על דרוזים בכלל ועל דרוזים בישראל בפרט
למרות השתלבותם הטובה יחסית של דרוזים בכל תחומי החיים בישראל, עדיין ישראלים רבים אינם מכירים את תרבות הדרוזים בישראל. מקורם של דרוזים הוא בפלג שהתפצל מהאיסלם אי שם בסביבות המאה ה-11 לספירת הנוצרים – בניגוד לציפיות – דווקא מאיזור מצריים. סודיות רבה אופפת את דתם של הדרוזים ורק מעטים זוכים לגלות את סודות הדת. חכמי דת דרוזים, המכונים עוקאל, הם היחידים אשר רשאים לדעת את הסודות של הדת הדרוזית ולהתפלל ב"חילווה" – היא בית התפילה הדרוזי.
כל שידוע לעולם על דתם של הדרוזים הוא, כי מדובר באחת הדתות המונתיאסטיות, המאמינות בקיומו של אל אחד. על פי התפיסה הדתית הדרוזית, האל הוא בלתי נתפס בידי האדם, ודתם מהווה הופעה מחדש של דת עתיקה שהיתה קיימת הרבה לפני כן. ספרי הדת בהם נלמדים הסודות של הדת המסתורית נקרים "אגרות החכמה" וישנן כ- 111 אגרות כאלה, אשר מועתקות רק ביד ומועברות בין העוקאל בלבד. דרוזים אינם מקבלים מאמינים חדשים לשורות הדת ובזה הם נבדלים מדתות רבות בעולם אשר "עושות נפשות" ומגייסות מאמינים חדשים.
כיום דרוזים חיים בעיקר באיזור סוריה, לבנון וצפון ישראל. אופים המיוחד של דרוזים מאפשר להם לחיות במדינות שונות ולהשתלב בהם. כמו העם היהודי יש הרואים בעם הדרוזי לאום בפני עצמו ואף יש להם דגל של העדה. אולם חרף זאת הדרוזים משתלבים במדינה אשר הם חיים בה באופן מלא, כפי שהם משתלבים בישראל ואף משרתים בצבאה. בשל דתם נרדפו דרוזים לא פעם, ולכן לרוב הוקמו כפרי הדרוזים במקומות גבוהים, כדי להצליח להתגונן מפני הרדיפות.
בואו להתארח אצל דרוזים בישראל
רוב היישובים של דרוזים בישראל ממוקמים בצפון הארץ ומתחילים בין רמת הגולן והגליל הצפוני לבין הכרמל. ישנם כ-15 כפרים דרוזים בסך הכל בארץ ומלבד השתלבותם במדינה בשירות הציבורי ובצבא, מתפרנסים הדרוזים בעיקר מתיירות ואף מחקלאות. אם עוד לא יצא לכם לפגוש את התרבות הדרוזית ולבקר לדוגמא בארועים כמו פסטיבל הזית, הגיע הזמן לעשות את זה.
התרבות הדרוזית יודעת להציע עולם מלא ועשיר של חוויות עבור התייר, אשר מעוניין להכיר תרבות חדשה שהוא לא מכיר, ושישראלים לא יוכלו לפגוש בשום מקום אחר בעולם. כפרים דרוזים רבים מציעים אירוח כפרי, וישנם כל העת אירועים מיוחדים המתקיימים בכפרים, בעזרתם ניתן להכיר מעט מהמנהגים, המסורות והדברים האחרים אשר מייחדים את הדרוזים בכלל ומייחדים דרוזים בישראל בפרט.
מלבד הפסטיבלים אותם מקיימים הדרוזים והאירועים המיוחדים המוכוונים עבור תיירים ישראליים הבאים לבקר בכפרים דרוזים, קיימת פעילות קהילתית ענפה ומסבירת פנים, החל במסעדות דרוזיות מסורתיות ועד לעיתון דרוזי המתמקד בענייני תיירות בעיקר.