המעסיק ביקש ממך להציג תעודת יושר אבל הרישום הפלילי שלך מונע ממך? עליך לפנות לעורך דין פלילי שיסייע לך למחוק אותו. בשנים האחרונות מחיקת רישום פלילי הפכה לנושא משפטי חשוב ומהותי. אחת הסיבות לכך היא שמקומות עבודה רבים דורשים מהמועמדים תעודת יושר, כתנאי סף לקבלתם לעבודה.
יש לך רישום במשטרה?
תעודת היושר היא למעשה תדפיס הרישום הפלילי שמופיע במשטרה, וביכולתו להעיד כי עברו של המועמד הוא ללא רבב. הרישום הפלילי מתועד במאגר הממוחשב של המשטרה והוא כולל פירוט של ההליך המשטרתי שהתבצע מול האזרח. רישום פלילי נפתח מסיבות שונות, כך שאם בעברכם נחקרתם במשטרה, עוכבתם לצרכי חקירה, עברתם בצעירותכם עבירה זוטא או נתפסתם על עישון סם כנראה שיש ברשות המשטרה רישום פלילי בגין כך.
גם במקרים בהם לא נערך הליך פלילי, לא הוגש כתב אישום ולא הובאתם לדין או לידי הרשעה, הרישום הפלילי ימשיך להופיע במרשם הפלילי במשטרה ועשוי להותיר כתם שיימנע מכם להתקבל למקום העבודה.
יש לך רישום פלילי, מה עושים עכשיו?
ראשית כל עליכם לבדוק האם קיים במשטרה רישום פלילי ובגין אילו נסיבות. כל מי שמעוניין לקבל גיליון רישום פלילי, רשאי להגיש בקשה ולהציג תעודת זהות. במידה וגיליתם שאכן קיים רישום פלילי במשטרה, אל דאגה, קימות מספר דרכים למחוק אותו.
מומלץ לפנות למשרד עורכי דין שמתמחים בתחום הפלילים שיספק לכם ייעוץ משפטי ויגישו עבורכם בקשת מחיקת רישום פלילי למשטרת ישראל. דרך אחרת למחיקת הרישום היא על ידי הגשת בקשת מחיקה לפרקליטות על ידי שינוי עילת סגירת התיק. תיק פלילי נסגר בדרך כלל מחוסר עניין לציבור או מחוסר ראיות, כך שאם הפרקליטות תשנה את הסיבה לסגירת התיק לסגירה מחוסר אשמה, הרישום הפלילי יימחק מהתיק.
עורך דין בעל ניסיון בתחום הפלילים, יאסוף עבורכם את הראיות המתאימות למקרה ויספק את העילה המוצדקת ביותר לשינוי עילת סגירת התיק. מומלץ להוסיף לבקשה גם המלצות מעסיקים, חומר מצולם, עדויות שונות, תעודות הצטיינות וכל חומר אחר שעשוי לסייע בהוכחת עניינכם.
פנייה לבג"צ תעשה על ידי העורך דין מידה ונדחתה הבקשה למחיקה על ידי הפרקליטות או המשטרה. עורך הדין הפליל יוכל לפנות במקרים אחדים גם לנשיא המדינה ולבקש בקשת מחיקת רישום פלילי. בקשה דומה להליך בקשת חנינה והיא מאפשרת את מחיקת הרישום הפלילי.