסוף כל השברים מצטברים לסכום משמעותי, שמעלה ספק לגבי הרטוריקה של הורדת נטל המס על המעסיקים.

במקום להקים קרן חדשה לסיוע לעסקים קטנים, על המדינה להגמיש את הקריטריונים בקרנות הקיימות. הדבר ימנע קריסת עסקים.

המיתון הקשה השנה, אינו מחייך אל בעלי העסקים שקורסים תחת הנטל הכלכלי, אולם שימוש במומחים, השקעה בשיווק ומכירות ושמירה על מזומנים לימים שחונים - מאפשרים לנצל את התקופה הזו כדי להתייעל

המשבר הכלכלי מאלץ את המעסיקים לעשות "חושבים" כבר היום. בין השאלות: האם כדאי, בתחומים מסוימים, להשתמש בשכירים, או שמא עדיף להשתמש בשירותי מיקור חוץ – למסור עבודות לעובדים חיצוניים ולשלם להם לפי פרוייקט

חלק גדול מהעסקים המוקמים מדי שנה, מתחילים את פעילותם ללא תכנון והכוונה מוקדמת. על פי הרשות לעסקים קטנים, המרכיב המכריע בנפילת העסקים הקטנים והבינוניים נעוץ בניהול לקוי. ההתנהלות הלקויה הינה בכל מרכיבי הניהול, אולם בעיקר בהתנהלות הפיננסית. אם כן, כיצד מנהל של עסק קטן או בינוני יכול להתנהל בצורה אופטימאלית. ראשית על מנת לשרוד, אך יחד עם זאת לצאת מהמשבר, מחוזק ובמצב טוב מהמתחרים בשוק?

בימים של משבר בהם לקוחות רבים של חברות נקלעים לקשיים כלכליים, על בעלי החברות לדעת כיצד לבצע תהליך גבייה נכון על מנת להבטיח לחברתם תזרים מזומנים חיובי. במאמר זה נסקור בשלושה חלקים את תהליכי הגבייה הנכונה והמקצועית החל מהתקשרות עם לקוח חדש וכלה בגביית התשלום מלקוח בעייתי. בחלק א ו-ב של המאמר סקרנו את שלבי ההתקשרות, ההסכמים וגביית התשלום מהלקוח. בחלק זה, האחרון בסדרה, נתאר את שלבי הגבייה מלקוחות בעייתיים.

בימים של משבר בהם לקוחות רבים של חברות נקלעים לקשיים כלכליים, על בעלי החברות לדעת כיצד לבצע תהליך גבייה נכון על מנת להבטיח לחברתם תזרים מזומנים חיובי. במאמר זה נסקור בשלושה חלקים את תהליכי הגבייה הנכונה והמקצועית החל מהתקשרות עם לקוח חדש וכלה בגביית התשלום מלקוח בעייתי. בחלק א של המאמר סקרנו את שלבי ההתקשרות וההסכמים מול לקוח. בחלק זה נשכיל להבין כיצד מבצעים את תהליך הגבייה בפועל.

מאמרים נוספים בנושא עסקים קטנים ובינוניים

מאת: לילה בן הרוש עסקים קטנים ובינוניים12/07/211537 צפיות
דווקא ברגעי ההצלחה חייבים להמשיך ! פרסום , שיווק ויחסי ציבור הם אינם פעולות חד פעמיות שעושים רק שהעסק זקוק להחייאה ויש ביומן יותר ימים ריקים מאשר מלאים , הפעולות האלו הם חלק שוטף מניהול העסק ודווקא בתקופות שופעות וטובות יותר של העסק שיש תזרים כספים יותר נזיל , שם זה בדיוק הזמן שבו אפשר וצריך להמשיך לחזק את המותג או, את העסק בנוסף להתחדשות בלתי פוסקת.

מאת: בנימין קלינגרעסקים קטנים ובינוניים17/06/211344 צפיות
חשיבות ההתמחות המשפטית ויועץ מונציפאלי בכיר בתחום התכנון והבנייה תחום התכנון והבנייה הנו תחום תכנוני ומשפטי מורכב אשר עוסק במגוון נושאים, כגון קבלת היתרי בנייה, קבלת הקלות בנייה, קבלת אישור שימוש חריג, רישיון עסק,אישורי תכניות, שינוי ייעוד, טיפול בהתנגדויות, הפחתת / ביטול חיובים בהיטלי השבחה, הפקעות מקרקעין, תביעות פיצויים לפי סעיף 197 לחוק התכנון והבנייה, ייצוג בהליכים שננקטים בגין ביצוע עבירות בנייה, התמודדות עם צווי נריסה לפי החוק ועוד.

מאת: בנימין קלינגרעסקים קטנים ובינוניים01/06/211203 צפיות
תיקון 34 – רפורמת רישוי עסקים כבר כאן תיקון 34 לחוק רישוי עסקים – מה חדש? ב – 18/7/18 סיימה ועדת הפנים של הכנסת סדרת דיונים בהצעת החוק לרישוי דיפרנציאלי ואושר תיקון 34 לחוק רישוי עסקים בקריאה שניה ושלישית במליאה. תיקון 34 לחוק רישוי עסקים משמעותי ומחולל שינוי נרחב ומטרתו להקל על עסקים על ידי הפחתת הרגולציה והבירוקרטיה המוטלת על כתפיהם. הוא מכונה "רפורמה" וכדי לבדל אותה מרפורמות קודמות היא קרויה "רישוי עסקים דיפרנציאלי" .

מאת: בנימין קלינגרעסקים קטנים ובינוניים04/01/211371 צפיות
משרדנו סייע במחקר בסיוע להפחתת הנטל הבירוקרטי על בעלי העסקים. בקרוב עלויות הרישוי יקוצצו משמעותית. התיקון לתקנות רישוי עסקים יאפשר להתחיל לעבוד עם המסלולים המקוצרים. עסקים ברמת סיכון נמוכה יוכלו לקבל רישיון עסק על בסיס תצהיר, ללא תהליך האישורים המלא הקיים עד כה.

מאת: עוזי פלגעסקים קטנים ובינוניים03/05/201286 צפיות
בכל תהליך של פתוח עסקי או תכנון אסטרטגי ,מתבצע תהליך של ניתוח יכולות עסקיות, במטרה לזהות את נקודות החוזק והחולשה של העסק. באותה נשימה מתבצעת הערכה של ההזדמנויות העסקיות, והאיומים הנשקפים מסביבת התחרות הקרובה (מתחרים, לקוחות, ספקים תחליפים, חודרים חדשים) והסביבה הרחבה ( פוליטית, כלכלית, חברתית, רגולציה, טכנולוגית, שמירת הסביבה).

מאת: עוזי פלגעסקים קטנים ובינוניים05/04/201219 צפיות
כל בעל עסק ללא קשר לגודל העסק, חייב לבחון ולהעריך מנקודת ראות של "ועדת חקירה עצמית" איך הוא ועסקו חוו את האירוע הזה, ולהיזכר באירועים שליליים נוספים שחוו בעבר, בתהליך ניהול העסק שלהם, לקבל תובנות חדשות בניהול עסקי וליישמם בעסק שלהם.

מאת: עוזי פלגעסקים קטנים ובינוניים05/04/201067 צפיות
כל בעל עסק ללא קשר לגודל העסק, חייב לבחון ולהעריך מנקודת ראות של "ועדת חקירה עצמית" איך הוא ועסקו חוו את האירוע הזה, ולהיזכר באירועים שליליים נוספים שחוו בעבר, בתהליך ניהול העסק שלהם, לקבל תובנות חדשות בניהול עסקי וליישמם בעסק שלהם.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica