היתרונות של סוגיי התיישבות בגליל מערבי
בסופו של דבר, מי שבוחר לבצע התיישבות בגליל מערבי, יכול ליהנות מהיתרונות השונים של סוגי ההתיישבות. ברור שהיתרון המרכזי של התיישבות בגליל מערבי בתוך הערים עצמן, הוא העובדה שכל השירותים שאתם צריכים, נמצאים במקום אחד - חינוך, תרבות, תחבורה ציבורית וכיו"ב. כמו כן, התיישבות בגליל מערבי באזור הערים מקרבת אתכם לחיפה, שהיא כידוע ה-מרכז של הצפון בה"א הידיעה.
מן הצד השני, הערים שנמצאות בגליל המערבי, מתנהלות בקצב אחר, נעים יותר ואטי יותר, כך שאפשר להגיד שזה מתאים למי שמצד אחד לא רוצה לוותר על היתרונות שיש למגורים בעיר, אך מחפש בכל זאת עיר פחות סואנת, שקטה יותר, עם תושבים נעימים ואווירה של שותפות וסולידריות.
כמובן שיש גם אופציות פחות אורבאניות כמו הקיבוצים והמושבים. מבחינה מוניציפאלית, חשוב להבין כי התיישבות בגליל מערבי היא התיישבות בחבל ארץ, ולא באזור מוניציפאלי מוגדר. למה הכוונה? הגליל העליון והגליל התחתון הן שתי ישויות שמוגדרות ע"י המדינה כישויות מוניציפאליות של ממש. בשל כך, קיימות גם מועצות אזוריות לגליל התחתון והעליון, אשר נותנות שירות ליישובי הסביבה. הגליל המערבי לעומת זאת הוא יחידה גיאוגרפית מיוחדת מאד, אך מבחינה מוניציפאלית הוא מתחלק בין הגליל העליון לבין התחתון. לכן, אם החלטתם שאתם רוצים לבצע התיישבות בגליל מערבי בתוך מושב או קיבוץ, כדאי בכל מקרה לשים לב, האם אתם שייכים למועצה האזורית של הגליל העליון או התחתון.
קרובים לכל מקום
כאן המקום לציין, שגם אם תבחרו לבצע התיישבות בגליל מערבי בתוך יישוב קטן, עדיין תוכלו להיות קרובים למקומות רבים, ואף לקבל שירותים בצורה נוחה. המושבים שבהם אפשר לבצע התיישבות בגליל מערבי, הם בעלי אינטרס ברור למשוך אוכלוסיה איכותית, משכילה ואקדמאית. מדוע זה חשוב? כי כך תושבי המושב גם יכולים להעניק בקלות שירותים אחד לשני. לכן, אם אתם מתעניינים בנושא של התיישבות בגליל מערבי, כדאי לשים לב שמושבים רבים, אשר לדוגמה כוללים כבר רופאים, אדריכלים, סוכני ביטוח, ואמנים, יכולים לדוגמה לפרסם מודעה שהם מחפשים מישהו עם השכלה בתחום המשפטים שיבוא ויתיישב ביישוב, וכך כולם מזינים את כולם, ומקבלים שירות אחד מהשני (תמורת שכר כמובן). כמובן שמעבר לכך, יש גם מרכזים קהילתיים שנמצאים במרחק של כמה דקות נסיעה אחד מהשני, כמו בתי ספר תיכוניים, מתנ"סים, מסעדות, פאבים וכיו"ב.