חפש מאמרים:
שלום אורח
21.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

הבריאות שמאחורי פירות יבשים לט"ו בשבט

מאת: webetterתוספי מזון28/01/20121325 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

סודות מן הטבע

ככל שתזונאים ומומחים לבריאות הציבור לומדים יותר על הקשר שבין דיאטה לבריאות, החשיבות של דיאטה מאוזנת ומגוונת הופכת ליותר ויותר ברורה.
בשנים האחרונות ניתן דגש רב לגבי קידום צריכת רמות גבוהות של פירות וירקות בקרב רוב הקבוצות באוכלוסייה.

כך למשל נתגלה כי אכילת שלושה פירות ליום עשויה להציל את חייכם: מדענים מצאו כי הסיבים התזונתיים המצויים בפירות וירקות, מפחיתה באופן ניכר את הסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם אכילת 10 גרמים של סיבים תזונתיים ליום, מפחיתות את הסיכון ללקות בהתקף לב בשיעור של 14 אחוז, ואת הסיכון למות ממחלת לב ב-27 אחוז.

הסיבים התזונתיים המצויים בירקות פירות ודגנים, מפחיתים את לחץ הדם ורמות הכולסטרול , ובכך מגנות על כלי הדם והלב. אלא שהחוקרים מצאו כי ההגנה הגדולה ביותר הייתה דווקא אצל אלו שניזונו מסיבים תזונתיים שמקורם בפירות ודגנים, ופחות מאלו המגיעים מירקות! הסיבה לכך נעוצה, לדעת החוקרים, בירקות מעובדים המכילים כמויות גבוהות של סוכר העלולות להוביל לסוכרת הידועה כתורמת למחלות לב וכלי דם.

בנוסף, ירקות ופירות מהווים מקור עשיר למגוון ויטמינים מינרלים ומרכיבים תזונתיים מגנים נוספים ובהם הויטמינים האנטי אקסידנטים: ויטמין C , b קרוטן וויטמין E.  יש לכלול בתפריט היומי 3-4 מנות פרי וכ- 5 מנות ירקות ויותר .חשוב לאכול  ירקות ופירות בכל צורה : טריים , מאודים , אפויים וכו'. ירקות ופירות מהווים אוצר תזונתי, מחקרים אשר בדקו השפעת ויטמינים בודדים כתוספים , לא הצליחו לחזור על תוצאות חיוביות כפי שנמצא לגבי אכילת ירקות ופירות. מומלץ לאכול ירקות ופירות צבעוניים - כתומים, ירוקים, צהובים ואדומים. רצוי לגוון בין הירקות והפירות השונים על מנת לקבל מגוון רחב של ויטמינים ומינרלים ומרכיבי מזון נוספים.

יחד עם כל הנאמר לעיל, ואף על פי שפירות הם מקור מצוין לויטמינים וסיבים תזונתיים הנחוצים לגוף במשך היום, הרי שבעולמינו חסר השלמות - נטלו גם הפירות את חלקם והם

מכילים כמויות גבוהות של סוכר העלולות להוסיף לצריכת הקלוריות היומית, כך שבדיאטה מאוזנת יש לצרוך לא יותר מ-2 מנות פרי גדולות או 3 מנות בינוניות.

ואל תטעו את עצמכם: בניגוד לדעה הרווחת, פירות חמוצים מכילים אותה כמות סוכר כמו פירות מתוקים.

אין קיצורי דרך

משום מה נוטים אנשים רבים להעדיף שתיית כוס מיץ פירות על פני אכילת אותו פרי כשהוא בצורתו המקורית. יצרני מיצים רבים שמחים עד מאוד בהעדפתנו זו והם מייצרים בעבורנו מיצי פירות שונים שעל חלקם אף מצוין אחוז הפרי שהם מכיל. אולם, מתברר שבבריאות, כמו באין ספור נושאים אחרים - אין קיצורי דרך.

ניקח לדוגמא את התפוז: ב-150 גרם תפוז טרי יש בממוצע 2.7 גרם סיבים לעומת 0.2 גרם ב- 150 מ"ל מיץ תפוזים. שניהם דומים פחות או יותר בכמות הסוכר והחלבון. אם כן, מיץ סחוט יכיל בצורה משמעותית פחות סיבים תזונתיים מאשר הפרי עצמו! וגם ויטמין-C סיבה נוספת הדוחפת את האמהות להציע לילדיהם כוס מיץ שכזו - נפגע מאוד לאחר שהות ממושכת במקרר.

מיצים טבעיים מכילים רמות גבוהות של סוכר, העלולות להזיק לדיאטה. שייק פירות עסיסי

הבא במסווה של טבע ובריאות עלול להיות "יקר" יותר מבחינה קלורית מפרוסת עוגה.

לא לשכוח- בשביל להכין כוס אחת של מיץ תפוזים/אשכוליות צריך להשתמש ביותר

מ-5 יחידות פרי. לכן, עדיף לאכול יחידת פרי אחת בשלמותה מאשר לסחוט ממנה מיץ.

בנוסף יש לזכור כי ספיגת הסוכר תלויה בכמות הסיבים הנמצאים במנה. כפי שצוין מיץ סחוט יכיל הרבה פחות סיבים וזו הסיבה לספיגה המהירה. פרי טרי יאפשר לנו תחושת שובע ארוכה יותר, כך שהסוכר אותו מכיל הפרי ממילא  ייספג מהר יותר דרך המיץ מאשר מהפרי הטרי - ורמת הסוכר בדם תעלה ותרד מהר יותר, דבר אשר עלול לגרום לשובע קצר ולצורך מהיר יותר במשהו מתוק.

יבש-אבל מתוק

אחרי המיצים למיניהם מתדפקים על דלתנו הפירות היבשים, שמכילים אומנם סיבים תזונתיים אבל גם הרבה-הרבה יותר סוכר מן הפרי הטרי.

אך אם נבחר להתעלם מן הסוכר (לפחות באופן חלקי) נגלה כי בפירות המיובשים תכולת וויטמינים רבה. הצימוקים למשל (שמכילים, אגב, 290 קלוריות ב 100 גרם) עשירים במיוחד באשלגן אשר יעיל לשמירה על לחץ דם תקין ותפקוד הלב וכן ברזל למניעת אנמיה ולהובלה תקינה של חמצן לתאי הגוף. לשיפור מראה וטעם הצימוקים אפשר להטביל אותם במיץ לימון פושר ומומתק מעט.
משמשים מיובשים: 238 קלוריות ב 100 גרם. עשירים במיוחד בתאית וברזל. כמו כן הם מכילים מעט ניאצין (ויטמין B3) המסייע בהורדת הכולסטרול.
שזיפים מיובשים: 208 קלוריות ב 100 גרם עשירים באשלגן ותאית המסייע לתפקוד מערכת העיכול ומניעת עצירות. אבל, למרות ערכם התזונתי הרב של הפירות היבשים, מזכירה מיה עוד כי יש להגבילם במיוחד לסובלים מעודף משקל, סוכרתיים והסובלים מרמות גבוהות של טריגליצרידים (שומנים) בדם

ואם נגענו בפירות היבשים - לעיתים נוטים הללו להעלות עובש, מסיבה זו מומלץ לאכסן אותם בשקית נייר או מיכל מחורר על מנת לאפשר אוורור מתאים.

חשוב לשטוף את הפירות היבשים במים חמים שכן המים החמים מסלקים את שרידי דו תחמוצת הגופרית בה מתבצע ייבושם המלאכותי של פירות רבים. במי ההשריה השנייה של הפירות המיובשים או במי הבישול שלהם ניתן להשתמש להמתקת שתייה או כתחליף למים במתכונים מתוקים.
לייבוש פירות באופן ביתי יבשים פורשים על תבנית אפייה בד חיתול ומניחים את פיסות הפרי ללא מגע ביניהן. מכניסים לתנור לטמפרטורה של בין 40-65 מעלות ומדי פעם פותחים את דלת התנור כדי לאפשר ללחות להשתחרר.
על מנת להחיות פירות יבשים ניתן להניח אותם על החלק העליון של סיר האידוי ולהפעילו למספר דקות. ואגב, עיסקי אפיה - עצה ידוע אומרת כי למניעת שקיעתם של פרות טריים/ צימוקים בעוגה ניתן לטגן אותם קצרות בחמאה או מרגרינה לפני הוספתם לבצק. לחילופין - ניתן לחלוט אותם במים רותחים או פשוט, לקמח אותם מעט.

ומן התנור אל המקפיא -  שלא כפי שאנו נוטות לחשוב, פירות אפשר להקפיא, אלא שיש להפשירם בכלי מכוסה ובמהירות. בדרך זו שומרים על צורתו החיצונית של הפרי ותכולת הוויטמין C שבהם, למניעת שינוי בצבע הפירות  הקפואים - כדאי בשעת הפשרתם לשפוך עליהם מי סוכר חמים.

יוצאים מכלל זה הם תפוחי העץ, אותם אפשר לאכסן במקפיא במשך כשנה(!), אך אותם יש להפשיר באיטיות מרובה, על ידי טבילתם במי קרח למספר דקות, שפיכת מי הקרח, הסרת הקרח שמצטבר על הקליפה בעזרת מגבת מטבח ולהמשיך בהפשרה איטית.

תמונות בנושא טו בשבט

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

webtter

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת webetter

מאת: webetterתכשיטים14/06/173541 צפיות
אם את מחפשת לוק מנצח והופעה מושלמת בכל עת, המאמר הזה בדיוק בשבילך!

מאת: webetterאופנה29/11/162075 צפיות
מחפשת תכשיט זהב מיוחד שונה ומרגש, בואי לקרוא על תכשיטי זהב איטלקי

מאת: webetterעסקי מזון07/11/163049 צפיות
מחפשים להפתיע? להיות מרגשים ויצרתיים? דף סוכר לעוגה זה הפתרון בשבילכם

מאת: webetterאדריכלות25/08/166558 צפיות
התחדשות עירונית בירושלים – עתיד חדש כבר כאן!

מאת: webetterיהדות21/08/161529 צפיות
מיני בר שבת נועם 1 היינו בר מים חדשני שמספק מים חמים וקרים המותר לשימוש בשבת

מאת: webetterיהדות29/02/161053 צפיות
מה הטעם, וסיבת המצווה לנתינת מתנות לאביונים בחג פורים.

מאת: webetterבריאות השן04/02/161256 צפיות
לא תאמינו איך אפשר בקלות, ובאמצעות טכנולוגיה מתקדמת, לבצע טיפולי שיניים בקלות ובמהירות.

מאמרים נוספים בנושא תוספי מזון

מאת: רונןתוספי מזון25/06/172823 צפיות
היום בעידן חיים מודרניים, לחץ וסטרס בלתי פוסקים, ולא תמיד אנשים מוצאים זמן וכוח לתזונה מאוזנת. זה גרם לאנשי רפואה המודרנית לחפש פתרונות להשלמת החיסורים. אבל לפעמים לא צריך להמציא את הגלגל מחדש, אלא מספיק רק להתעדכן ולעשות כמה שינויים קטנים. סיפורים על מולטי ויטמין אפשר לפגוש עוד מתקופת מלחמת העולם, שהיו בשימוש, כדאי לעזור להתמודד לאותם אנשים שהגיעו לתת תזונה. עם השנים הרכב ומינון של ויטמינים התעדכן והשתנה. וכיום מולטי ויטמין ותוספי מזון בהחלט יכולים להיות מקור תמיכה והשלמה לתזונה בלתי מאוזנת

מאת: רונןתוספי מזון25/06/172448 צפיות
ויטמין D, אחד הויטמינים החשובים. נוא משתתף ברב התהליכים, שמתרחשים בגוף של אדם. תמיד היה נהוג לחשוב, שבארץ שלנו, מלאת שמש, אין צורך בתוספת ויטמין. אבל עם השנים, ועם מחקרים שמראים ומוכיחים, חשיפה ממשוכת לשמש, גורמת נזק רב בכל מיני הבטים. יותר ויותר רופאים ממליצים על תוספת של ויטמיםן D , באופן מבוקר. תוסף הזה, עוזר להתמודד עם עייפות מוגברת, חיזוק שיניים, למנוע דלדול מסת השריר, משםיעה על תהליך יוצר זרע אצל גברים, מסייע בהתמודדות עם מחלות לב, סרטן, טרשת נפוצה,לחץ דם גבוה ועוד. טבלת המינון תראו בהמשך

מאת: רונןתוספי מזון12/05/171699 צפיות
במהלך תקופת ההריון הגוף משתנה ולעיתים יש חוסרים תזונתיים שונים. אפשר להשלים חוסרים אלה על ידי אכילה נכונה וגם השלמה בעזרת תוספי תזונה

מאת: שרון צרפתיתוספי מזון08/10/152591 צפיות
אחד מאותם צמחי מרפא פלאיים בהם ישנו שימוש רב בארצות כמו סין הינו שורש רדיולה אשר מספק סגולות רבות לבריאות הנפשית והפיזית של האדם שצורך אותו, עד כי החלו לייצר כמוסות טבעיות ממנו על מנת לקבל את היתרונות הללו בצורה מהירה ופשוטה.

מאת: רוני הכהןתוספי מזון23/07/152011 צפיות
קרוב לוודאי שרק חלק זעיר מצליח לאזן את צריכה היומית ללא שימוש בתוספי תזונה כמו דנסיטי, אקסום ואחרים שמצליחים לספק את הכמות הנדרשת בצורה יעילה ביותר.

מאת: אמירתוספי מזון06/03/151830 צפיות
כל אחד מאיתנו אוהב לאכול אוכל שונה אבל כולנו בסופו של יום צריכים את אותם החומרים התזונתיים המסייעים לגוף. בדיוק לשם כך נוצרו תוספי תזונה המאפשרים לנו לא לאכול את כל החומרים שהגוף צריך אך עדיין כן לספק לו אותם בעזרת תוספי תזונה. א מי צריך תוספי תזונה? מה הכמות הנדרשת? ומתי כדאי לצרוך אותם? הכל במאמר הבא

מאת: יונתן קדםתוספי מזון09/03/148709 צפיות
בניגוד למה שרבים סבורים, התפתחות הטכנולוגיה לא הפכה את ניתוח שאיבת השומן לאקט פשוט וקליל.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica