לימודי מדעי המחשב הם לימודים אינטנסיביים אשר עולים בכמה קני מידה על לא מעט תארים אחרים. בגלל שהתואר כה קשה ודרשני, ריכזנו בעבורכם מספר טיפים שאולי יקלו מעט על העומס ויעזרו לכם לצלוח תואר ראשון במדעי המחשב.
1. תוכלו לכתוב יותר מקוד
ברמה הבסיסית אתם תכתבו הערות בקוד שלכם, אלה בשביל שאחרים יוכלו להבין מה אתם מנסים לעשות ולהשיג – אז הסבירו מה אתם מנסים לעצות בצורה ברורה וקוהרנטית. בתחום הנדסת תוכנה למשל, הערות אלה יהיו דרישות, פירוט שונה, תוכניות בדיקה ועוד. בהמשך, כמתכנתים אולי אפילו תאלצו לכתוב מאמר למחקרים שונים, ברמה אקדמאית שעמיתים ואנשי מקצוע אחרים יוכלו להבין ולהתרשם. אם כן, הקשיבו בשיעור כתיבה אקדמאית עסקית ורכשו מיומנויות כתיבה כעת! ולא מאוחר יותר.
2. מתמטיקה חשובה יותר ממה שנדמה לכם
מתמטיקה נמצאת בכל עבר של לימודי מדעי המחשב. מהנדסי תוכנה למשל ישתמשו במתמטיקה מסובכת על מנת להבין ולמקסם אלגוריתמים שונים. תורת הגרפים ונושאים רבים אחרים ידרשו ממכם מתמטיקה טובה.
ברמה גבוהה יותר, בתחום החומרה, תאלצו להשתמש הרבה בהסתברות וסטטיסטיקה בשביל מדידות ביצועים והשוואות. אפילו מתכנתי משחקים משתמשים הרבה במתמטיקה בשביל לבנות סביבות ומודלים תלת-ממדיים.
3. אל תסבכו דברים יותר מידי
ככל שבלוק קוד קצר וקטן יותר, מבלי להיות שטחי ולוקה ביחס לקוד אחר, כך טוב יותר.
שיטה או פונקציה בודדת, לא אמורה להיות ארוכה או רחבה יותר ממסך סטנדרטי של 800X600. ואם אתם רושמים הערות בצורה טובה, אז טיפה רחב מזה זה לגיטימי לחלוטין. קחו לכם את זה ככלל יסוד.
4. אל תדחו!
אומנם אתם שומעים את זה בכל מקום כמעט, אך הדבר הגרוע ביותר שאתם יכולים לעשות בעניין של תואר ראשון במדעי המחשב, זה לדחות מטלות ומשימות. כאשר אתם מקבלים אחת, גשו אליה מיד, מידה ויהיה לכם קשה עם מציאת פתרון או הבנתה של לוגיקה כלשהי, יהיה לכם מספיק זמן ליצור קשר עם המדריך או המתרגל שלכם ולמצוא פתרון. אל תתנו לדברים להצטבר.
5. הרשימו את המרצים! אך לא יותר מידי.
המרצים שלכם יכולים להיות החברים הכי טובים שלכם. הרשימו אותם בשאילת שאלות בשביל להראות את ההתעניינות שלכם, אך אל תגזימו בכמות השאלות או הערות חסרות פואנטה, פן תרגיזו את שאר הכתה ותיצרו אנטגוניזם מצד כולם. אם תצליחו להכיר את המרצה ולהתחבר אליו, אולי תוכלו להשתמש ביחסים איתו לשיתופי פעולה עתידיים או המלצות.
הבינו היטב אם זה מה שאתם רוצים לעסוק בו לפני שאתם נכנסים עמוק אל הלימודים. במידה וכן, הפכו את עצמכם למתכנת קוהרנטי שלא מספיק ללמוד ולשאוב מידה מתחומים ושפות תיכנות שונות.