חפש מאמרים:
שלום אורח
18.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הצילו!!! בעלי הביא הביתה שוק טלה: מה אני עושה איתו?

מאת: ליאור טוביאנהמתכוני בשר29/02/20128540 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

מאת ליאור טוביאנה שף מסעדת "הצדף"

בעלך צד נתח שוק טלה והטיח אותו על השיש במטבח?......הסירי דאגה מליבך: שוק טלה יצריך ממך צלייה קצרה וקלילה.

הנה מדריך  קצר וטיפים  לבישול שוק טלה:

  • שוק טלה – הירך נחשב לבשר ברך והעסיסי ביותר, וניתן לצלות אותו במחבת, לבשל בסיר, בתנור, או על הגריל.  את נתח שוק הטלה צולים או מבשלים בנתח אחד שלם, ולאחר הבישול, פורסים אותו לנתחי רוסטביף.
  • נתח שוק הטלה בדרך כלל ינחת לך על השיש במטבח עם העצם- ומומלץ מאוד להשאיר את העצם ולא לפרק אותה לפני הבישול: השארת העצם  תורמת לבישול אחיד של הבשר, ובנוסף תקל עלייך כשתפרסי את  הנתח לפרוסות, לאחר הבישול, וכמו כן מראה נתח שוק הטלה עם העצם שלה- יעניק למנה שלך מראה מקצועי ואסטטי.
  • במידה ועלייך לשמור את הבשר במקרר לפני הבישול- הקפידי לשמור אותו ללא ציפוי שקית ניילון, שגורמת לבשר להתקשות. שיטת האחסון במקרר המומלצת היא לצפות את נתח הבשר במגבת מטבח נקייה, ולשים בקערה (ללא מכסה) במקרר. אופן האחסון הזה ימנע התייבשות, אולם עלייך לזכור שנתח טלה מומלץ לבשל כשהוא טרי, ולכן השתדלי לא לאחסנו במקרר יותר מיומיים.
  • אם מפריע לך ריחו הייחודי של בשר הטלה-  ניתן לשפשף את נתח הבשר בחצי לימון טרי, פעולה שמשככת במקצת את הריח האופייני לו.
  • רב חובבי בשר הטלה אינם  נוהגים להשרות את הנתח במרינאדה, אולם אם את חובבת בשר רך המלווה בארומה של עשבי תיבול, תוכלי להשרות את הנתח לכמה שעות לפני הבישול במרינאדה שמורכבת מיין אדום או לבן, עם התבלינים החביבים עלייך.  התבלינים המהווים שידוך טוב לנתח שוק טלה הם: שום טרי, רוזמרין, טימין, ומרווה.

שוק  טלה למתחילים

חומרים:

4 יח' שוק טלה במשקל 400-600 גר'

2 בצלים גדולים חתוכים לחצאי טבעות

מלח ופלפל

קורט קינמון

כף פלפל אנגלי

שמן

אופן ההכנה:

במחבת עמוקה עם מעט שמן משחימים את השוקיים ומניחים בצד. באותה מחבת מטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את השוקיים מתבלים מכסים במים עד לגובה השוקיים מביאים לרתיחה. מבשלים למשך שלוש שעות יש להקפיד להפוך את השוקיים כל חצי שעה.

מומלץ להגיש שוק טלה עם תוספת אורז, אורז בר, פירה, וסלט ירוק.

היה קל, נכון?...

בתיאבון!!

 

 



תגיות המאמר: שוק טלה, מסעדת הצדף


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

ליאור טוביאנה  שף מהסעדת "הצדף"

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ליאור טוביאנה

מאת: ליאור טוביאנהתזונה21/03/121811 צפיות
מרכיבי התזונה לשיפור הזיכרון ופעילות המוח

מאמרים נוספים בנושא מתכוני בשר

מאת: amirdadon90מתכוני בשר17/01/173831 צפיות
ניתן לומר כי אפשרי למצוא היום מנגל גז אשר יגיע במגוון רחב של תצורות שונות. בין אם תהיו מעוניינים במנגל קטן ופשוט ובין אם באחד עוצמתי אשר יהיה רחב היקף, דעו לכם כי עקב הביקוש הרב שקיים היום בשוק ניתן למצוא את כל סוגי המנגלים שתוכלו לדמיין ובמחירים יוצאי דופן.

מאת: נ.אמתכוני בשר23/12/143563 צפיות
עישון בשר הינה שיטה ייחודית ועתיקה, אשר בסופה מתקבל בשר נימוח וטעים, אשר בושל בטמפרטורה נמוכה בסיבה מעושנת בתוך מעשנת. בין חלק מן האפשרויות הנהדרות לעישון: אסאדו בקר, אסאדו טלה, חזה בקר, עופות, דגים. קיימות שתי שיטות של עישון: יבשה ורטובה. במאמר זה תמצאו הסבר על בשר ודרך העישון במעשנת ותקבלו טיפים למעשן הבשר המתחיל.

מאת: shlomy mutzafiמתכוני בשר10/12/141953 צפיות
כשמדובר על קייטרינג לאירועים לרוב מדובר על קייטרינג בשרי, מגוון בחירה רחב של מנות בשריות נבחר לככב ברוב הזמנות הקייטרינג, וכשהקייטרינג מהווה את אחד הדברים המרכזיים באירוע מומלץ לבצע מספר בדיקות טרם בחירת חברת הקייטרינג לאירוע שלכם, בייחוד לעבודה שיש כיום עסקים רבים בתחום שחלקם מקצועיים יותר וחלקם פחות

מאת: דניאל מוריץמתכוני בשר28/10/145740 צפיות
אחד הימים בהם עם ישראל נוהר לחנויות על מנת לקנות מוצרי בשר שונים הוא כמובן יום העצמאות. מדובר לא רק בחג למדינת ישראל אלא גם בחג לתפארת הבשר, כאשר המוני בית ישראל פושטים על רשתות המזון שמספקות מוצרי בשר קפואים ועל הקצביות והאטליזים שמאפשרות גישה לבשר טרי.

מאת: רונן וינברגמתכוני בשר18/04/146319 צפיות
קייטרינג בשרי עם כהגשה יכולה להיות בעד או נגד, תלוי את מי שואלים. היתרונות הם יותר מרובים. ניתן ליהנות משירות הגשה בכל מקום ובכל עת. אפשר לקיים אירוע בחיק הטבע ולקחת אתכם את האוכל שהוכן מבעוד מועד ואם זה אפשרי מבחינה לוגיסטית, לתאם עם חברת ההסעדה את האופן שבו יגיע המזון החם אל הנקודה שבה אתם מתכננים לאכול והגשתו חם אל השולחנות אשר מבקשים ומביאים אל המקום.

מאת: ישראל פלדמןמתכוני בשר23/02/148566 צפיות
ישראל פלדמן בשר מגיש לכם מתכון בשר קל להכנה. מדובר ברוסטביף מפילה בקר, בשילוב מנצח של חרדל ודבש. הכמויות במתכון מיועדות לשלושה עד חמישה סועדים.

מאת: ישראל פלדמןמתכוני בשר03/02/148755 צפיות
בדומה למוצרי מזון רבים אחרים, גם למוצרי בשר שונים ישנם תאריכי תפוגה. חשיבותם של תאריכי תפוגה כאלה, כאשר מדובר על מזון מהחי, משמעותיים הרבה יותר לעומת מוצרים יבשים, למשל. כאשר מדובר במוצרים מהחי לא רק שלא מומלץ לצרוך מזון ישן שפג תוקפו, אלא שהדבר גם עשוי להוות סכנה מהותית לבריאות וזאת בשל התפתחותם של חיידקים ומחוללי מחלות אחרים שמתרבים עם הזמן.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica