חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

תאונות דרכים - חוק הפיצויים

בשנת 1975 חוקק חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, ומאז שחוקק, חל שינוי משמעותי בהתייחסות לנפגעי תאונות דרכים. הדבר החשוב ביותר בחוק, שחולל את השינוי, הוא הקביעה, שאין חשיבות מי גרם לתאונה. בין אם התאונה נגרמה באשמת הנהג ברכב, ובין אם התאונה נגרמה באשמת הנהג ברכב האחר, שהיה מעורב בתאונה, שני הנהגים ויושבי הרכבים זכאים לפיצויים.

למעשה, כאשר הנפגע בתאונת דרכים מחליט להגיש תביעת פיצויים בגין נזקי גוף שנגרמו לו בתאונה, עליו להוכיח שלושה דברים בלבד:

  • אכן התרחשה תאונת דרכים.
  • חומרת נזקי הגוף, שמהם הוא סבל או סובל עדיין, עקב התאונה.
  • נזקי הגוף, שמהם הוא סובל אכן נגרמו לו עקב התאונה.

כדאי לשים לב, שיש חברות ביטוח, המנסות להימנע מתשלום פיצויים, ודאי בסכומים גבוהים, באמצעות התכחשות לעצם התרחשותה של תאונת הדרכים, אך במרבית המקרים, ההתרכזות בתביעת הפיצויים היא בשתי הנקודות האחרונות, שצוינו לעיל, דהיינו, בהיקף חומרת הנזק הפיסי, והוכחת הקשר בין הנזקים הפיסיים לבין התאונה.

הצעד הנכון ביותר לעשותו לאחר פגיעה כתוצאה מתאונות דרכים, היא לפנות לייעוץ של עורכי דין תאונות דרכים. אלה אנשי מקצוע, שמתמחים ספציפית בתחום תאונות דרכים, ויוכלו לסייע בכל הקשור בהגשת התביעה, והייצוג בבית המשפט.

מאחר שגודל הפיצוי הכספי, שיינתן לנפגע, עומד ביחס ישיר לגודל הפגיעה, שנגרמה לו כתוצאה מהתאונה, יש לאסוף את כל המסמכים המתעדים את הפגיעה, ואת הנזקים שנגרמים לנפגע בעטיה, ואין לחסוך בהם! כל דבר, שהשתנה בחיי הנפגע ובני משפחתו וקשור לתאונה, יש לתעד וכמו כן לשמור את כל ההוצאות, שנגרמו לנפגע. להלן כמה דוגמאות: הנפגע אינו מסוגל להשתמש ברכבו ונאלץ להזדקק לשירותי מוניות לזמן ארוך; הנפגע נזקק לעזרה בטיפול בילדיו; הנפגע נזקק לתקופת החלמה, שהינה מעבר לימי חופשת המחלה, שהוקצבו לו בעבודתו וכד'.

מינוי המומחה הרפואי, אשר יעריך את הנזקים, שמהם סובל הנפגע, נתון בידי בית המשפט. כמובן, אין זו פעולה אוטומטית. הנפגע המעוניין להגיש תביעת פיצויים לבית המשפט, צריך להגיש קודם לכן בקשה למינוי מומחה רפואי. לבקשה זו לבית המשפט, יש לצרף את כל המסמכים הרפואיים והאחרים המתעדים את הנזק, שנגרם לנפגע עקב תאונת הדרכים, כדי לשכנע את בית המשפט, שאכן יש צורך במינוי מומחה רפואי מטעמו. כדאי לזכור, שלעיתים, עשויות הפגיעות עקב תאונת דרכים להיות לא רק גופניות, לא רק מתחום רפואי אחד, ופעמים רבות, יש גם נזקי נפש, כגון חרדות, דיכאון וכד'. קיימת אפשרות, שבית המשפט ימנה מומחים רפואיים מתחומים שונים, כדי להקיף את כל הנזקים שנגרמו לנפגע.

כדאי לזכור, שגם במקרה זה, האינטרס של חברות הביטוח הוא, למעשה, למנוע מינוי של מומחה רפואי, לכן חשוב מאוד להגיש לבית המשפט את כל המסמכים הנוגעים במצב הרפואי של הנפגע, וכדאי מאוד לשכור את שירותיו של עורך דין תאונות דרכים, כדי לבצע את הפעולה במקצועיות. חברות הביטוח מגייסות, כמובן, את עורכי הדין שלהן, ולא מומלץ לאדם מן הישוב, שאינו מלווה בעורך דין, לעמוד מול עורך הדין של חברת הביטוח לבדו.

כדאי לציין, שבמסגרת התיעוד הרפואי המוגש למומחה על ידי הנפגע, עליו לצרף גם טופס ויתור על סודיות רפואית. טופס זה מועבר גם לנתבעת, דהיינו, חברת הביטוח, שממנה נתבעים הפיצויים. חברת הביטוח רשאית לעשות שימוש בטופס זה כדי ללמוד פרטים על עברו הרפואי של התובע (הנפגע). המטרה של חברת הביטוח היא לחפש בעברו הרפואי של התובע ראיות, שמצבו הפיסי לא נגרם על ידי תאונת הדרכים, אלא היה קיים גם לפני כן.

עוד סיבה טובה מאוד להיוועץ באנשי מקצוע - עורכי דין תאונות דרכים!

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

משרד עו"ד כפרי קהן-ישעיה מתמחים בלעדית בתביעות תאונות דרכים, תאונות עבודה, רשלנות רפואית ונזקי גוף. פנו אלינו לקבלת ייעוץ ללא התחייבות עוד היום!

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עו"ד תאונות דרכים

מאמרים נוספים בנושא חוק ומשפט - כללי

מאת: אדיר בנימיניחוק ומשפט - כללי25/06/232031 צפיות
ההנחה שבדרך כלל החזקים הם אלו שגוברים על החלשים מהם, גורמת לכך שכאשר הגורם החלש יותר זוכה למעט צדק, הדבר מעניק לנו תחושה של עדנה מסוימת. לכן נדמה ששמענו לא מעט סיפורים בהם הודות להתערבות חיצונית זוכה הגורם הנפגע לצדק מסוים, או לכל הפחות מסופר כי הגורם שעשה את מעשה העוולה נענש על כך.

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/08/212228 צפיות
https://www.tel-aviv.gov.il/Residents/Construction/DocLib1/%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%AA%20%D7%9E%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%A4%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D.pdf

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי19/06/212103 צפיות
מדיניות אכיפת עבירות תכנון ובניה – הרשות לאכיפה במקרקעין מדיניות אכיפה הינה כלי מרכזי הנתון בתחום האכיפה באמצעותו מבטיח הגוף האוכף למקד את משאביו המוגבלים בעבירות המשמעותיות ביותר ובאופן האפקטיבי ביותר. מיקוד משאבי האכיפה לפי סדרי עדיפות קבועים מראש מאפשר הגברת אפקטיביות האכיפה באמצעות פעילות יזומה, צמצום המשאבים המופנים כלפי עבירות בעלות ערך נמוך יותר, והבטחת השוויון באכיפה. יובהר, כי מדיניות אכיפה היא מסמך המתווה את הדרך אך אינו מסמך מחייב, שלא מאפשר בחינה מחודשת, עדכון וסטייה ממנו במקרים שיש לכך הצדקה.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי28/01/211754 צפיות
על מנת להבין מדוע אדם ניגש על מנת לבצע תרגום של תעודות ומסמכים רשמיים מסוימים צריכים להבין את התהליכים שאותם עוברים אנשים ברחבי העולם כולו.

מאת: רוני הכהןחוק ומשפט - כללי15/01/211369 צפיות
מתי נדרש לפעולה של תרגום עבור תעודת לידה?

מאת: בנימין קלינגרחוק ומשפט - כללי13/12/201958 צפיות
הרשויות ממשיכות בקצב רב בהוצאת צווי הריסה. מאמר שכדאי לקרוא אם ביצעת חריגות בניה , ביקרו או רוצים לבקר בנכס מטעם הפיקוח על הבניה/ הוועדה לתכנון ובניה או שכבר הוזמנת לשימוע או אולי כבר קיבלת צו הריסה. המאמר מיועד לכל העוסקים בתחום. עורכי דין, שמאים, מהנדסים, קבלנים, וועדי בתים, אדריכלים, מפקחי בניה ועוד.

מאת: עופר שלוחוק ומשפט - כללי08/10/201669 צפיות
הסכם מייסדים מוצלח בחברות סטארט אפ

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica