עולם העיצוב והארכיטקטורה הישראליים עברו דרך ארוכה מאז השנים בהם התאפיינו בתים בארץ בתריסים כבדים ומסורבלים. חלקנו עדיין זוכר את התריסים הנגללים שהיו נמשכים ברצועה רחבה, או את התריסים הוונציאניים שהיו נוטים להסתבך ולהיתקע. כיום אנו נמצאים בעידן חדש לחלוטין מבחינה זו, ואת מקומם של התריסים הישנים הולכים ותופסים תריסים חשמליים.
תריסים חשמליים מסוג גלילה מבוססים על שרשרת אשר יכולה לנוע ולאסוף את התריסים. שרשרת זו מופעלת באופן חשמלי, ללא צורך למשוך ברצועות או להפעיל כוח פיזי כלשהו. כתוצאה מכך התריסים החשמליים נחשבים לקלים במיוחד להפעלה, ומתאימים לכל סוגי החללים. תריסים חשמליים יכולים להיות מופעלים על ידי מפסק פשוט, או באמצעות שלט רחק. בנוסף לכך הם יכולים להיות משולבים במערכות חכמות אשר מווסתות את התאורה ואת הטמפרטורה בבית באופן אוטומטי. מערכות אלו סוגרות ופותחות את התריסים בהתאם לצורך, ללא מגע יד אדם. בנוסף לשימוש בתריסים חשמליים לצורך ויסות האור בחדר או למניעת מעבר חום, הם עשויים לתרום גם לבידוד האקוסטי של הבית.
לצד תריסי הגלילה החשמליים אפשר למצוא כיום בשוק גם תריסים (או צלונים) נאספים, אשר מורכבים ממספר רב של שלבים שמחוברים זה לזה באמצעות מיתר חזק. שלבים אלו יכולים להיאסף אחד על גבי השני עם פתיחת התריס, והם בעלי מראה טרנדי ואופנתי במיוחד. אחד היתרונות של תריסים חשמליים מסוג זה הוא כי הם כמעט אינם תופסים מקום. זאת לעומת תריסי הגלילה אשר דורשים ארגז מיוחד שבתוכו נגלל התריס (ארגז זה יכול להיות נסתר וכך אינו פוגם בהיבט האסתטי של החלל בו הוא מוצב). כל מה שדרוש הוא להכין מקום למנוע החשמלי אשר שולט בפעולת התריס.
תריסים חשמליים מציעים פתרון אידיאלי לעיצוב כל חלל אפשרי. נוחות ההפעלה שלהם, יחד עם המראה האלגנטי והחדשני, יכולים בקלות לשדרג כל חדר שבו הם נמצאים. לא מפתיע לכן לגלות כי יותר ויותר בתים ומקומות ציבוריים עושים שימוש ביתרונות הרבים שיש לתריסים החשמליים ומשלבים אותם בעיצוב החלל.