חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

תהליך ייצור שמן זית ודבש

מאת: רם כהןמתכונים ואוכל - כללי29/11/20111299 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

בדומה ליינות, ישראל אט אט תופסת את מקומה בקרב מדינות העולם באיכות, וביוקרה בכל הנוגע לייצור שמן זית ודבש. איכותו של שמן הזית תלויה במספר גורמים, בשלות הזיתים, איכותם, זנם, הליך ייצורם, הליך שימורם ועוד, כאשר התוצאה המתקבלת הינה שמן זית איכותי וטבעי ללא כל תוספות מלאכותיות או כימיקלים.

ניתן להפיק שמן זית בהליך הקרוי בשם כבישה קרה או כבישה חמה. כאשר בכל הליך ישנם שלושה שלבים, ריסוק הזיתים וכתישתם, לאחר מכן סחיטה והפרדה בין מוצק לנוזל ולסיום הפרדת הנוזלים עצמם בין לכלוך, מים לשמן זית עצמו.

הפקת שמן זית בכבישה קרה נעשית באמצעות מכבש, לאחר מכן מפרידים כאמור בין השמן למים ומאחסנים את שמן הזית במכלים סגורים לאור ולשמש. ומדוע כבישה קרה, היות ובהליך זה לא מופעל כל מקור חום, ההליך נעשה בטמפרטורת החדר, ללא חשיפה לשמש וזאת בכדי לשמר את מרכיביו הבריאותיים של שמן הזית ואיכותו. לעומת זאת בכבישה חמה מחממים את הזיתים לטמפרטורה הגבוהה מ-35 מעלות ואז נכנס לתהליך שלב הסחיטה. אמנם מדובר בהליך מהיר באופן יחסי המפיק כמות גדולה מזאת המופקת בהליך כבישה קרה, אך איכות שמן הזית נפגעת וכמובן הטעם.

המועד האופטימאלי להסקת הזיתים הינו בתחילת הבשלתם, לא מומלץ לחכות למועד שהם בשלים מדי, היות ואיכות השמן תהא נמוכה וללא מרכיביה הבריאותיים. ותבחינו זאת בצבע, זית בשל מדי נראה בצבע סגול, או שחור כפי שמוכר לרובנו, ואילו זית בתחילת הליך ההבשלה צבעו בין ירוק לסגול.

ישנם כאמור מגוון רחב של זני זיתים הנבדלים ביניהם בהתאם לאזור גידולם. לדוגמא בארץ הזן הנפוץ ביותר הינו זית סורי, אך בניגוד לשם המטעה מקורו בלבנון ולא בסוריה. כיום זן זה מגודל באזור הגליל. זן אחר הגדל בארץ הינו זית נבאלי בלאדי הגדל באזור יהודה ושומרון. זן ישראלי מקורי שנעשה באמצעות הכלאה בינו זית ברנע המשלב בין ארומה ייחודית לטעם איכותי ופירותי. ישנם עוד זנים שפותחו בארץ כמו זית מעלות, אסקל ועוד וכמו כן מגדלים בארץ זנים שהותאמו לגידולם באזורנו אך מוצאם מיוון, איטליה וספרד.

הליך ייצור הדבש הינו טבעי לחלוטין ויד אדם אינה מעורבת בתהליך מלבד הכנת הכוורות. הדבורה מגיעה לפרחי הבר, שואבת את הצוף באמצעות חדק לתוך מיכל דבש ייחודי הקרוי בשם קיבת דבש, לאחר מכן שבה בחזרה לכוורת, כאשר במהלך חזרתה מתחיל הליך פירוק הצוף לסוכרים.

עם שובה לכוורת פורקת הדבורה את המטען שברשותה לתוך הכוורת לתא משושה. הדבש הניגר נחשף לחום הנוצר מנפנוף כנפי הדבורים המצויות בכוורת עד לשלב שבו מתאדים המים וריכוז הסוכרים בדבש מגיע ל-80 אחוז, אז נאטם התא ונשמר היה שקיים בו צורך להאכלת הצאצאים, כאשר דבש אינו מתקלקל לעולם, כל עוד נשמר בטמפרטורת החדר.

אז מגיע הכוורן ופשוט מוציא מהתא המשושה את הדבש שנוצר, כאשר בכוורות גדולות מכינות הדבורים כמות דבש מעבר לצרכיהם האישיים, כך שהאדם רק מרוויח וזאת מבלי לפגוע בממלכת הדבורים. ממש כמו הדבורה מאיה שעמלה מבוקר עד ליל כך הדבורים עושים את דרכם הלוך ושוב מהכוורת אל פרחי הבר וחזור, ולבסוף מופק הדבש, מוצר של הטבע, הטעים לכל.

 



תגיות המאמר: שמן זית, דבש


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

רם כהן

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת רם כהן

מאת: רם כהןמתכונים ואוכל - כללי21/11/11976 צפיות
גם אימכם הייתה מתעקשת כל בוקר שתשתו חלב או שוקו בטרם יציאתכם לגן או לבית הספר, אז דעו לכם כי היה צדק במעשיה, ולא מדובר בתרופת סבתא אלא במזון בריא המותאם במיוחד לגיל הרך, היות והסידן המצוי בחלב מסייע להליך בניית המערכת השלדית, חיזוק העצמות והתפתחותן הטבעית והבריאה. סידן מצוי בשפע בחלב, וכוס אחת מספקת את הכמות היומית הרצויה. עם זאת שתיית חלב אינה הכרחית ורצויה רק לגיל הרך ולהתבגרות אלא מטיבה גם עם המבוגרים שבחבורה, לשמירה על חוזק עצמותיהם, ומניעת מחלות עצם וכאבים.

מאמרים נוספים בנושא מתכונים ואוכל - כללי

מאת: דוד כהןמתכונים ואוכל - כללי02/04/205696 צפיות
כשמתכוננים לעריכת ארוחה חגיגית, לא מתחשבים רק באוכל אלא גם בעיצוב השולחן. בדרך כלל משתמשים בכלי הגשה יוקרתיים. כלים אלה יכולים להיות גם מפלסטיק, כלים חד פעמיים. הבאנו כמה טיפים לשימוש בכלי הגשה חד פעמיים יוקרתיים.

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי24/03/205606 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: shlomy מתכונים ואוכל - כללי22/01/205873 צפיות
מתכננים אירוע בקרוב? רוצים לבחור את הקייטרינג הנכון ביותר עבור האירוע, וזה שיתרום להצלחה שלו בצורה הטובה ביותר? אם כן כדי לכם לקרוא את המאמר הבא:

מאת: ניב אבןמתכונים ואוכל - כללי21/01/205990 צפיות
אך מה ניתן לעשות כאשר רוצים לחגוג אירוע באווירה יותר אישית, מבלי לאבד את הייחודיות של ארוחת שף טעימה ומזמינה ללא טרחה שמצריכה עמידה מול כיריים ותנורים בוערים? בשביל זה בדיוק קיימים שפים אישיים.

מאת: שרון צרפתימתכונים ואוכל - כללי13/11/196274 צפיות
יש לשים את הדגש לגבי התוכן האישי על מנת לרדת מהר ובהצלחה

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי30/07/196507 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: חיים נוימתכונים ואוכל - כללי25/10/183257 צפיות
מסעדת "וינה" השוכנת ברחוב בן יהודה 62 בתל אביב היא מסעדה ותיקה שנוסדה לפני כשבעים שנה והמתמחה באוכל יהודי נוסח מזרח-אירופה. בשנים האחרונות קמה לה עדנה לארוחה מבית האימא הפולניה או הרומניה או הרוסיה ורבים שבים ופוקדים מסעדות המתמחות באוכל היהודי המנחם הזה, חלק רב מהם תיירים ולאחרונה גם צעירים שחזרו ממסע קניות בארצות מזרח אירופה ובמיוחד מפולין, שם הפירוגי הוא מאכל לאומי.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica