חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

גביית מזונות בהוצאה לפועל העדפה מתקנת או צו השעה

מאת: עו"ד יוסף ויצמןדיני משפחה10/03/20121402 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

בס"ד

גביית מזונות בהוצאה לפועל העדפה מתקנת או צו השעה

דרכי גביה אפקטיביים לניהול תיק מזונות.

 

 

לא קלה שעתה של אם חד הורית המגדלת ילדים קטנים בד"כ בגפה, ונצרכת לקבלת דמי המזונות כאוויר לנשימה.תשלום דמי המזונות הוא כ"משכורת" לכל דבר ועניין בגין עבודת האישה בגידול הילדים, שמירתם, וחינוכם. למרבה הצער חלק נכבד מחייבי המזונות אינם רואים לנגד עינם את עבודת האישה, או שמשאירים משקעים מימי הנישואים, ומתחמקים מתשלום דמי המזונות אשר נחוצים לאישה כאוויר לנשימתה ולנשימת ילדיה – ילדיו הקטינים של האב.

החוק במדינת ישראל בנה באמצעות מערכת הגביה בהוצאה לפועל  "העדפה מתקנת" לגביית חובות מזונות בהוצל"פ ונותן מגוון גדול של תנאים ייחודיים נגד חייבים סרבנים בתשלום מזונות.

כותב שורות אלו אשר מנהל תיקי הוצל"פ כנגד "חייבים רגילים" שאינם בתיקי מזונות, אלא בתיקי שטרות, פסקי דין אזרחים, וכו' חש את התנאים "המיוחדים" להם זכו הנשים בתיקי מזונות ומעלה על הכתב את הדרך שיש לפעול בניהול תיקי מזונות בהוצאה לפועל.

בסטטיסטיקה שבוצעה ע"י "הרשות לאכיפה וגביה" רואים בבירור כי תיקי מזונות, למרות כל ההטבות אשר ניתנו להם  ויסוקרו במאמר זה, הגביה עדין נמוכה מתיקים רגילים. וישנם הרבה תיקי הוצל"פ של מזונות שאפילו לא בוצעו בהם מסירה של האזהרה שהיא יריעת הפתיחה של כל תיק הוצל"פ.

אין ספק כי אישה רגילה אשר אינה בקיאה בכל רזי הטפסים של ההוצל"פ מפספסת הרבה כלים חשובים שעומדים לרשותה לעזר בגבית החוב. לכן מתגבשת יוזמה חדשה ברשות לאכיפה וגביה, שבתיקי מזונות יופעלו אוטומטית כל הפעולות האפשריות כנגד הבעל, וזאת ללא צורך בפעולה אקטיבית של האישה. עד לגיבוש יוזמה זו רצוי מאוד לפעול מול ההוצל"פ רק עם עו"ד שמומחה להוצל"פ ויודע כיצד לפעול מול הבעל, ולתת לאישה את כספה בהקדם. עו"ד שיודע כיצד להתנהל מול מערכת ההוצל"פ יכול לגבות את השכ"ט המגיע לו דרך תיק ההוצל"פ ולחייב את הבעל בתשלום שכ"ט ע"י הגדלות חוב שונות בתיק, וכך לתת לאישה שירות מקצועי ללא שתשלם ע"כ שכ"ט עו"ד.

פתיחת התיק

כבר מרגע פתיחת תיק מזונות בהוצל"פ נהנת האישה בפטור מאגרה, ומחויבת לשלם רק ב 22 ₪ דמי פרוטוקול בלבד, יודגש כי מכל סכום שיכנס בתיק יגבה אגרה  בסכום של 1%, אגרה זו אינה ניגבת בתיקי הוצל"פ שאינם תיקי מזונות.

התנגדות

לאחר פתיחת תיק הוצל"פ והמצאת אזהרה לחייב, יש לו 21 יום לשלם את החוב במלאו או להתנגד לתיק בפני ראש ההוצל"פ, התנגדות זו הינה רק בטענת "פרעתי" ועל החייב להציג מסמכים וראיות המאשרים כי שילם את החוב במלאו. לא תתקבל טענת "שילמתי במזומן" בלא להוכיח אותה!

פעולות לביצוע

מרגע שחלפו 21 יום מפתיחת תיק הוצל"פ האישה רשאית לבצע כל פעולה בכדי לגבות את החוב, הדרכים המקובלות הוא לבצע עיקולים בבנקים, לעקל משכורת, וגם לעקל נכסי דלא ניידי ואף למוכרם ע"י כונס נכסים, בכל אותם מהפעולות שהוזכרו לעי"ל יש לאישה העדפה ברורה בגבית החוב, שכן אם יש לבעל נושים נוספים מכל סוג שהוא, הם יקבלו את כספם רק אחרי שהאישה תקבל את מלוא גובה החוב בתיק ההוצל"פ, ללא כל התייחסות לזמן הרב של החוב האחר אשר רובץ על החייב בהוצל"פ. ובייחוד בעיקול משכורת, שם בתיקי הוצל"פ רגילים, לא מעוקל מלוא סכום המשכורת, אלא רק לפי חוק הגנת השכר, שמשאיר בידי החייב סכום למחייתו, אבל בתיקי מזונות ישולם לידי האישה מלוא הסכום. (לצערי סעיף זה גורם "להונאת מזונות" ויצירת פסקי דין פיקטיביים של מזונות לצורך העדפת גביה, אך ע"כ ארחיב במאמר נפרד)

צו מאסר

אחד הכלים האפקטיביים ביותר לגבית דמי המזונות, הוא צו מאסר, (אשר כאמור לעיל ניתן לקבלו ללא כל תשלום אגרה)  שנותר לביצוע רק בתיקי מזונות. שכן תיקון 29 לחוק ההוצל"פ (התשס"ט – 2008) הפסיק  לחלוטין את השימוש בו והשאיר על כנו את צו המאסר רק בתיקי מזונות. צו המאסר כאמור "מעניש" את החייב עד 21 ימי מאסר עקב אי תשלום מזונות. אומנם למרבה הצער  צו המאסר מבוצע ע"י המשטרה רק אחרי מס' חודשים, ובלי רצון גדול לחפש אחרי החייב, ולאחר מס' ביקורים בבית החייב (ורק בבית החייב ולא במקום עבודתו ) מתייאשים באיתורו, ומניחים את הצו בקרן זווית. אך ישנה אפשרות של ביצוע ידני של צו המאסר, בו פונים לקבלן הוצל"פ והוא מאתר את הבעל באשר הוא, ואז בתיאום עם המשטרה עוצר אותו. לרוב לאחר מאסר החייב מוסדר החוב לפחות בחלקו.

הגבלת רישיון הנהיגה

ישנם עוד הרבה כלים אפקטיביים במיוחד לגרום לחייב לשלם את דמי המזונות, כדוגמת, הגבלת רישיון נהיגה,(אשר ניתן למימוש כבר בפתיחת התיק, ולא כמו בתיקים רגילים שחייב להמתין 6 חודשים מרגע פתיחת התיק ומסירת האזהרה) עיכוב יציאה מהארץ, הגבלה בבנק ישראל ועוד ועוד , חשוב מאוד לדעת כיצד להשתמש בכל הכלים העומדים לרשות הנשים בגביה של תשלום מזונות.

חובות ישנים

יש לתת את הדעת כי כיום כמעט ולא ניתן לגבות חובות עבר של הוצל"פ שחלפו שנתיים ולא נגבו, בייחוד בעניין ריבית והצמדה אשר ניתנים לתשלומי המזונות. לכן חשוב מאוד לפעול בהקדם האפשרי לשם גביית החוב.

הכותב בעלים של משרד עורכי דין יוסף ויצמן ושות' תחומי פעילות בתחום האזרחי, ההוצל"פ, מזונות, ודיני שטרות.

ניתן לקרוא עוד באתר www.yw-law.co.il

יובהר כי האמור במאמר אינו מהווה ייעוץ משפטי פרטני ומקצועי, לא נועד להחליפו, ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם, באשר כל מקרה ונסיבותיו. ייתכן ובמידע חלו השמטות ו/או טעויות. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עו"ד ויצמן יוסף, בעלים ומיסד משרד עו"ד ויצמן ושות' חבר בלשכת עורכי הדין, מוסמך בגישור, חבר בועדת הוצל"פ של לשכת עורכי הדין, וכן משמש כקובל מטעם לשכת עורכי הדין בתחום האתיקה המקצועית. משרד עו"ד ויצמן נבחר  ע"י "דן אנד ברדסטריט ישראל" כעשרת המשרדים המובילים בישראל בישראל בפעילות "שכר מצווה" בתחום ההוצל"פ. עו"ד ויצמן מומחה ובעל ניסיון בתחום ההוצל"פ, ויצוג בבתי משפט בתחום האזרחי ייצוג חברות וזוכים פרטיים, גבית שטרות, חשבוניות, פסקי דין, התחייבויות וכ"ו ייצוג חייבים, איחוד תיקים, פשט"ר, וכן הסדרי חוב מול מוסדות וארגונים, עו"ד ויצמן מנהל פורום הוצאה לפועל באתר הפורומים המשפטיים.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עו"ד יוסף ויצמן

מאת: עו"ד יוסף ויצמןחוק ומשפט - כללי06/10/121427 צפיות
מהי המסגרת החוקית להפעלת צעד של עיקול מיטלטלין כנד החייבים?מה מותר לעקל ומה לא? וכיצד נמכרים המיטלטלין האמורים. במאמר זה יסוקר מערכת העיקולים בהוצל"פ.

מאת: עו"ד יוסף ויצמןחוק ומשפט - כללי06/10/121927 צפיות
בכל תיק הוצל"פ ישנם מספר שותפים. הזוכה, החייב, וצד ג'. שותפים אלו הם חלק בלתי נפרד בכל תיקי ההוצל"פ. לשם גביית החוב, מתבצעים עיקולים אצל צד שלישי, כגון עיקולי בנקים, קופות גמל, משכורת, מקרקעין, ועוד כל מי שיכול ומחזיק נכס כל שהוא לטובת החייב. יש להבין את משמעות העיקול, כיצד לפעול עם קבלת צו העיקול, ומה הסיכון שיש באי עמידה בצו העיקול. במאמר זה ננסה להבין את משמעות הדברים.

מאת: עו"ד יוסף ויצמןחוק ומשפט - כללי06/10/121986 צפיות
חוק ההוצל"פ נותן בידי הנושה את האפשרות לבקש כי תעוכב יציאתו מהארץ של החייב כשהסיבה לכך בד"כ היא לשם הבטחת תשלום החוב, ולמנוע בריחה של החייב מהארץ וע"י כך יפחתו הסיכויים לתשלום החוב. המחוקק מעניק לראש ההוצל"פ סמכות לעכב את יציאתו מהארץ של החייב ב 2 מקומות בחוק, ובתנאים שונים. אחד בסעיף 14 והשני בסעיף 66 לחוק ההוצל"פ. ולדעת הכותב וכפי שיובהר במאמר זה, יש לערוך הבחנה בין סוגי סעיפי החוק, וע"י אבחנה זו יהיה ניתן להתגבר על עיכובי היציאה השונים בדרכים מקצועיות, ולבחון מהם הכלים הנדרשים לשם ביטולם.

מאת: עו"ד יוסף ויצמןחוק ומשפט - כללי24/05/121665 צפיות
החוק במדינת ישראל נותן סעד מיוחד לבעלי הנכסים אשר נתקלים בדייר סרבן תשלום או פינוי, כיצד נולד הפרק החדש שהוסף לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984? כיצד בוצע פינוי מושכר בטרם חוקק החוק? ומהם השיפורים והשינויים בבוצעו בחוק ובתהליך ביצועו בהוצל"פ ? במאמר זה נסקור את כל השלבים של פינוי מושכר עד לקבלת המפתח של המשכר בחזרה לידי המשכיר.

מאת: עו"ד יוסף ויצמןחוק ומשפט - כללי10/03/121309 צפיות
בשעה שבעל חוב מוצא את עצמו במצב בו אינו יכול לפרוע את חובותיו במסגרת של פשרה ישירה עם בעלי החוב, והכנסתו החודשית לא מאפשרת פירעון מלא של החובות, ותלויים נגדו מס' תיקי הוצל"פ הטומנים בחובם סנקציות חמורות וקשות מגבילים את מהלך חיו התקין. נמצא הוא בצומת דרכים בו חייב להחליט באיזה מסלול לבחור והכל לפי האופציות שחוק ההוצל"פ מקנה לו. בשעה זו עולה ההתלבטות האם לפנות למסלול של איחוד תיקים או להכרזה על מוגבל באמצעים כמובן שישנם יתרונות וחסרונות לכל אחד מהמסלולים, במאמר זה נסביר על המסלולים השונים.

מאת: עו"ד יוסף ויצמןסדר דין אזרחי12/05/112292 צפיות
כיצד מוסרים "שיק בטחון"? מה הסיכונים הכרוכים בזה? מאמר שנכתב ע"י עו"ד יוסף ויצמן אשר מתמחה בתחום ההוצל"פ בו מתומצת ומוסבר הסיכונים הכרוכים במסירת שיק בטחון וכיצד לבצע זאת ולא לסכן את המוסר

מאמרים נוספים בנושא דיני משפחה

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211647 צפיות
הורים מעוניינים להבטיח את כספם באמצעות החתמת הילד/ה ובן/בת זוגו על הסכם הלוואה, במסגרתו הם יתחייבו להחזיר את הכספים עם גירושיהם או חתימה על הסכם ממון של ילדיהם עם בן/בת הזוג.

מאת: איתמר כוכבידיני משפחה11/05/211466 צפיות
עשרת התנאים אשר הורים יכולים להציב לילדיהם או אף לילדם ובת/בן הזוג המתגוררים בדירה, שההורים רכשו והעניקו במתנה לילדיהם (או הבטחת כספים שהעניקו), המשתנים בהתאם לנסיבות המקרה כדלהלן:

מאת: נועם קוריס משרד עורכי דיןדיני משפחה26/01/201796 צפיות
בית המשפט העליון בפסק דינו של כבוד השופט מ' מזוז, הכריע בימים אלו בעתירה המכוונת נגד החלטות של המשיבים 2-1, בית הדין הרבני הגדול בירושלים ובית הדין הרבני האזורי בתל אביב-יפו (להלן: בית הדין האזורי), מיום 14.2.2019 ומיום 12.11.2018 בהתאמה, בהן נקבע כי העותר חייב בגט לאשתו.

מאת: טלדיני משפחה03/06/182151 צפיות
אחד הנושאים המרכזיים בענייני גירושין הינו חלוקת הרכוש. בשיקולים של חלוקת רכוש כל צד מעלה את טענותיו כאשר מטרתו לקבל נתח משמעותי יותר בכלל הרכוש שנצבר.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה10/04/181718 צפיות
לכל עורך דין לגירושים יש את הסגנון שלו. כדאי לוודא כי הסגנון שלהם מתאים הן שלך ואת הסגנון הדרוש כדי להגן על האינטרס שלך במהלך ואחרי הגירושים.

מאת: רוני הכהןדיני משפחה28/03/181846 צפיות
איך מסייעים בשלבים הללו של הפירוק הבלתי נמנע כדי ליצור עד כמה שפחות רגעים קשים בהליך מורכב שכזה? פניות אל עו"ד משפחה הן בהחלט צעד נבון

מאת: רוני הכהןדיני משפחה23/10/171895 צפיות
ברגע בו כבר נמצאים על פרשת דרכים לקראת גירושים יש כאלה שיכולים לומר דבר או שניים לגבי איך להתגרש נכון וחשוב להבין את העניין לעומק טרם הקפיצה השירה לתוכו.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica